Thursday, April 12, 2012

4 tahun sudah berlalu.....

 Alhamdulillah...
4 tahun sudah usia puteri sulung saya...
7 April 2012 lalu....tapi majlis nya di buat lewat sehari 8 April sebabnya saya bekerja on 7th....
kelahiran pertama selalunya meninggalkan kesan yang cukup mendalam..
dan begitu juga saya...almaklumlah takde pengalaman..
kesan jahitan pun bukanlah sedikit yer....:) heheheh...
tapi apa pun syukur sebab dah besar dah anak dara saya ni...
cumanya kuat drama sket laa....
 

 She's crying on her birthday...sebab apa?? sebab achik dia mengusik...
kata dia bukan anak ummi papa...*pang! achik*
sebabnya ummi n papa fefeeling nak berposing berdua..dia nak menyelit masuk...
achik kata kakak tepi..kakak bukan anak ummi papa...
terus la lari balik almari tutup muka n nangis...
haiyyyaaaaa satu keje pulak nak memujuk....tapi mujurlah drama tangisan ni bila majlis dah berakhir...
kalau takkk hilang seri princess...

 Majlis ni simple je...tak plan pun sebab saya supposed sibuk ngan final exam...
tapi disebabkan nak bagi alesha happy buat juga..
semua dibuat last minute...termasuk kek princess muslimah :)...
just a small party dikalangan family members sahaja...
my achik n her future wife...my sis (tudung biru) yang plan n siapkan menu...
bonda (tudung purple)...abah sibuk melayan kengkawan masjid kat depan...
Alesha request sendiri nak princess..so ikutkan je lah..
supposed tahun ni punya birthday dah boleh sambut di school, tapi nak buek guane...dia tak nak gi school dah...hehehhehe
 
Ni pulak family mama n abah both kiddo..
ni lah family yang menjaga both kiddo since berumur dua bulan...
sampai la sekarang ni...
Alesha n Aisy memang attached sungguh dengan family mama n abah...
Actually masa majlis ni..Aisy baru je sampai tau sebab follow mama n abah gi Lumut...
makan kenduri....see...betapa sayangnya...
dan saya beruntung sebab dapat kenal keluarga ni..
tak penah berkira dan sayang anak-anak saya macam anak diorang sendiri..
bukan senang nak dapat okay....
Alhamdulillah...syukur Ya Allah...


So...inilah keluarga kecil kami...
buat masa sekarang :p
Alhamdulillah....i'm blessed with lotsa love...
moga allah berkati keluarga kecil kami dan murahkan rezeki kami untuk mengembangkan lagi ahli keluarga....

** Ada lagi tetamu lain...mayamoor ngan mom plus aqil, my childhood neighbour - aunty tipah n hanim her diter plus cucunya nawal (sebaya Alesha)...plus mak tok n owan angkat alesha/aisy...thanx so much semua yang hadir ye...**


9 memo menunggu dibaca:

mummy_ayu said...

happy belated 4th buzzday Alesya!!
semoga jadi anak solehah..
tq dear sbb kata2 peransang tu..memang rasa down bila kena marah

marinahunny said...

hepi birthday alesha sayang. semoga membesar menjadi anak yg membahagiakan ibu bapa :)

Lily@MamaZaraZareef said...

happy belated bday alesha!! bestnye dapat bday party yek..kek princess muslimah lagi tuh..sweet..=)..Zara plak supposedly wken ni nk wat potong kek kecik2 ngan kazen2 die..tp since adik dah sakit tak taulah macam mane plan tuh...huhuhu..

fham5579 said...

epi belated birthday to alesya....yer sgt princesss..bila la auntie nk buleh make up2 gitu kan alesya. umie look so green ok.
mmgla best sgt dpt pengasuh yg sgt syg anak kita kan....yg dok byk ada jaga utk dpt duit ja...kasih syg xdk. tu yg lotih....

SM79 said...

happy belated bezday alesya... semoga menjadi anak harapan umi dan papa.. serta menjadi kakak yg baik

iEtaFAkyR@ said...

owh yA sudah 4 yo gitu!!! epi belated bday big sista :)

yang jauh di sana said...

alesha..happy birhday...be good girl ok... stay cun :)

wati said...

hepi belated besday to alesya...makin cumil ank dara nih...semoga jd anak yg solehah ye syng..

aramis2177 said...

Tingat masa jumpa alesha kat umah mak kak farah kat loq staq hari tuh..comei anak2 sone....semoga alesha membesaq menjadi anak yg solehah & berjaya dunia akhirat ya...amin!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin