Saturday, August 13, 2011

Puding Roti Sap Sap Soi :)

Kelmarin kan bersahur roti n gulai ikan perangat, so disebabkan roti ada lebihan and saya tau bulan posa roti kurang laku, makanya terus la berangan nak buat puding roti.

Hajat hati time lunch nk gi beli barang2 la tp sudehnya ada bicara muslimah sebelah opis sy, rasa tak sedap pula kalau tak pegi *ikhlas tapi jauh* matilaaaa ustazah berceramah pasal ikhlas, sy yg gi dgr dah tersasar ikhlasnya. Huhuhu. Lepas ceramah dah x sempat nak keluar sbb rehat jumaat dah x panjang bulan posa ni. Terus bz siapkan keje2 di opis then terus gi school business ada tutorial. Otw baru teringat resepi tak ambik kat blog "marinahunny". Masa tu la kelam kabut sms dia tanya resepi. Kul 5.30 baru saya habis, terus gi singgah petronas je beli fresh milk, tgk2 banyak lagi bahan yang takde...tapi dah niat punya pasal teruskan juga la..

Sab sab soi kat dapur by 6.30 dah masuk oven dah tp sedihnya saya tak laraskan betul2 api atas n bawah oven tu sudahnya bahagian bawah tak berapa masak, terpaksa double baked *huhuhu*. Sampai lepas berbuka barulah ready puding yang tak berapa crunchy sangat. Tapi bolehlah makan. Cumanya dah kenyang, mr papa kata bawak ke sahur ahhh...so inilah menu sahur kami.

:-) alhamdulillah, rezeki allah terima je. Nanti cuba lagi untuk kali kedua.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

3 memo menunggu dibaca:

marinahunny said...

1st time buat mmg mcm tu..tp ok lah boleh makan kan. yg penting rasa tu.. saya pun dulu cm tu juga.. nanti lama2 terer la ;)

yang jauh di sana said...

sedapnya puding roti....aku dh amek resepi dari member tapi tak menjadi nak buat pasal tak dak oven....agak2 kalau kukus jadi dak tak tau??

Yan said...

puding roti.. asben klu pelik skit makanan.. mulala dia tak makan..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin