Wednesday, January 20, 2010

BECAUSE HE LOVE YOU !

Adushhh lamanya tak berupdate..skrg nak update tiap2 hari punya susah...
takde masa terluang rasanya...
dapat update seminggu sekali pun jadilah kannn...
thanx to kawan2 yang terus singgah n memberikan komen...
bercakap pasal kawan2 ni...saya happy bila dapat tolong dua kawan saya..
DJ EPOI dan DURRA untuk menghiasi ruangan MEGA utusan malaysia...
memang blog diorang tak dapat hits beratus2 ribu pengunjung..
tapi niat saya ikhlas..sebab nak readers di luar sana dapat info pasal bisnes DJ Epoi n hobby Durra...mana lah tau..ada yang memang duk cari tips2 kan...Pucuk Dicita Ulam Mendatanglah kannn....
To Bro DJ n Durra : congrats weh....saya tak kenakan bayaran yer...*wink*

Okay..back to my life..serasa sekarang ni amat kurang masa kualiti bersama keluarga..
huhuhu...kalau saya bz..mr papa tak bz...kalau dia bz..saya pulak tak bz...
rasanya nak berkumpul empat2 sekali memang sangat susah...sian anak2 umi...
last weekends (Sabtu) saya berkampung di opis seharian...siapkan result Festival Filem dan Video Pelajar Malaysia..bersama ketua juri Dr. Asiah Sarji (my lecturer di UKM)..ptgnya siapkan skrip penyampai anugerah dan malamnya pulak ada malam anugerah FFVPM7...(anak2 ditringgalkan di umah mama n abah)
best sangat dapat spent sepagi dengan beliau..banyak cerita yang kami borak...
sampailah ke cerita anak2....bila beliau tgk wajah anak2 saya...
terus keluar komen ini :

Dr Asiah : ur kids looks like u...memang 100% u..pity ur husband..(dan saya hanyak mampu sengih...) lepas tu beliau menyambung ;
Dr Asiah : u know what does that means???
Saya : maksud Dr??
Dr Asiah : hurmm..that means ur husband love you so much...that's y ur kids looks like you...in my case..my daughter liya (Af4) banyak ikut my husband...and i think it's because i love him more than he love me...
Saya : Terlopong...is it???

Hurm...kengkawan...betul ke teori itu??
saya merasakan saya sayangkan hubby lebih dari dia sayangkan saya...
tapi kengkadang saya terfikir (ada bukti2 ) yang nyata menunjukkan Hubby sayangnkan saya sepenuh hatinya...
ptg tu otw balik saya citer kat hubby....dia senyum dan sengih..bila saya argue kata saya rasa saya sayang dia lebih lagi...dia balas...."ITU LOVE YANG KATA"...hurmmmmm..
dan malam tu...excited lepas majlis anugerah..lebih kurang 1 pagi nak amik anak2...sampai je umah mama n abah diorang tgk umah dah gelap...
huhuhu..takkan nak kejut org dah tido kot..sudahnya..
balik umah dengan sedih hati...
esok pagi2 (ahad dah kena ke Kulim plak)...

Merawat luka yang terpendam otw pi kulim..
sedih tak dapat jumpa anak2...huhuh..tugas tugas tugas....
jam 10 malam baru sampai di perlis semula n hubby menunggu dengan dua2 permata hati..
excited alesha dapat jumpa umie...peluk cium tak berenti..
huhuhu..sayu....sedih...syahdu....rindu sungguh la tu....

my cheeky princess......nih gelagat dia nak mandi...
skrg sibuk mulut tu duk nak andi...nak andi...siap bukak baju suar semua sendiri..
berdiri depan toilet..
lagi satu ayat feveret dia...: umie....ayang....(sambil tunjuk kat sejadah n telekung)...
so sweeeettt of you dear....


nih pulak wajah putera...aisy kesayangan yang asyik tido jer...
ptg2 balik keje..sempat main2 30 minit je..pastu masuk je susu....zzzzzzzzzzzzz terus tido...
dari kul 7 malam sampai 6.30 pagi....
sebab tu badan makin michelin...tido je kejenya...
yg si kakak pantang tgk adik tido..mulalah nak kacau..
cium la..pegang tangan la...peluk la...
sebab tu once aisy dah tido terus letak atas katil n tutup pintu bilik rapat2...
kakak duk luar tgk tv....

minggu ni tiada aktiviti malam....so by 6pm biasanya dah ada di rumah...
cuma this coming friday anak2 akan ditinggalkan lagi..
mr papa bawak students gi competition kat USM penang dua hari...sabtu petang atau malam sampailah perlis semula..while saya pulak ada bengkel di Hatyai, Thailand...
Jumaat pagi pegi...ahad baru balik....masuk minggu ni dah tiga kali weekends saya penuh dengan aktiviti...huhuhu....tapi takpe...KERJA ITU SATU IBADAT kannnnn??




10 memo menunggu dibaca:

SYAbAR said...

betul kot apa asiah sarji kata tu.....

Diamilikku said...

hurmmm...mungkinlah kak....tapi rasanya mcm betul la...hehehhehe (i malu la sis)

Dj Epoi said...

Mai Ai......

Punyalah padat Task kerja Lu Sis?
Tapi dalam masa2 semua nih...Tq sangat2 kerna membantu kami berdua...
Tuhan saja yg dapat membalas jasa Lu.

Walaweiiiiiiiii gibik2 Aisy makan aper? membolat sungguh dia...
Mesti MR MAMA kat sana pandai layan anak2 kan?

aramis2177 said...

waa..sone...so sweett!betulkahhh? iskk...kalau gitu..mmg laa anak2 kak farah sumer ikut muka pak dia...coz kak farah sayang hubby lebih dr dia ( i guess sumer bini nak kata gitu kan! :p )
btw, aisy sudah sangat montok esp tang pipi...geramnyaaa......and the princess sudah sebijik muka umie!!!!!mmg mizan sayang kat sone byk2 !!!!

Qistina's Mama n Abah said...

hmm..ye ke teori tu sue? hehehe..bagus gak sebab tina banyak amik rupa saya (org kata)...so kalau dapat baby lagi kena la amik rupa abah dia lak kan..so leh la kata I love him more..hikhikhik..

Lil aisy tu betul-betul mencuri perhatian la sue..geram!

ietafakyra said...

wah! kagum dgn schedule hang....hhmmm, tk pa itu pun ibadat jugak. alalallaaa...sone, tk bek woo tk syg hubby byk2! ihhihihihi... apapun, tcare n buat keje seikhlas hati yaa..selamat berjalan2. sawadikarp!!

Diamilikku said...

Bro Epoi : ya...saya sangat padat...tapi bro lagi la sampai masuk hospital kan..warded semua cukup....semoga cepat sembuh yer...

Kak Farah : hehehhehe...balqises sumer ikut daddy ehhh....memang la kaka farah sayang daddy lebih...tapi tu la mcm sone kata..sone rasa sone sayang mizan lebih...hehehhe..tak nak ngaku jugak tu...

Sha : hurm...teori tu kena kaji lagi la...tapi setakat sekarang kita terima pakai dulu yer....eloklah tu..lepas ni kalau tina dapat adik biar ikut muka abah dia..baru la sama2 in love kan...

Ieta : haiyyaa...hang memang dengki kan...tau la anak2 hang sorang muka edy sorang muka hang..so equally love each other kan.....suka suki kata aku tak sayang mizan...takpa kita tunggu anak aku no 3, 4, 5 dan seterusnya....muahahahahahha

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

x pe sone..sayangkan anak tinggal2kan...nasib baik mr papa sayang isteri tp x tangan2kan...minta simpang suma tu..

well u r truly mcm isteri PM...bz tahap gaban..aku x blh cape cope dgn keja mcm hang

ietafakyra said...

kih kih kih... cek tk dengki aaaiiihhh, saja ja provoke, sbb hg sendiri yg kata gak centu! jgn sedey sone... itu sume mainan hati... hihihihi... tapi silakan beri sedikit tambahan kasih syg kepada mizan supaya future anak2 kamu akan jd muka dia pulak! ahaksss. *wink*

Diamilikku said...

Eza : Kalau ikut hati aku nak jadi housewife je...tapi nak buat mcm mana...aku tak kaya macam PM....so kenalah dua2 bekerja...hahahahah...

Ieta : Hurmm....perlukah ikut muka Mizan...??? biarlah ikut muka aku comel sikit....ahaks...(hubby sorryyyyyyyyyyyyyyyyyyyy).....biar tinggi mcm mizan takpa...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin