Wednesday, June 18, 2008

Akhirnya..saya ke sarawak

Tak pedulilah apa orang nak kata..saya tetap nak bgtau AKHIRNYA..saya menjejakkan juga kaki saya ke Sarawak..meski bukan atas urusan peribadi atau bercuti seperti yang saya slalu impikan dulu..tapi hakikatnya tetap menyeronokkan...Saya ke Sarawak atas urusan tugas, mengiringi VC UniMAP untuk menghadiri kejohanan sukan staf Universiti-universiti Malaysia....penat memang lah penat tapi kepenatan saya hilang serta merta selepas melihat kejayaan kontinjen UniMAP yang menuai emas di Bumi Kenyalang...lebih membanggakan, hubby tersayang turut menyumbangkan empat pingat emas, dua individu dan dua berkumpulan...

Walaupun sama-sama di Sarawak..tapi saya dan hubby tetap terpisah...dia di perkampungan atlit di Unimas, sedangkan saya menginap di hotel di Kuching...makanya peluang untuk bertemu hanyalah ketika kejohanan berlangsung....tapi saya agak beruntung kerna mendapat boss yang sporting...hehehehe..kami sempat bergambar beramai2 selepas kejohanan olahraga berakhir...keputusan muktamad UniMAP juara dengan pungutan 17 emas...meninggalkan jauh UPM di tempat kedua dengan 9 emas....hebat kan tempat kerja baru saya nih...hahahahahha


Ini plak antara aksi2 hubby yang dirakamkan lensa kamera....saya sebenarnya tak suka tengok hubby lari..gelisah semacam jer...tapi nak buat mcm mana, dah Dato beria-ia nak tgk hubby lari terpaksalah saya tgk jua....memang nerves...tambah2 plak bila hubby false start masa final 200m...tak tentu arah jadinya saya....janganlah hubby buat lagi 4 the 2nd time..confirm dato frust....tapi alhamdulillah, hubby akhirnya dengan gayanya yang penuh macho mendahului pelari2 lain untuk menghadiahkan pingat emas...



Ini plak gambar terakhir yang saya rakam ketika malam pembukaan...Persembahan bunga api selama 8 minit mewarnai langit Unimas...cantik sangat...tapi tgk sorang2 je lah..hubby ponteng malam pembukaan.....

PS:....Alesha...ummi outstaion lagi...aduhhhh...Jumaat ni saya mengiringi Dato VC ke KL pula selama 3 hari....

5 memo menunggu dibaca:

waNny said...

kak sue .. memang laa hubby u menang besar .. time main utk fmi pun walaupun ditinggal jauh memule .. dpt ke brader terus kiteorg nampak short pant tuhs lajuuuuuuu jeee .. dh la lari pakai jeans .. hampeh.com sungguh.. heheheh ..

xpe xpe .. nx time kite leh jumpe kan? insyallah :)

Diamilikku said...

hahahah...masalahnya wani..abg mizan masa saringan kalah..dia just striding kak su faham sgt dah style dia...tapi dato yg kat sebelah nih duk risau takut dia kalah...even final pun dia lari poyoan jer....hehehhe...yg syoknya abang mizan ngan brader malik sama2 buat rekod kat sana..mentang2lah diorang tuh atlit negara kan..hampeh.com tul

*SiRibenMerah said...

owhhh..
sungguh menyedihkan...
ayang dia membizi la wehhhhh~


best je g sana.. org kat sini x cukup tgn.. huhuhu =P

boya_ijau said...
This comment has been removed by the author.
boya_ijau said...

dah agak masa 100m heat.. dia wat striding utk syarat layak je..then org yg x tau mcm dato mesti takut kalau dia kalah..padahal dia boleh perform dlm final matched..

anyway, tahniah wat mizan dan team quartet 4x100m, 4x400m yg berjaya mngharumkn nama UniMAP...

best regards,

ex-unimap manager

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin