Sunday, February 21, 2010

Nak Pi Aman........


Sian sungguh dengan anak2...
umie sungguh2 takde masa..huhuhu..rasa sedih sangat...umie kena pi KL..tinggal anak2...
dah le mr papa bz duk train students untuk masum..pastu last weekends papa plak pi KL bawak students compete..umie weekends sibuk berkoir...(Ye saya seorang penyanyi koir yang hanya miming)..hahahhaha...pastu bz ngan minister visits..memang takde masa untuk anak2..sian sungguh haiihhh...alesha tak habis2 duk sebut..umie nak pi aman...umie nak pi main lide (slide)...
umie jom aaa...nak wimmm (swim)....last2 bawak jugak la..
puaih hati dapat tgk alesha main...minggu ni sibuk lagi...kejohanan olahraga pulak...
minggu depan anugerah seri gemilang (menghargai staf2 yang cemerlang gemilang dan terbilang)....lepas tu nak balik tganu..my bro in law's wedding....huhuhu..
agenda bulan 3 yang sangat penuh....
mood nak blogging pun takde.....haiiisshhhh..




Bangun pagi gosok gigi....

Dulu masa kat tadika kan kita nyanyi lagu bangun pagi kann..
Ala yang macam nih....
"bangun pagi gosok gigi...cuci muka sekali"......
Tapi lain halnya ngan alesha...
bila saya nyanyi bangun pagi gosok gigi...
dia nyanyi...
"angun agi..kat amut"... (bangun pagi sikat rambut)..
tu yang sikat kiri kanan tangan tu....haiyya....pastu sibuk duk nak sikat rambut adik plak...
hai la anak2 ku....semakin besar dan menggeramkan....



Saturday, February 20, 2010

Laju Laju Lagi

video

Aisy genap lima bulan 15 Februari lalu...
alhamdulillah...membesar dengan sihat dan semakin keletah...
Berat aisy dah mencecah 7.5kg ketika ditimbang pada 16 Februari lalu....sehari selepas genap lima bulan...dan aisy dah menerima suntikan complete...sebelum suntikan seterusnya masa umur setahun....alhamdulillah..saya happy sangat2 dengan perkembangan aisy...
sangat cepat progressnya as compared to kakak...
mungkin sebab aisy geram duk tgk kakak aktif ke sana sini..
dan dia pun sama naik excited nak ikut apa yang kakak buat..
tu yang lebih rajin berusaha...
terbaru aisy dah berjaya menyulur2...kalau diletakkan di tgh ruang rumah..
aisy boleh menyulur sampai ke pintu sliding door depan rumah...
memang aktiflah...that's y berat cuma naik 500gram je dari bulan lepas...
pagi tadi..mr papa gi training kat stadium..
so saya spent masa saya ngan budak2 dua org nih...
excited kami dua org alih2 kan kotak love2 tu (mr papa bagi hadiah anniversary) nak suh aisy kejar...memang sangat enjoy tau...
so kawan2 silalah layan video ini yer...
salam...


Friday, February 19, 2010

wahhhh tak sangka wehhhhhhhh


hehehhehe...sekadar gambar hiasan yer kengkawan...
saya baru balik bercuti menyambut anniversary dengan hubby tercenta..
balik2 check komen ada msg dari sha @ mama qistina ucap congrats saya menang contest look alike anjuran Mama Airis......sila KLIK SINI untuk entry menang saya yer...
Memang sungguh2 tak sangka...hahahahha...macam tak percaya pun ada...
alhamdulillah...rezeki anniversary...walaupun hadiah dapat kat alesha kannn..tak kisah la...
Thanx to mama airis yer...ni first time saya menang contest...
memang di luar jangkaan saya lah....
Syukur sekali lagi....
nak tgk hadiah yang saya dapat ker???

.
.
.
.
.
.

Beg hello kitty yang sangat comel..
sesuai la untuk alesha kann..
pas nih confirm beg barney's n fren akan jadi milik adik...hehheheh...
Thanx again mama airis...suka sangat2.....syiokkkkkkk

Friday, February 12, 2010

Enjoy di Penang

Sorry yer rakan2 ku..saya tak sempat nak update..
weekends lepas kami ke penang..lepas tu start isnin hingga rabu saya pulak berkursus..
Kursus Pengucapan Awam...hari pertama saya ketaq lutut ketaq tangan..ketaq mulut semua cukup....memang nerves tahap tak boleh nak gambarkan dah...nak pandang org pun saya tak berani..tapi saya cuba overcome perasaan tu...alhamdulillah..hari terakhir masa final presentation (ada markah)...saya ditabalkan sebagai best presenter dengan markah 43/45...syukur sesangat... (walaupun hakikatnya saya sendiri tak tau mana datangnya keberanian itu)...

okay back to story kami berempat ke penang...weekend yang lepas...
menghabiskan masa indah bersama-sama...
kebetulan jugak sebab mr papa dipanggil untuk buat klinik sukan untuk atlit2 Penang yang akan ke Sukma tahun ini..so dah diprovidekan hotel...apa lagi...kami pun menyendeng sama...
lagipun bulan ni kan BULAN ANNIVERSARY..haruslah nak spent banyak masa bersama...
ada peluang..grab it kan...takkan nak lepaskan pula...
siang - masa kami dihabiskan di hotel..so saya menjadi photographer untuk sesi photoshoot anak2....(untuk lebih gambar..sesape yang ada FB boleh berkunjung ke FB saya yer)...
Sabtu malam...kami ke padang kota..hajat hati nak bersantai sambil makan pasembor...
tapi sayang..semua dah berubah..tiada lagi gerai makan open..semua dah disatukan di food court..dan food court yang kami pilih hanya ada goreng2, char kuey teow dan tomyam2 gitu jer..
takde pasembor..ku keciwa sungguh....huhuhu..
mujurlah CKT nya sedap sangat2.....
Habis makan...ke tgh padang kota..membiarkan alesha berlarian sehingga letih...seronok sungguh dia berlari2...main di playground...kemudian sempat menari2..
ada show dekat stage...enjoy lah si kecik tu...adik mata layu kuyu je ngantuk...
dalam kul 10 kami gerak balik ke hotel...
Wajah2 kesayangan saya...gambar dirakamkan ketika sesi photoshoot..heheheh..
kakak as usual the masam girl...princess susah nak senyum gelaran diberi...
puas suruh senyum..memang susah...tapi adik murah dengan senyuman...
Conclusion : Adik = papa
Kakak = umie
nih papa yang kata...
Hari Ahad pagi2 lagi alesha dah gi terjun tiruk (bak kata ieta) kat swimming pool...
memang teruja sungguh dia menunjukkan aksi2 dahsyat...sampaikan nak tunjuk aksi ke pool adult..sungguh merisaukan..memandangkan kami takde pelampung..so saya memang make sure alesha hanya di kolam kanak2 je...tapi memang alesha sangat enjoy sebabnya takde org lain di pool..hanya dia dan papa saja...
** Baju mandi tu alesha pilih sendiri..kami beli di penang...saya punyalah cari baju yang seksi2 untuk dia...member relax je gi sebelah baju tu duk tarik2 cakap nak nak nak...saya tunjuk yang lain pun tak layan dah...nak yang tu jugak....takpelah..bagus anak umie..kecik2 dah menjaga aurat..heheh..harap2 sampai ke besar lah hendaknya..amin**
Lepas je aksi terjun2..kami siap2...then terus check out..destinasi berikutnya ke Queensbay penang...membeli sedikit barang2 keperluan..baju2 untuk anak2...kasut baru untuk aisy...sebelum meneruskan ke Tasek Gelugor rumah tok mama diorang untuk lunch....dalam kul 4 ptg ahad..kami gerak balik ke umah abah....


Thursday, February 4, 2010

Me - Mykid Look-Alike Contest"

Me - Mykid Look-Alike Contest"

syarat2 penyertaan:
Penyertaan terbuka kepada blogger yg ada anak...anak tu mestila berusia antara 0 hingga 12 tahun...

  • bg yg blom jadi follower.....jadi la follower mama_iris. kalau dah...ok la....(DONE)
  • buat 1 entry khas utk contest ini yg mengandungi gambar anda dan anak yg seiras dgn anda..... (kalu boleh dekatkan kedua2 gambar supaya senang utk dilihat keirasan itu) (DONE)
  • tinggalkan link anda di bahagian comment entry ini... (ini utk track back korang nye link..) (DONE)
  • letakkan banner di sidebar menggunakan gambar ini.. (letakkan link entry ni kat banner tu ye..) (DONE)
  • tarikh tutup penyertaan adalah pada 5hb Februari 2010....lepas tarikh ni,penyertaan ditutup...dan juri2 mahu menilik satu persatu gambar....(SETTLE)
  • pemenang akan diumumkan pada 14hb Februari 2010.. (tak ada kene mengena dgn valentine's day ye.....aii x sambut..)
Dah lama saya tak join contest..
tetiba visit blog mama zahra tadi...terjumpa contest ini..
ANJURAN MAMA IRIS
hurmm terbayangkan komen kawan2 yang saya ngan alesha sangat seiras..
so terasa nak mencuba nasib untuk contest nih..menang alhamdulillah..
tak menang pun takpe...sekurang2nya..alesha tetap anak saya..
hadiah dan anugerah yang paling istimewa dah tu...tul tak???

So inilah gambar yang saya pertaruhkan...
me n my doter Daniya Alesha..umur 1 thn 10 bulan....
harap2 menepati lah semua syarat yang ditetapkan yer...

Just One Wish.....

If I could have just one wish,
I would wish to wake up everyday
to the sound of your breath on my neck,
the warmth of your lips on my cheek,
the touch of your fingers on my skin,
and the feel of your heart beating with mine...
Knowing that I could never find that feeling
with anyone other than you.
I wrote your name in the sky,
but the wind blew it away.
I wrote your name in the sand,
but the waves washed it away.
I wrote your name in my heart,
and forever it will stay.
I love you so deeply,
I love you so much,
I love the sound of your voice
And the way that we touch.
I love your warm smile
And your kind, thoughtful way,
The joy that you bring
To my life every day.
I love you today
As I have from the start,
And I'll love you forever
With all of my heart.

** Thanx sayang **


Wednesday, February 3, 2010

Papa-Nyiur, Kiddo-Beradu

This is a story of my beloved hubby...
yang sangat meminati air kelapa muda..sampaikan kalau nak memang beria2 berusaha..
so masa balik umah abah hari tu..mr papa nampak pokok nyiur di laman hadapan sedang berbuah dngan meriahnya...so konon2 nak bermanja2 ngan abah..
mintak abah amikkan...tapi abah jawab nak pi la amik...hahahhahaha..
last2 member tak tahan godaan..terus gi memanjat kelapa..yang abah dah jerit2 suh saya pi amik tangga kat belakang..tapi saya dah tau perangai menantu abah..takdenye nak guna tangga...
budak kampung lah katakan..memanjat sudah kebiasaan..
tapi yang syoknya bila dah duk kat atas...cepat2 panggil saya..
love cepat aahh amik gambar abg kat atas nih..that's y la gambar mr papa tunjuk peace sign...sebab dia memang dah ready..
hahahhaha..sangat tak malu okay..
hasil pemanjatan itu..mr papa membawa pulang hasil 10 biji nyiur muda..yang mana 6 biji dihabiskan oleh dirinya seorang..haaahh amik ko...
Yang ni pulak..pix anak2 kesayangan saya yang sedang beradu..
sangat menyentuh hati okay..bila tgk kakak dan adik saling holding hands sewaktu tido..
tipu la kalau saya tak toching tgk gambar ini...
memang sangat best lah...harapnya anak2 saya akan membesar sebagai adik beradik yang sangat close dan menyayangi each other...amin...

Monday, February 1, 2010

My abah...their Owan

I love my abah...really love him..
his my everything....rasa rindu sangat2 tiga minggu tak berjumpa abah....
so last weekends..terus balik kedah...since mama n abah alesha dan aisy ada kematian di Taiping..so saya amik EL untuk menjaga kedua2 budak kecik ini...
pagi jumaat tu jugak saya balik umah abah...sampai2 je...tgklah gelagat dua2 orang tu...berkepit je ngan owan diorang...
Adik pun kemain lagi bergelak sakan...mengekek2 diagah owan..
yang kakak tak mau ketinggalan...owan tak lepas dalam pelukan...
tersengihlah owan penuh keriangan....melepaskan rindu pada cucu kesayangan...
yang tak jauh sebenarnya dari pandangan...tapi apakan daya banyak kekangan...
menjadi penghalang detik pertemuan....
Petang Jumaat, hajat di hati membawa alesha ke taman...tapi ternokhtah di pertengahan jalan..
owan ke pekan membeli santapan...untuk dimakan dengan cucu kesayangan...
berdua sahaja mengadap hidangan...ayam KFC sebagai habuan...pulangnya cucu kepangkuan owan...dan owan terus tersenyum kepuasan....
Hari terakhir bersama owan...menghabiskan pagi di taman permainan..
melayan kerenah cucu kesayangan...(masa nih sangat kelakar okay....permainan tu dah uzur sangat2...tapi sebabkan cucu duk jerit2 nak main..owan sanggup yer naik bersama2 cucu...) tak kisah kan halangan asalkan cucu keriangan...hahahahha...
Kenapa Aiy berbedak sejuk??? hurmm..Aisy naik rashes satu badan..sampai muka2 semua..tak tahan panas...berpeluh2 sampai naik ruam....kesian sangat2 tgk..asyik menangis je..tak selesa...tido beraircond 24 hours....nak buat mcm mana..kalau tak nanti berpeluh makin rimas...last2 letak bedak sejuk...kata owan : haaa baru sejuk sikit badan aisy....heheheh...
aisy pun bergelak ketawa semula ngan owan....saaaayang owan...umie pun sayang abah umie...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin