Monday, January 25, 2010

Terapung2 u Olssssss

Sungguh Meriah sekali.....hari kedua di Hatyai...kami di bawak berjalan2 ke serata tempat2 menarik...dimulakan dengan Pantai di Songkhla, MOnkeys fun park (kat sini bleh naik kabel car (lif aje pun) mcm kat bukit bendera) pastu pi floating market...sangat kagum okay di floating market ini....aktiviti jualan dijalankan di dalam sampan yang berada d atas air...order2 kemudian makanan akan dihulurkan menggunakan bakul berkayu panjang kepada pelanggan...pelanggan amik food then buat payment dalam bakul..kalau ada baki akan dipulangkan cara tu jugak...KAGUM ok...Pelbagai jenis makanan dan minuman dijual dari kuih muih..air2 pelbagai jenis, nasi2, bihun, mee dan sewaktu dengannya, goreng2, fishball2...kentang goreng dan macam2 lah....Gerai hok kering2 pun ada gak..tapi yang tu dibahagian dataran ahhhh...ada baju2, aksesori, kasut2, lauk2 basah, lauk2 kering dan barang2 antik pun ada...memang kagum ahhh...jualan benda2 biasa tapi kaedahnya sangat menariks....kan best kalau sungai2 yang ada kat msia pun buat mcm tu...sure meriahsssss....
last but not least...peace no war kengkawan...gambar pose cantik saya di floating market...i like....



5 memo menunggu dibaca:

lily azliyana @ mama zara said...

waahh kak su..bilenye pergi ke hatyai nih..sy mmg dh lame teringiinnn sgt nk gi floating market mcm tu tau..nmpak unik sgt ..=D

mesti kat sana shopping sepuas hati..brg2 murah kan..

@e_da said...

waaa kak su bestnya............... bila la dapat g holiday gak camtu.. huhuhu

ietafakyra said...

yeahh...pose cantik itu paling mahal!!! walau jauh berjalan pose tk cantik, rooooggggiiii....hihihihii... dah balik sini ka weii?

Diamilikku said...

lily : pegila...best tau...hurm....dari bukit kayu hitam naik kereta ke Haatyai tak jauh pun...tak sampai sejam perjalanan tau...

Eida : nih bekerja sambil2 holiday la eida..tapi tak de lah best sangat sebab gi sendiri kan..kalau hubby ngn anak2 ikut mungkin lagi best..

Ieta : harus weh..mau beratus keping gambar aku amik tau..dah balik dah la..nih kat opis dah..

aramis2177 said...

uishh..syoknyaa pi jln2 hatyai.....sure makanan sana sedap kan!!!!!! aaaa.....best2!!!!!!!org kata sopping pun best kat sana!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin