Monday, January 13, 2014

Welcome 2014


Alhamdulillah...masih dipanjangkan usia untuk merasai udara di tahun 2014...masih diberikan kesempatan untuk bersama dengan yang tersayang....merasai dan memberi kasih sayang....syukur...dan tahun ini genap 10 tahun saya berblog... - bermula dengan blog friendster sebelum beralih ke blog dunia cinta saya (yang telah didelete) dan akhirnya blog ini - DIAMILIKKU yang didedikasikan khas untuk suami tersayang...yang juga merupakan pembaca tetap blog saya walau tanpa entry baru... justeru sebagai menghargai suami..insya allah tahun ini saya akan berblog dengan lebih rajin....



Gambar pertama saya dan mr papa selepas 12 hari kita berada di tahun baru...baru nak merasa percutian keluarga selepas mr papa sibuk berkursus dari tahun 2013 sampai 2014... nampak macam lama jerrr kannn...sebenarnya tak lama mana pun...dari 25 Disember sampai 9 Januari...makanya last weekends kami ambil peluang untuk bawak anak2 bercuti pendek - istilah cuti bagi anak2 ialah tidur hotel..mandi swimming pool..makanya itulah yang dibuat..check in hotel Park Avenue Sungai Petani...mandi kolam..main boling..makan2 jalan2... esoknya check out selepas breakfast.... asalkan anak2 happy konsepnya....

So sempena melangkah tahun baru ni...saya takde azam...tapi ada beberapa wishlist...nak tau??? jom....teruskan membaca...

WISHLIST NO 1


Saya berhasrat nak tunaikan umrah tahun ini...insya allah...sedang berusaha untuk memastikan impian ini tercapai sebelum penghujung tahun ini...kalau tak tercapai akan terus dibawa ke tahun tahun hadapan...tapi hati ni nak sangat2 ke sana...semoga dimakbulkan hendaknya....

WISHLIST NO 2


Ni bukan keperluan...tapi kehendak...makanya kalau dapat seronok..tak dapat pun takpe...tapi sebenarnya teringin sebab nak asah semula skill baking yang dah lama tinggalkan... (lama bermaksud lebih dari 10 tahun) dan memang tak ada skill dah rasanya... sebab apa teringin nak ada sebab anak2 terpengaruh dengan cerita cupcake strawberry so duk ajak ummi buat cupcake...dan ummi selalu bagi alasan takde mixer...so kali ni memang nak usahakan jugak...boleh je nak beli yang stand mixer tapi biasalah kehendak yang melampau...nak juga yang canggih manggih konon nak profesional lah kannnn.... fefeeling masterchef sangat...

WISHLIST NO 3
Haaa... ni kategori keperluan...wanita berkerjaya seperti saya amat perlukan bantuan2 seperti ini untuk memastikan rumah kekal bersih dan selesa untuk pembesaran anak2...memandangkan saya agak buta bab2 vacuum cleaner nih...makanya saya hold dulu keperluan ini sampai dpt survey dari keluarga/rakan2/sahabat handai ...

WISHLIST NO 4


kalau diizinkan allah....nak juga tambah bilangan anak...saya bersyukur dikurniakan sepasang anak tapi rasa sunyi bila anak2 semakin membesar...naluri terasa ingin nak bermain dengan baby...semoga allah kurniakan saya rezeki yang satu ini... ameen

WISHLIST NO 5


Nak menunaikan impian anak2 untuk naik aeroplane...kakak dah 6 tahun adik pula dah 5 tahun...so rasanya dah bersesuaian nak bawa bercuti...insya allah....bagi menyokong sektor pelancongan negara dan bertepatan dengan TAHUN MELAWAT MALAYSIA 2014... makanya destinasi percutian kami cukuplah dalam Malaysia untuk tahun 2014 ni...ada rezeki kita holiday oversea ye anak2....

Sekian 5 wishlist saya yang MEGA....yang kecik2 ada banyak lagi....tapi yg tu let me keep it to myself.... yg ni sebab memerlukan dana yang agak besar..makanya kena masuk wishlist dulu.... :)

Selamat tahun baru semua..semoga tahun 2014 ini menjadikan kita lebih baik dari sebelumnya... :)



3 memo menunggu dibaca:

marinahunny said...

Nk join jg wishlist no 1, no 4 dan no 5 :)

Lily@MamaZaraZareef said...

selamat tahun baru kak su..semoga sume wishlist dpt dicapai k..insyaAllah..=)

Diamilikku said...

jom jom marina.... ekekekekekke.... lily: tq dear..i is jeles sebab u dah preggy

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin