Friday, February 27, 2009

Sedapnyaa....Nikmatnyaaa...

Apa yang sedap...???
Apa yang nikmatt??
hehehehhe..
sedap dan nikmat sangat dinner saya malam tadi...gulai (kari) kacang munggai (pix untuk FHAM..nih la rupa sebelum masak..aku search kat internet nk bg hang tgk)campur telur n udang kiriman bonda dari Kedah..(nih rupa lepas masak gambar internet jugak..masakan India nih..)
plus sambal sardin (lauk semalam dipanaskan) yang saya masak...
lepas tu goreng telur mata kerbau letak kicap..
makan plak dengan nasi panas2...huuhuhuu..
sedapppppp...alesha pun makan banyak tau...
lepas makan minum plak jus epal...
perghhhh....memang sedap ahhh dinner saya...
sampaikan "org tu" yang kononnya diet tak nak makan nasi kann...
belasah jugak nasi 2 PINGGAN okay...
Siap tanya..ikan masin takde ke love...
hahahhahahaha...papa owwhh papa....tak tahan godaan sungguh...
tapi sorrylah takde gambar sebabnya hp habis bateri..kamera pun dah habis bateri...
owhh yaa..desert pun ada...pengat pisang (org kedah panggil serawa pisang) pun kiriman bonda..

Thursday, February 26, 2009

Alesha dan Papa

This video menunjukkan betapa kuatnya "kuah" papa tumpah ke Alesha..
hehehhe...apa punya bahasalah...ye lah..kalau mr papa dikenali sebagai jaguh pecut..
alesha juga telah mula menunjukkan ciri2 yang sama..tapi kali ni bukan jaguh lumba lari..cuma jaguh merangkak...sangat laju ye anak saya merangkak selaju dia menyulur juga..Selain itu ia juga bukti kukuh yang menunjukkan Alesha dah boleh merangkak...

Actually video nih dirakamkan sebagai menunjukkan kepada PAPA yang terlalu sibuk sehingga tidak tahu ANAK GADISNYA sudah boleh merangkak..ingin sekali saya mengimbas perbualan telefon mr papa dengan ibu kesayangannya..

Maa : cucu sihat dok?? su sihat?

MP : Anak sihat..su pun sihat

Maa : Anak boleh merangkak dok gi?

MP : Dok gi..baru menyulur laju...(Ketika ini saya menjampuk) dah boleh la..laju jer dia merangkak tau... then mr papa sambung bgtau maa dia, ntah ni umie dia kata boleh dah...dok tahu ahh..

Geram je saya masa nih...baru tiga hari tinggalkan anak dah tak tahu perkembangan anak...padahal anak tu dah laju merangkak tau...so keesokan petangnya lepas mr papa solat..saya saja2 je panggil alesha...

"Baby...cepat mai kat umie..merangkak sket tunjuk kat papa terer tak terer anak umie merangkak..suka suki jer kata baby umie nih duk menyulur lagi..."

Dan Hasilnya....taraaaaaaaaaaa...(sila nonton video ini ya) ! untuk jawapan dan kesudahan...

video

Jom Berbahasa Jerman

video

Kak Maria n SRM mungkin faham lah kot apa yang alesha cakapkan nih..
mintak maaflah..umie dia memang tak faham..
tapi umie pandai la mengajuk alesha cakap gini....

Wednesday, February 25, 2009

Petanda .... ???

TANDA-TANDA

Tanda2 kamu bad mood??
Diam..tak peduli orang keliling...

ii, Tanda2 kamu marah??
Diam..buat hal sendiri..tak peduli org keliling..biasanya saya akan bad mood bila saya marah..so reaksi adalah sama

iii, Tanda2 kamu sinting??
SINTING tu APA??? SENTAP kah??

v, Tanda2 kamu sedang cemburu??
Langsung tak peduli kat org yang buat saya cemburu..pandang pun tak hingin..sepatah tanya sepatah jawab...

vi, Tanda2 kamu sedang sedih??
layan lagu kuat2....

vii, Tanda2 kamu tengah gumbira??
Cakap banyak tak henti2...gelak2...buat lawak..muka senyum ja...

APA

Apa warna baju kamu pakai sekarang ini??
Blouse purple dengan skirt hitam

ii, Apakah kamu termasuk orang yang suka shopping??
Nope..beli bila perlu dan rasa duit berlebih2...

iii, Apakah kamu percaya love at first sight??
Yup...

iv, Apakah yang ingin kamu lakukan sekarang??
buat teks ucapan dato yang berlambak2...tapi satu bahan pun takdak..dari kelmarin tunggu tak dapat2 lagi...

v, Apa rasa di hati kamu saat ini??
Stress! Pressure! Blank!

BILA

Bila kali pertama kamu dilahirkan ke dunia??
2 November 1979 bersamaan 11 Zulhijjah 1399

ii, Bila saat terindah dalam hidup kamu?
Saat cincin disarung ke jari manis oleh bakal ibu mertua (waktu bertunang) di hari lahir saya yg ke 28 and saat mr papa sah melafazkan akad nikah selepas solat asar 17 Februari 2007

iii, Bila kali terakhir di marahi ibubapa??
uishh lama dah....abah mana nak marah2 sangat..anak kesayangan dia kannnn

v, Bila kali terakhir ehem ehem ehem???
ehem ehem ehem tu apa...???

v, Bila kamu akan married??
Udah married..baru je lepas sambut ulang tahun ke2

BAGAIMANA

Bagaimana jika ada orang yang buat kamu sakit hati??
lantak pi kat dia ahhh...dapat pahala free...lama2 dia berenti ahhh

ii, Bagaimana kalau ada orang cakap kamu lawa/hensem??
uishh tok sah duk perli lah....

iii, Bagaimana jika ada teman kamu meninggalkan kamu??
pertemuan perpisahan lumrah kehidupan...

iv, Bagaimana jika ada orang yang tidak suka sama kamu??
Tak payah layan..lantaklah dah tak suka..takkan nak paksa dia suka kat kita..so kita layan org yang suka kat kita dahh ahhh...buat apa nak terhegeh2...

v, Bagaimana kalau ketika kamu bangun, kamu dikelilingi api??
nauzubillah

vi, Bagaimana jika kamu keseorangan??
layan tv...makan something...baca novel...tidoqqqqqqq..layan blog...facebook...


Nak Tag :
Sis Shaf
Sis Tini
Sis Farah
Nadd
Ann
(All Asmarians)

Tuesday, February 24, 2009

Saja Test

Lama dah actually saya buat gambar2 nih..
cuma terlupa nak publish...
ye lah..kengkadang ada macam2 citer kan...
tgklah gambar2 alesha pun zaman masih mbam2...
seronok plak kan..
kalau boleh macam2 gambar lagi saya nak buat..tapi banyak keje lah pulakkkk..

Alesha ngan Mr Papa..
B.u.a.h h.a.t.i saya...

Anak gegerd saya dengan tudungnya..
saya saja pilih pix pompuan2 seksis nih..
konon2 diorang teruja tgk anak saya pakai tudung..
mana lah tau lepas tu terus insaf n pakai tudung kan...
hahahahhaha...

Syyyyy.....diam...azan....

video

Mulut Alesha sekarang nih tak boleh berenti...laju je bercakap
Bahasa Jerman (kak Maria mungkin faham kot) tak kiralah sambil main ker..sambil dalam walker ke..atau sambil duk merangkak..memang tak sunyilah petang2 di rumah saya...seronok saya layan keletah dia...so petang semalam saya duk layan citer Ceria ceria cukgu Rubina (sementara tunggu mr papa balik dari training) saya duk layan alesha main tali yang saya ikat kat walker dia...mula2 saya ingat dia akan excited ahh dgr lagu ceria2 tuh..tapi nan ado..sikit je dia gerak...tapi mulut ada le bebel2 sikit...pastu tetiba je masuk waktu..tv3 ada azan..terus...terpaku n terdiam anak saya depan tv...kagum saya tgk gelagat dia..
ye ahh sapa tak terkedu..alesha bukan setakat pandai bereaksi kalau dengar lagu Jatuh Cinta Lagi...tapi dengar azan pun ada tindakan refleks nye..alhamdulillah..bagus anak umie nih..lepas azan baru mulut dia bising balik sikit2..layan ahh video nih yer...

Monday, February 23, 2009

Wrap Up Weekends

Sebelum nih saya takde citer details2 sangat pasal pregnancy saya..
sebabnya saya tak nak layan rasa takut saya..
masa first check up doc kata tak nampak imej baby apa2 pun...
so dia mintak saya datang dua minggu lagi..bila pegi doc chek still nampak kecik..walhal masa tu mengikut kiraan period saya sepatutnya dah pregnant 2 bulan lebih..
so doc bagi tarikh baru..which is semalam...
tarikh penentuan..tgk ada degupan jantung atau tak..if ada alhamdulillah..baby tu "jadi"..
but if not...(faham2 sendiri ahh)..
so semalam saya berdebar sesangat..dah le terpaksa gi sorang2...
since my mr papa ada DATE dengan DJ EPOI di Bukit Jalil...
(ngalahkan org bercinta plak....)
sampai je kat Mahsuri..saya dah gelabah..org plak ramai..berdebar tunggu turn dan berpeluh2 semua cukup...lepas sejam lebih tunggu..doc pun panggil nama..masuk je bilik terus saya rasa seram sejuk..doc tak nak buang masa terus suh baring dia nak scan...sebaik je alat scan tu letak kat perut saya dah nampak imej hitam bulat yang agak besar..based on last experience saya tau baby saya dah membesar...then doc zoom dan dia tunjuk sesuatu...tanya saya tu apa..saya terus nangis (ye saya nangis..happy plus terharu dapat lalui pengalaman kali kedua) sambil cakap degup jantung baby...
**(kak maria..cepat2 la plan for third baby..jgn pk yang susah2 or yang sakit2..pk yang happy n yang seronok2..)**
Alhamdulillah...semua dah okay..so clear lah skrg saya memang pregnant...
8 minggu 4 hari...EDD 30 September 2009.
Semalam jugak doc amik darah untuk check..dua botol..
balik umah terus pening..n saya pengsan (tido) sampai ke pukul 3 lebih...
Petang saya ngan alesha terus gerak balik perlis..coz malam tadi ada function CNY...
Kul 2.30 pagi tadi saya bangun gi amik mr papa kat kangar..dengan alesha2 sekali diangkut...
sian dia..ngantuk sungguh..langsung tak bukak mata even papa duk mengusik2...
pagi tadi pun tak nak kat papa dia..siap nangis2 lagi..
baru tida hari papa tinggal tu...kalau tiga bulan?? tiga tahun???
tak tahulah den...

*************************
Saya punya condition plak.. alhamdulillah..so far belum ada sickness apa2..
cuma skrg nih saya makin kuat makan..nak2 kalau makan nasi2 berlauk nih..sungguh berselera..
pastu muka saya ditumbuhi jerawat2 yang begitu banyak...tak penah gitu sebelum nih..
adakah ini petanda baby yang saya kandung opposite sex nya dengan alesha..??
well kena tunggu lah kan...
semalam doc tanya ada muntah2 loya2 tak..saya cakap takde..
dia senyum then cakap..bagus ahh u takde sickness..
dah la EDD u seminggu lepas raya..harap2 u dapat puasa penuh la tahun ni...itupun kalau u tak terbersalin awal..(Ikut history..alesha dilahirkan awal 3 minggu dari tarikh jangkaan)..so kalau yang nih pun sama..maknanya saya akan lahirkan baby dalam bulan puasa...ohohohoho...
harap2 saya tak kan sickness lah..
saya nak keje..saya tak nak mc mc...saya kena sedar diri sket..
saya nih tahun lepas cuti dua bulan (bersalin) tahun nih nak cuti lagi dua bulan..
so kalau duk mc je..tak sedap plak...harap2 sangat takde apa2 lah sampai hujung pregnancy..
Ya Allah kau makbulkanlah doa hambaMu ini...
kawan2 doakan saya ya...**wink**

**Bro..nak tanya pasal hanger..
takde cakap apa2 pun tetiba kirim kat mije apa citer???
ish ish ish...
btw mije mintak maaf kalau tak sempat layan bro sangat2..
dia duk sibuk nak compete...tapi dia salute ahh bro sanggup pi cari dia kat bukit jalil..
even though nak buat kenduri hari yang sama..

***********************************

the latest pic of me..
tgk lah merah2 kat muka saya..kesan jerawat2..huhuhu..
btw saya letak gambar ni just untuk kak farah n naddiea...

**Sis..sone dah pakai arbaya yang kak farah belikan di sana..hehehhe..
best best best....hari sabtu lepas ada media nite theme arabian nite..so sone pakai baju kak farah beli plus bergambar kat depan unta..ada gaya2 arab tak??? heheheh..bilalah nak sampai ke Jeddah nih....**


**untuk nadd plak..jgn jeles tau kak farah beli arbaya yang cantik kat aku..hahahhaha
(ayat menjeleskan hang..baik hang kirim kat kak farah cepat2..mana la tau tetiba dia balik m'sia lagi...lalalallalala
)**

Marilah bergoyang....

video

Kan ke ada lagu ruffedge tajuk Marilah Bergoyang kan...?? haaa jom kita layan video alesha bergoyang...
Video nih dirakamkan petang semalam...lepas saya bangun tedo...saya ketiduran dari tengah hari semalam sampai ke petang..(nanti saya citer dalam entry lain)...so ayang (SRM) pasang MP3 phone dia lagu Jatuh Cinta Lagi (Matta)...Alesha dari jauh terus merangkak (Ya alesha sudah laju merangkak) dapatkan handphone amik pegang then terus bergoyang tanpa henti melayan lagu tu sampai habis the whole song ya...sangat gediks nya anak umie sorang ni..tapi saya sangat dembira tgk aksi2 dia bergoyang...siap ada masa tu pandang kamera n senyum..mcm profesional artis plak anak umie nih...
so layan lah dulu yer video nih...nanti saya update citer pregnancy saya...k..

Wednesday, February 18, 2009

Simple Celebrations...

Simple entry...

Us..17th Feb. 2009
8.45pm..

The Dinner...@Pizza Hut..
Spaghetti Bolognise for me + Tuna Thai Roll for him
A gift from Him n Alesha...
with a simple notes...Happy 2nd Anniversary..i love you Honey..
From Nazmizan n Daniya Alesha...


A Gift From me to him..
Strawberry Choc Cupcake Plus our CD ..
Cd to saya buat sendiri...tapi tak boleh publish kat sini..
kang ada yang bising2 plak...

The end of
Our simple celebrations..
Yang penting kami HAPPY...
Thanx sayang...love you so much....

Tuesday, February 17, 2009

No Mood For New entry

Hari ni saya tak nak buat entry..
sebab takde apa nak ditulis..
lagipun hari ni saya nak fokus pada Anniversary kedua kami..
hahhahahahahha...
esok2lah yer entry baru...
can't wait for the celebration tonite..

Monday, February 16, 2009

Video Kecah Mengecah

video

Actually takde la kecah2 sangat pun...
cuma nak tunjukkan ketereran alesha yang terkini...
menyulur ibarat askar di medan perang..hahahha..saya risau sakit dada dia je..
tapi dia tak kisah pun..bukan tak leh merangkak..boleh ...
tapi malas...lebih suka menyulur gitu...
lepas tu sibuk gi kecah baju2 umie n pampers dia...
saya tak stopkan video sebab saja nak layan dia....
hahhahahahah..
jom lah layan sama2....

Wajah Kekasih

Inilah wajah kekasih hati saya...
pengarang jantung...sudah 10 bulan alesha menceriakan hari2 saya dan mr papa..
walau kini kami semakin penat dengan keletah dan gelagat alesha..
semakin letih dengan kenakalan dan kelasakan "baby separuh gemok" ini...
tapi semua itulah yang dirindui saat terpaksa meninggalkan alesha untuk ke pejabat..
perkembangan alesha kini..
dah pandai bereaksi dan berkomunikasi...
kalau kita tanya soalan..sapa anak separuh gemok umie angkat tangan..
automatically she'll raise her hand...
kalau kita pura2 peluk cium papa, owan atau maktok...
cepat-cepat alesha akan menyulur ke insan2 yang kita peluk..
kononnya nak bgtau itu insan kesayangan dia sorang je...
dah pandai kecah2 kan baju dilipat..pampers...
mulut tak yah cakap ahhh...pot pet pot pet tak berenti...
dan sekarang apa yang alesha paling pandai ialah..
mengamuk tak nak tido...
menangis sekuat2 hati kalau kita paksa dia tido...
sebab duk seronok main...
adoyaiiii letih den tau...malam tadi memang saya terlelap n tak tau pukul bape alesha n mr papa tido..pagi ni tanya kat mr papa..kul bape letak alesha dalam katil dia??
mr papa kata kul 2 lebih..bila tanya kul bape dia tido..mr papa pun tak tau nak jawab..sebab dia terlelap dulu dari alesha...
Nih muka2 tak puas hati..sebab ayang nak bawak jalan2..
tapi umie sibuk duk ajak posing..last2 buat muka senduk dia ahhh...
iiiii geram sungguh...
semalam gi shopping baju2 n kasut untuk alesha..
baju2 semua saiz 2 tahun...padahal baru 10 bulan..
mana tak saya panggil separuh gemok...heheheheh...
patutlah baju2 sekarang dah sendat ala2 body fitting...
ada yang nampak pusat dah pun..padahal semua saiz 12-18 months...
pagi semalam gi breakfast kat kopitiam convent..
ada sorang pakcik datang tanya..bape tahun dah anak..
bila jawab 10 bulan terkejut pakcik tu..sebab alesha dah ala2 big gurl duk dalam baby chair...
hahahhahaha...sungguh anak separuh gemok...

Saturday, February 14, 2009

Tag Letter Meme

Got this tagging game from Kak Farah
PEnat sebenaqnya nak jawab tag nih..sebab nak schroll dowm for the answer...well tak kisah lah..keterujaan mengatasi segalanya..so jom kita layan surat berantai saya untuk Shepah Nadia...
hat warna ijau to lah tempat2 kosong yang dah diisi dengan jawapan yang dah dilistkan kat bawah...mcm apa2 je jawapan dia..hhahahahahah

Dear Shepah (hang org last yang tinggalkan komen dalam entry aku sebelum ni)

I don’t really know how to tell you this, but the mafia want you (jgn tanya aku pasai apa mafia nak hang..aku ikut arahan ja jawab nih). I think I realized it when your dog ran amok at the mental hospital and I saw you insult my fart ballon. I’m sure you’re ashamed enough to understand how boring you are. I’m returning your memories from the military service (sejak bila hang join army pun aku tak tau) to you, but I’ll keep your collection of butterflies as a memory. You should also know that I always will remember our friendship.

In Pain,

-Sone-
So saya nak tag plak..

WANNY
SRM
KAK SHAF
NADD
ANN


RULES :

tag no less than 5 other people & leave them a comment, informing them that they have been tagged. then copy the “How-to” Letter Meme & finish your Journal entry.

how you do the Letter Meme:

Dear (the last person who left a comment on your last blog/journal entry):

I don’t really know how to tell you this, but _____1___. I think I realized it ___2___ ___3___ and I saw you ___4___ ___5___. I’m sure you’re ___6___ enough to understand ___7___. I’m returning ___8___ to you, but I’ll keep ___9___ as a memory. You should also know that I ___10___ ___11___ .

___12___,

-Your name-

1. What’s the color of your shirt?
Blue - Our romance is over
Red - Our affair is over
White - I’ll join the monastery
Black - I dislike you
Green - Our horoscope doesn’t match
Grey - You’re a pervert
Yellow - I’m selling myself
Pink - Your nostrils are insulting
Brown - The mafia wants you
No shirt - You’re a loser
Other - I’m in love with your sister

2. Which is your birth month?
January - That night
February - Last year
March - When your dwarf bit me
April - When I tripped on sesame seeds
May - First of May
June - When you put cuffs on me
July - When I threw up
August - When I saw the shrunken head
September - When we skinny dipped
October - When I quoted Santa
November - When your dog ran amok
December - When I changed tennis shoes

3. Which food do you prefer?
Tacos - In your apartment
Pizza - In your camping car
Pasta - Outside of Chicago
Hamburgers - Under the bus
Salad - As you ate enchilada
Chicken - In your closet
Kebab - With Paris Hilton
Fish - In women’s clothing
Sandwiches - At the Hare Krishna graduation
Lasagna - At the mental hospital
Hot dog - Under a state of trance
None of the above - With George Bush and his wife

4. What’s the color of your socks?
Yellow - Hit on
Red - Insult
Black - Ignore
Blue - Knock out
Purple - Pour syrup on
White - Carve your initials into
Grey - Pull the clothes off
Brown - Put leeches on
Orange - Castrate
Pink - Pull the toupee off
Barefoot - Sit on
Other - Drive out

5. What’s the color of your underwear?
Black - My best friend
White - My father
Grey - Bill Clinton
Brown - My fart balloon
Purple - My mustard soufflé
Red - Donald Duck
Blue - My avocado plant
Yellow - My penpal in Ghana
Orange - My Kid Rock-collection
Pink - Manchester United’s goalkeeper
None - My John F. Kennedy-statue
Other - The crazy monk

6. What do you prefer to watch on TV?
Scrubs - Man
O.C. - Emotional
One Tree Hill - Open
Heroes - Frostbitten
Lost - HighHouse - Scared
Simpsons - Cowardly
The news - Mongolic
Idol - Masochistic
Family Guy - Senile
Top Model - Middle-class
None of the above - Ashamed

7. Your mood right now?
Happy - How awful I’ve felt
Sad - How boring you are
Bored - That Santa doesn’t exist
Angry - That your pimples are at the last stage
Depressed - That we’re cousins
Excited - That there is no solution to this
Nervous - The middle-east
Worried - That your Honda sucks
Apathetic - That I did a sex-change
Ashamed - That I’m allergic to your hamster
Cuddly - That I get turned on by garbage men
Overjoyous - That I’m open
Other - That Extreme Home Makeover sucks

8. What’s the color of your walls in your bedroom?
White - Your ring
Yellow - Your love letters
Red - Your Darth Vader-poster
Black - Your tame stone
Blue - The couch cushions
Green - The pictures from LA
Orange - Your false teeth
Brown - Your contact book
Grey - Our matching snoopy-bibs
Purple - Your old lottery coupons
Pink - How awful I’ve felt
Other - Your memories from the military service

9. The first letter of your first name?
A/B - Your photo
C/D - The oil stocks
E/F - Your neighbour Martin
G/H - My virginity
I/J - The results of your blood-sample
K/L - Your left ear
M/N - Your suicide note
O/P - My common sense
Q/R - Your mom
S/T - Your collection of butterflies
U/V - Your criminal record
W/X - David’s tricot outfits
Y/Z - Your grades from college

10. The last letter in your last name?
A/B - Always will remember
C/D - Never will forget
E/F - Always wanted to break
G/H - Never openly mocked
I/J - Always have felt dirty before
K/L - Will tell the authorities about
M/N - Told in my confession today about
O/P - Was interviewed by the Times about
Q/R - Told my psychiatrist about
S/T - Get sick when I think of
U/V - Always will try to forget
W/X - Am better off without
Y/Z - Never liked

11. What do you prefer to drink?
Water- Our friendship
Beer - Senility
Soft drink - A new life as a clone
Soda - The incarnation as an eskimo
Milk - The apartment building
Wine - Cocaine abuse
Cider - A passionate interest for mice
Juice - Oprah Winfrey imitations
Mineral water - Embarrassing rash
Hot chocolate - Eggplant-fetishism
Whisky - To ruin the second world war
Other - To hate the Boston Celtics

12. To which country would you prefer to go on a vacation?
Thailand - Warm regards
USA - Best regards
England - Good luck on your short-term leave from jail
Spain - Go and drown yourself
China - Disgusting regards
Germany - With ease
Japan - Go burn
Greece - Your everlasting enemy
Australia - Greetings to your frog Leonard
Egypt - Fuck off now
France - In pain
Other - Greetings to your freaky family

Friday, February 13, 2009

Dan Pemenangnyaaaa.......

Ada seorang yang meneka dengan hampir tepat..

kenapa saya katakan hampir tepat..sebabnya apai menggunakan ayat yang di copy paste dari akhbar NST ... dan ayat itu hanya bahagian intro..tidak lengkap kerna tidak mengandungi nama bekas pemegang rekod 36 tahun kemenangan raja pecut di Sukan SEA...



Jawapannya yang tepat ialah : Mr Papa berjaya memadamkan rekod 36 tahun milik G Rajalinggam selepas muncul juara berganda 100 meter dan 200 meter pada sukan SEA 2003 di Vietnam. Rekod lama di buat oleh Rajalinggam pada kejohanan sukan SEAP 1967.

** So Apai, silalah emelkan alamat untuk kiriman hadiah yer.......**

Thursday, February 12, 2009

Sapa Nak Hadiah?? Cepat Cepat...

Memandangkan saya ketiadaan di ofis..
saya perlu menghadiri meeting di putrajaya hari ni..
Dan saya pasti tak berkesempatan nak buat entry lain..
so saya terasa mcm nak buat satu Kuiz...
Kuiz nih bersangkutan dengan keluarga saya..atau lebih tepat lagi my beloved mr papa..

No 36.. nombor ni cukup bermakna dalam hidup mr papa...
nombor yang best lah kiranya...selain no 8275 yang menjadi nombor rasmi kenderaan kami...
Alesha pun tau kesignifikan no ini dengan papanya..
hehehehhehe..tipu jer tu..alesha pun tak tau apa2...


SOALAN : Apakah ertinya nombor 36 dalam hidup mr papa...??
Saya tak pernah mentioned dalam mana2 entry saya..tapi sesiapa yang meminati sukan olahraga..atau lebih tepat peminat mr papa "mungkin" tahu maksud di sebalik angka 36 itu..

Kuiz ini dibuka mulai jam 8 pagi 12 Februari 2009 hingga 10 malam 12 Februari 2009.

Sila tinggalkan jawapan anda di ruangan komen entry ini...

Syarat Pertandingan :

Ahli keluarga tidak dibenarkan menyertai kuiz ini..so semua yang berada dalam senarai
HEART OF MY LIFE tak dibenarkan masuk. Wanny juga tak dibenarkan masuk..kerana wanny mempunyai akses yang begitu dekat dengan org2 olahraga..sorry sis...

**Hadiah akan disediakan kepada pemenang yang dapat meneka dengan tepat**

Ada berani ????

Wednesday, February 11, 2009

Masih Ingatkah Korang????

Malam tadi..saat di pembaringan bersama mr papa tersayang..
kami mengisi waktu2 terluang sebelum melayari mimpi masing2 yang berbeza...
banyak topik yang kami bualkan...tetapi yang paling menarik dibincangkan...
Permainan kanak-kanak zaman kini jauh berbeza dengan permainan zaman kita dahulu..
jika kini teknologi menguasai segala2nya..dan di masa sama padang dan kawasan lapang semakin berkurangan...kanak-kanak lebih gemar menghabiskan masa di depan komputer, PSP, playstation dan lain2 game yang sewaktu dengannya..kalau ada pun bermain di luar rumah..mungkin bola sepak, berbasikal, badminton...
amat sukar sekali melihat permainan2 zaman "kita" membesar dipermainkan..
tak tahulah di tempat anda..tapi di Perlis dan di Kedah...saya sudah tidak melihat keseronokan kanak-kanak berkumpul dan bermain bersama-sama...

Antara permainan yang saya sering main dulu dan sentiasa meninggalkan kesan di hati ialah tuju tin, tuju kasut dan rounders...permainan ini berasaskan "bola tenis"...kumpulan kanak-kanak akan dibahagikan kepada dua group..harus mendirikan menara kasut/tin minuman untuk mendapat point. Perjalanan kumpulan dianggap terhenti jika semua ahli kumpulan "mati" akibat dibaling bola tenis dan menara belum sempat di bina...
Manakala rounders pulak ibarat permainan softbol saya kira...pembaling bola (pasukan lawan) membaling bola tenis kepada si pemukul...dan pemukul harus menghabiskan satu pusingan tanpa sempat dituju bola tenis...ada hentian2 rehat...
Dan kenangan bermain permainan ini lah saya mendapat nama gelaran "Cha-eerk"..sebabnya itulah bunyi yang akan terhasil jika ada kawan lelaki yang menujukan bola tenis kepada saya..(Ye saya bermain dengan budak lelaki)..sangat kuat ya bola itu..hampir tersungkur kalau terkena bola okay...

Zaman kanak-kanak juga sering saya habiskan dengan bermain galah panjang, jengket, batu tujuh (seremban), congkak, aci ligan, aci sembunyi, pukul berapa dato harimau..a.e.i.o.u, set set set tom tom tom, masak-masak, cikgu-cikgu, main polis2 menggunakan terung kecil sebagai peluru, tudung botol (tin)...dan banyak lagi...owh sungguh best kenangan zaman kanak-kanak kan???

Dan ada lagi yang saya tak dapat lupakan..main lari berganti-ganti pusing satu bulatan taman saya dengan kawan-kawan..kononnya kami peserta 4x100.....siapa yang sampai ke garisan penamat dulu akan diisytiharkan menang...zaman itu...saya, qistina, abg long, syahnaz, angah, nazim, hanim, bazli (Saya yang paling senior okay)...akan bermain sampai kadang-kadang azan maghrib berkumandang baru kelam kabut nak balik ke rumah...
dan hukuman sedia menanti..pintu akan dikunci...dan saya meraung-raung merayu pintu dibuka..dengan janji esok tak akan pulang lewat lagi..tapi sudahnya..janji tetap tinggal janji...
jika musim badminton kami akan bermain badminton...sehinggalah menginjak ke alam sekolah menengah...zaman permainan itu ditinggalkan kerna mungkin rasa malu dan segan berstatuskan gadis sunti membataskan pergaulan...

Tapi apa pun saya terlalu rindukan permainan2 di waktu itu..mungkinkah anak-anak kita akan merasai kemanisan alam kanak-kanak seperti mana kita???

Gambar owhh Gambar

Kak Tini - yang merupakan antara blogger tegar yang rajin melayan tag, award dan membuat turutan entry yang pelbagai telah memberikan saya satu tugasan baru...
yang perlu saya selesaikan...
nasib baik simple tau..
Ini cara2 membuat tag ini yer...
  1. Go to your photos folder in your computer.
  2. Go to the 6th folder of photos.
  3. Go to the 6th picture in that folder.
  4. Put the picture on your blog and description of it.
  5. Invite six friends to join the challenge.
  6. Link them in your blog and let them know they have been challenged.

Taraaa....inilah hasil gambar keenam di dalam folder keenam di file my pictures di pc saya..
kalau asmarians harusss kenal semua kengkawan saya nih kan...


Gambar ini dirakamkan di hadapan umah saya waktu raya puasa yang lepas...
konon2nya mini reunion lah kan...tapi yang sempat bergambar banyak nih aje...
dalam gambar ni..saya (rumah melati the great), Che emm (Seri Pagi), Eza (angsana) n Fareeza Shazreen (melati the great) sedang mendokong alesha the gegerd...
eza tgh pregnant masa nih..tapi sekarang dah dapat baby dah...
che emm masih setia dengan anak seorang yang sangat selebriti..fareeza plak kini sibuk menjaga ibunya yang sedang dirawat akibat serangan jantung..doakan ibu fareeza ye kawan2..mungkin akan menjalani by pass tak lama lagi di IJN...

okay..
saya nak tag
SEMUA yang masuk ke blog saya...
WAJIB JAWAB..nanti saya check tau....



Tuesday, February 10, 2009

My Darling Baby

Pictures of my two Darling baby...
My eldest Batrisyia aka Strawberry Shortcake (SS)..
My 2nd baby Alesha aka Apple Dumpling(AD)..
Sesi melepaskan rindu..kakak (SS) sampai from KL on saturday evening..
tapi masa tu kitorang takde kat umah..ke Telok Kechai untuk persiapan wedding my cousin..
So malam tu tunggu punya tunggu punya tunggu..
kakak still tak sampai2...yang si adik AD dari maghrib duk tahan mata ngantuk...
last2 tak tahan terus lena..dengan umie n papa sekali lena..
ye lah..siangnya ada program kat Perlis...
so a bit ngantuk lah...
then tak tau pukul bape...
pintu bilik kitorang diketuk dengan kuatnya...(mr papa kata mcm pencegah maksiat nak tangkap org berkhalwat)..then tetiba terdengar suara..

SS: Makkkk...i miss you mak...papa i miss you... owhh my baby is sleeping...

SS dengan drama queennya...tapi alkisahnya..ketiga2 beranak ini tak tahan nak bukak mata..
teruss zzzzzzzzzzz layan tido...esok pagi2 AD dah bangun..mandi siap2..nak bawak check up for 10 mths...
LATEST BERAT : 9.9 kg...
pas check up terus balik umah...tak lama lepas tu Tisya datang...
asyik lah duk main ngan adik..adik pun dah makin bising..daddy ngan mommy pun asyik lah geram je...sampai tisya nangis2 lah berebut adik ngan daddy...
untuk memujuk kesedihan..saya pun ajak tisya tgk you tube Island Princess..
masa ni SS aka tisya buat drama lagi sekali..

SS : Mommy..i don't want you..i want my mak...

Padahal yang cari pasal ngan dia daddy..tak pasal2 mommy kena...hehehhe...
lepas pujuk2 memujuk..kitorang siap2 ke rumah my cousin...
masa kenduri sibuk sikit..saya pun tak sempat snap pic...tapi for sure ada aksi2 tisya and alesha dalam kamera official photographer..
masing2 duk tahan mata ngantuk tak nak tido..sudahnya..alesha kul 4 lebih dah zzzzzzzzzzzz..kat umah..yang si kakak pulak dekat nak senja otw nak gi umah abah balik...baru nak zzzzzzzzzzzzzz..sudahnya sampai adik nak balik perlis kakak still menjadi sleeping beauty..
tapi adik tetap nak kacau kakak tido..
ini je aksi2 diorang yang sempat saya rakam..

Kakak tido dengan nyenyaknya..
masa ni alesha nak minum susu..so saya bawak masuk ke dalam bilik..
tapi bila dah nampak kakak atas katil takdenye nak minum susu..
dan dan tu jugak bangun duduk...
duk perati kakak..mula2 duk kiss pipi kakak suh bangun...
kakak bolayan je...
last2 geram kakak tak nak bangun..
terus digomolnya kakak..

Tapi memandangkan kakak mengantuk tahap kronik..
memang langsung tak dilayan ahhhh...
at last alesha balik dengan kepuasan sendiri..dia sengsorang je cium n hug kakak..
tapi kakak no response...
tak tahulah bila lagi nak jumpa kakak kan..
takpe tunggu umie amik cuti gi KL kay...
n tunggu alesha boleh berjalan..tak berapa lama dah rasa...
insya allah dengan latihan yang gigih...saya target sebulan lagi alesha dah boleh berjalan...
yeayyyyyy

**Updated Pregnancy - saya kini baru masuk minggu ke-6..
kiraan terkini berdasarkan imej scan baby..kiraan tarikh akhir period tak boleh pakai kata doc..
so EDD ialah pada 10 Oktober 2009..
bermaksud selepas hari raya aidilfitri..makanya saya boleh makan mcm2 masa raya..hahaha..
next check up 22 Feb..kena gi sendiri coz mr papa di KL ada competition..
Bro : Kalau nak terjah sila ke Bukit Jalil yerrrr**

Saturday, February 7, 2009

Lagu dan Lagu dan Lagu

Ini bukan sekadar lagu okay...ini lagu berserta tag..
jgn dengar lagu saja2...dengar lagu dan jawab lah tag ini...
saya ditag oleh sahabat menerusi Facebook..tapi saya tak subscribed notes di FB..
so saya langsaikan tag saya di sini...
jom kita layannnnnn...


RULES:
1. Put your iTunes, Windows Media Player, etc. on shuffle. ( lagu2 di dalam hp kesayanganku...playlist ku)
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS.
4. Tag 10 friends
5. Everyone tagged has to do the same thing.
6. Have Fun!

1. IF SOMEONE SAYS 'ARE YOU OKAY' YOU SAY?
Ucapkanlah

2. HOW WOULD YOU DESCRIBE YOURSELF
Kuroneko tanggo

3. WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?
Menjaga Hati

4. HOW DO YOU FEEL TODAY?
Thanks For The Memories (sesuaiii kan jawapan)

5. WHAT IS YOUR LIFE'S PURPOSE?
Hurt (Tak tahan tul jawapan ni)

6. WHAT'S YOUR MOTTO?
Andai Ku Tahu (yeszaaaa me like..memang betul...andai ku tahu...)

7. WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?
Tercipta Untukku (ye ker???)

8. WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?
Demi Waktu

9. WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
Menjaga Hati (betul lah..nak jaga hati yang paling susah..nak nak kalau kita tau org memang tak suka kat kita)

10. WHAT IS 2 + 2?
Separuh Masa

11. WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
Sempurna

12. WHAT IS YOUR LIFE STORY?
Kekasih Gelapku

13. WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
Tercipta Untukku

14. WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
Menanti Pasti (kau jadi milikku....hahahhahah)

15. WHAT WILL/DID YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING?
Cahaya Cinta ( Yeszaaaa...my love song..and i did play it during my wedding..sesuaiii)

16. WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
Pelangi Petang (gila hapa??? funeral pasang lagu..org baca quran la)

17. WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST?
Cuppycake - strawberry shortcake (pengaruh tisya sungguh lagu nih)

18. WHAT IS YOUR BIGGEST FEAR?
Ku Mohon - Sheila Majid (jawapan nih sangat toinnng atas batang hidung)

19. WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?
Saat Hilang Cintamu ( oppssss !)

20. WHAT DO YOU WANT RIGHT NOW?
Biarlah Rahsia (sesuaiii jawapan...i like)

21. WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
kenangan terindah (yesszzaaa sesuaiii lagi...i like)

22. WHAT WILL YOU POST THIS AS?
Bukan Diriku (sesuaiiii kann)

Jawapan last dah menjawab segala2nya...ini BUKAN DIRIKU...sekadar melayan tag yang diberi oleh Sahabat sejati....so mangsa2 tag berikutnya ialah :

Asmarians
1) Kak Tini
2) Mommy Lyana
3) Nadd
4) Ann
5) Kak Maria
6) Hanim (hang suka jawab tag dah kan..jawab jgn tak jawab)

Fellow Bloggers
7) Eida
8) Aleeya
9) Cabai Kering
10) Fazemy

Sila jawab ye yang dah kena tag..saya akan melawat blog kalian untuk melihat jawapan2 hebat anda semua..sila patuhi peraturan okay..jgn skip2 lagi pilih2 ikut suka plak ehkkk...

Friday, February 6, 2009

Mangsa Fesyen



Disebabkan umie ketiadaan kerja di rumah...petang-petang lepas je amik
Alesha dari umah pengasuh..masa untuk Umie bermain2 dan bermanja dengan alesha..
Ye Lah sementara menunggukan mr papa balik training pukul 8pm..
So umie pun mencuba lah fesyen2 rambut yang boleh dibuat dengan rambut alesha..
Alesha mula2 merelakan je...sebab umie ikat rambuut dia comel2 kan..
jadi toncet atas kepala...
sengih je muka member...
Tapi bila umie buang jer toncet...
Tgklah reaksi alesha...


Masam mencuka...
macam geram je ngan umie dia..ntah apa2 je umie nih tau...
Tapi saya suka tgk dia dengan reaksi gini...lagi geram rasa...
tunggu masa je nak kena gomol...
lepas dah siap ujikaji ni semua...haruslah alesha jadi mangsa gomolan umie..


By The time umie buat fesyen ala2 mohawk nih..
member dah mula nangis dah...
actually dia nangis bukan sebab tak suka..
tapi nangis sebab umie rampok* sikat dari tangan dia...
Alesha ni pantang...kalau benda ada kat tangan dia pastu kita amik..
mulalah nak mengamuk..nangis yang tak keluar air mata...
sungguh drama queen...ini tak lain ikut perangai kakak tisya dia ahhh...
*Petang ni kakak tisya balik..tak tahulah apa drama diorang berdua nih*
Kita tunggu dan lihat ajelah...

** KOSA KATA**
Rampok = rompak....

Ya Ampun...Anak Sapa Lah Ni

video

Ya Allah...sangat hingaq okay budak ni...
Masa ni kitorang kat kedai makan...mulut dia tak berenti..
dah la suara tu kuat...ish ish ish...
memang ikut papa dia sungguh la...hehehehhehe...
very the ramah tamah okay...
Bro : Nak lagi ke buat menantu...???

Wednesday, February 4, 2009

I'm Hungry



Inilah aksi Alesha kalau kita bagi phone dekat dia...
Misalnya tok ma atau tok ki alesha call dari terengganu...
nak cakap dengan Alesha..nak dengar suara ahh kiranya..
kalau saya or mr papa setakat letak je phone kat telingan dia n suruh dia bercakap...confirm takde sedikit pun suara yang keluar..
tapi kalau bagi kat dia phone...terus dimasukkan dalam mulut..
then mulalah...bermacam2 bunyi keluar....macam duk makan phone pun ada...
nih kalau orang tgk maunya org kata saya kijamm...
sebab tak bagi anak makan kan...
tapi sebenarnya inilah habit alesha...
tak boleh nak buat apa dah...
sabo je lahhhh den...

Tuesday, February 3, 2009

Achik oh Achik

Tag nih achik yang bagi..amik masa jugak ahh nak jawab..sebab panjang sesangat...tapi bila dah disuruh buat kena buat jugak ahhh...so to my achik a.k.a abang alesha...nih umie dah jawab ehkk..jgn bising2 dah tau...


1. Apakah benda yang paling penting dalam hidup kamu?
- kalau benda of course handphone n spider blue..tapi kalau orang..of course mr papa alesha n my family...

2. Apakah benda terakhir yang kamu beli dengan wang sendiri??
-hurmmm...set pencuci muka, toner n moisterizer

3. Dimanakah tempat impian perkahwinan kamu??
-Dulu sebelum kawin teringin nak buat garden wedding..tapi dintch sesuaiiii..so buat kat umah lagi sesuweiiiiii....umah abah di taman muhibbah

4. Berapa lama hubungan kamu berkekalan?
-tak paham soalan nih..bleh skip tak??? hurmmm of course lah harap berkekalan sampai ke hujung nyawa...ada ka org kawin/kawan sehari dua...

5. Adakah anda sedang dilamun cinta??
-yes...forever..bak kata dr fadzilah kamsah..hubungan suami isteri biar 30 tahun pun kahwin tapi perasaan cinta dan sayang itu harus terus hangat macam baru semalam kita bercinta...

6. Dimanakah restoran terakhir kamu makan malam??
-Linda Ikan Bakar..makan ngan mr papa n alesha kelmarin

7. Namakan buku terakhir yang kamu beli?
- Buku PTK - penilaian tahap kecekapan..masa nak exam perkhidmatan dulu...lepas tu takdak beli apa2 dah

8. Apakah nama penuh kamu??
-Suhana Binti Abdul Mutalib..

9. Kamu lebih senang dengan ayah atau mak??
- Ngan dua-dua..saya anak manja abah..tapi anak kesayangan arwah mama...

10. Namakan seseorang yang ingin kamu jumpa dalam hidup kamu buat pertama kalinya??
-Tuan Guru Nik Aziz Nik Mat..

11. Sebutkan 8 nama sahabat yang paling rapat dengan kamu.
-Azrah
-Nadd
-Surina
-One
-Mariatul
-Myra
-Murni
-Umai

12. Adakah kamu mencuci pakaian sendiri??
-mr papa yang buat..tapi dengan bantuan washing machine...

13. Tempat yang paling seronok yang kamu mahu pergi?
-paling seronok teringin nak pi aussie ngan paris..tapi kalau negara yang paling diingini Makkah ahhhh

14. Butirkan 5 perkara tentang orang yang tag kamu..
-bakal menjadi cikgu pemulihan
-lelaki yang konon muka ala2 nani
-baru berjinak2 dengan blogging
-sangat gila futsal dan bola
-kurus kering mcm lidi

15. 8 perkara yang amat saya gilai??
-internet
-chatting
-blogging
-facebook
-sms
-badminton
-boling
-movie

16. Pelukan atau ciuman??
-pelukan harus disertai dengan ciuman..baru terasa kasih sayang yang berpanjangan...hahhahaha

17. 8 perkataan yang sering diucapkan??
(kalau marah kat sapa2 ahh)
-
pegi mam
-OMG
-lantak pi ahh
-so what??

untuk yang tersayang
- i love you
- i miss you
- i need you
- i want you in my life

18. 8 buah buku yang paling baru di baca??
-mastika
-kembalikan cintaku
-buku PTK
-buku peraturan2 Am
-Buku Undang2 Pentadbiran Awam
-
-
-

19. 8 lagu yang saya boleh dengar berulang kali??
-Cahaya Cinta - CT
- Ayat-Ayat Cinta - Rossa
- Lagu Untukmu - Aizat
- Mengapa - mana2 version pun boleh
- Ada untukmu - Nubhan
- Cobalah Untuk Setia - Kris Dayanti
- Aku Bukan Untukmu - Rossa
- Matahariku - Agnes Monica

20. Mari men'TAG' 8 orang lain...
- Maria Hunny
- Eida
- Wanny Mie
- Hanim
- Sue Muim

5 cukup ahhhh...tak larat dah...

Where's my Straw

video


Layankan aksi2 alesha bermain straw di restoran Linda Ikan Bakar..
masa ni mr papa duk ralit tgk roger federer ngan rafael nadal..saya dah sudah makan..
tetiba je alesha amik straw n main2...tapi last2 dia mengamuk..straw jatuh..
siap pusing kiri kanan..merayu lah kononnya suh orang amikkan straw dia..
sampaikan ada waiter lalu pun dia boleh pusing 180 darjah nak merayu..
macam2 sungguh budak kecik ni tau...

Monday, February 2, 2009

Manisnya diaaaa...

Saja nak share wajah2 Alesha bertudung litup...
Semoga puteri saya ini akan membesar menjadi puteri solehah...
Semoga Alesha akan sentiasa menjadi anak yang menurut kata, cerdik, berakal, berilmu dan tekun mengerjakan kebaikan...
Umie terlalu menyayangi Alesha...sepenuh hati Umie..























Sunday, February 1, 2009

Sedapnya...Nikmatnya....

video

ala video nih terbalik ahhh...tapi takpelah...layankan ajerrr..
tak reti nak ubah2..saya budak baru belajar kannnn....

Manisnya Senyumanmu

Wajah-wajah kelat plus manis2 buah puteri kesayangan saya..
Semakin alesha membesar..semakin saya menyedari...
puteri kesayangan saya ni sangat mahal dengan senyuman..
dan saya tau dari mana alesha mewarisinya..
dah tentulah umie the great kan...
biasanya kali pertama org jumpa saya..persepsi diorang takkan lari..semua org akan cakap the same thing..
su tu sombong..muka berlagak..konon-konon saya nih arrogant ahhh..
yess..saya akui..itu memang saya..sebenarnya saya ni jenis susah nak memulakan perhubungan atau pergaulan..saya jenis yang tak reti...dan saya akui saya banyak berfikiran negatif..bukan tentang orang tapi tentang diri saya sendiri...susah ooo..
tapi bila dah mula kenal..dah rasa selesa...dan saya dah tau org tu mcm mana...
silap2 boleh jadi geng..boleh jadi sekepala...
saya bukanlah jenis yang ramah tamah sesuka hati...
saya jenis yang perhatikan dulu baru saya boleh panas...
so tak heranlah benda yang sama turun dekat alesha ni..
susah sungguh nak senyum kat org..tambah2 orang tu tak rapat (kawan2 umie/papa) atau sedara mara yang jarang2 jumpa...kalau dengan family takde masalah..mengekek je kejenya..


Inilah wajah serius Alesha selepas mandi..
sekarang alesha kena ikat di Stroller kecik nih..stroller ni kakak tisya yang punya...
tapi ditinggalkan kat umah owan masa kakak tisya kecik2...
senang kalau balik alor setar tak yah bawak stroller lagi dah..
sebabnya kalau dilepaskan habis satu rumah dijelajahnya..
kalau jelajah saja takpe jugak..ni port paling disukai dekat wayar tv..
adoyaiiii...sangat bahaya okay...so langkah terbaik..ikat n biar je dia layan tv...

Ni baru nak senyum sikit..senyum hai hai bye bye...
belum boleh senyum lebar2 lagi...senyum ala2 nak berkenalan gitu...
nih pun puas pujuk nak suruh senyum gini...
owhh anak umie...tolonglah senyum manis sikit boleh??

Bertuah ahh nak senyum manis2...
sikit2 dah ahhh....mahal ooo harga sebuah senyuman...apasal alesha tak turun mr papa...
ramah tamah...mulut manis...senyum manis....
sampaikan org baru kenal lima minit pun boleh "Jatuh Sayang" kat mr papa...
itu org yang baru kenal..org yang tak kenal jumpa tgh jalan pun mr papa angkat tangan bagi salam plus senyum...kadang2 saya rasa baik gak cara tu..tapi kadang2 bahaya gakss...
especially dengan pompuan..kang ada yang tersuka terjatuh hati terjatuh cinta..
den gak yang susah kann...moga dijauhkan..nauuzubillah..
(Bro DJ : First Time cakap phone dengan mr papa malam tu rasa mcm mana??? ramah tamah tak hubby den???)


Inilah wajah senyuman menawan...
inilah satu problem saya..macam mana saya nak bawak alesha gi bergambar studio..
saya takut tak menjadi..gambar muka kelat je semua..bukan tak teringin..
teringin sangat2..tapi tu lah..minah ni susah nak senyum...
muka serius ja...mcm umie n owan...

Dah tu kalau senyum jenis nak nganga mulut plak...
dah ler gigi baru sebatang setengah...hehhehehe...
ada hati nak menayang konon lihatlah gigiku yang putih...
anak owhh anak...geram sungguh la dengan budak kecik nih...

Tapi inilah gambar terbaik yang pernah saya rakam..
huhuuu..sangat comel dan manis...
dengan pose ala2 model gitu...rambut pun ala2 berterbangan ditiup angin...
hehhehe...geram saya ngan gambar nih...
kalau alesha sentiasa gini kan besttt...
masuk jer studio pandai ahh posing..
ni tak..amik mood lama baru nak dapat senyum n pose gini...


**FREE PALESTINE**

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin