Tuesday, June 21, 2011

They Are My Everything

Dah lama saya tak bercerita perihal perkembangan anak2...
dah makin membesar anak2 ummi...membesar bagai johan...
Refer to the charts below...


Ni lah carta berat anak2 saya...
dari lahir sehingga skrg....
Aisy - dah menginjak 21 bulan..kurang 3 bulan lagi bakal meraikan sambutan ulang tahun kelahiran kedua....
Alesha pula - Dah 38 bulan @ 3 tahun 2 bulan..makin cerdik dan banyak akainya...
semalam saya balik keje..alesha ambik buku English untuk 5 y.o...
bukak satu page nih..then pointed to a few sentences...then bgtau : "ummi saya dah boleh baca".
I am a boy...
I am Halimah...
I am a girl...
Walaupun saya tau dia menghafal..tapi takpe..it's a gud start kan...*wink wink*
pelan2 sayang..belajar kenal setiap huruf dulu k...

Saya nak sangat share dengan mr papa perkembangan anak2...
tapi nak buat mcm mana..dia sibuk sangat di KL...


Aisy Mifzal membesar dengan begitu aktif...
jika dulu saya terlalu risaukan vocab Aisy..
tapi skrg alhamdulillah..dah banyak dah perkataan yang Aisy boleh sebut..
kiranya dah puas hati boleh berborak dengan Aisy dan mendapat response...
Syukur Ya Allah...
Dari segi kesihatan keseluruhan Alhamdulillah...kedua2nya sihat walafiat...
cuma baru baik flu n batuk yang tidak teruk...
Cukup sekadar ubat dari Klinik Kesihatan UniMAP...

My lil princess ni sentiasa nak kelihatan cantik...
Cukup suka kalau kita pakaikan dia lipstick n eye shadow...
Saya tau tak elok untuk kekanak ribena kan..
tapi on certain occasion saya pakaikan juga..
jus a lite one bagi dia happy...
kuku nak sentiasa berinai...baju pun dah memilih skrg..
kadang2 baju yg kita ambik tak nak pakai..nak pakai yg cantik2 saja..
adoi la...tapi apa pun saya happy sebab disebalik kelasakan Alesha, dia tetap feminin :)

Ya Allah, kau panjangkanlah usia ku untuk terus melihat anak2 ku membesar..
Amin.


4 memo menunggu dibaca:

mummy_ayu said...

bagusnya buat rekod mcm nie..nak buat gak la nanti.. :-)

wah..kak long, dah pandai melawa yer..agak2 Iris nanti mcm nie gak la yer..

iEtaFAkyR@ said...

yeah betul. baju2 lama, kecik skit, singkat skit, comot skit sume tanak. nk yg blink2, baru2, meriah2, katun2. ada ja lahhhh requirementnya. tp elok gk bg ja pakai, kang simpan2 ketat tk puas pakai dh masuk stok lemari jd khazanah keturunan. *ngeeeee*

mama iris said...

mata bulat nyaaaa...heehhe....rambut dia lagi buat dia comel....mcm dora explorer...=)

Diamilikku said...

ayu : nanti iris besar lagi la..nak nak bila dah bercakap lancar..macam2 dia demand...

Ieta : yup babes...aku pakaikan je takut sayang simpan2 pakai tak banyak kali pun...masuk plastik pass kat anak sedara (cousin2 dia)

Nurul : mata macam ummi dia...kan kan kan..semua lah macam ummi dia...dia memang claim dia Dora pun

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin