Friday, February 12, 2010

Enjoy di Penang

Sorry yer rakan2 ku..saya tak sempat nak update..
weekends lepas kami ke penang..lepas tu start isnin hingga rabu saya pulak berkursus..
Kursus Pengucapan Awam...hari pertama saya ketaq lutut ketaq tangan..ketaq mulut semua cukup....memang nerves tahap tak boleh nak gambarkan dah...nak pandang org pun saya tak berani..tapi saya cuba overcome perasaan tu...alhamdulillah..hari terakhir masa final presentation (ada markah)...saya ditabalkan sebagai best presenter dengan markah 43/45...syukur sesangat... (walaupun hakikatnya saya sendiri tak tau mana datangnya keberanian itu)...

okay back to story kami berempat ke penang...weekend yang lepas...
menghabiskan masa indah bersama-sama...
kebetulan jugak sebab mr papa dipanggil untuk buat klinik sukan untuk atlit2 Penang yang akan ke Sukma tahun ini..so dah diprovidekan hotel...apa lagi...kami pun menyendeng sama...
lagipun bulan ni kan BULAN ANNIVERSARY..haruslah nak spent banyak masa bersama...
ada peluang..grab it kan...takkan nak lepaskan pula...
siang - masa kami dihabiskan di hotel..so saya menjadi photographer untuk sesi photoshoot anak2....(untuk lebih gambar..sesape yang ada FB boleh berkunjung ke FB saya yer)...
Sabtu malam...kami ke padang kota..hajat hati nak bersantai sambil makan pasembor...
tapi sayang..semua dah berubah..tiada lagi gerai makan open..semua dah disatukan di food court..dan food court yang kami pilih hanya ada goreng2, char kuey teow dan tomyam2 gitu jer..
takde pasembor..ku keciwa sungguh....huhuhu..
mujurlah CKT nya sedap sangat2.....
Habis makan...ke tgh padang kota..membiarkan alesha berlarian sehingga letih...seronok sungguh dia berlari2...main di playground...kemudian sempat menari2..
ada show dekat stage...enjoy lah si kecik tu...adik mata layu kuyu je ngantuk...
dalam kul 10 kami gerak balik ke hotel...
Wajah2 kesayangan saya...gambar dirakamkan ketika sesi photoshoot..heheheh..
kakak as usual the masam girl...princess susah nak senyum gelaran diberi...
puas suruh senyum..memang susah...tapi adik murah dengan senyuman...
Conclusion : Adik = papa
Kakak = umie
nih papa yang kata...
Hari Ahad pagi2 lagi alesha dah gi terjun tiruk (bak kata ieta) kat swimming pool...
memang teruja sungguh dia menunjukkan aksi2 dahsyat...sampaikan nak tunjuk aksi ke pool adult..sungguh merisaukan..memandangkan kami takde pelampung..so saya memang make sure alesha hanya di kolam kanak2 je...tapi memang alesha sangat enjoy sebabnya takde org lain di pool..hanya dia dan papa saja...
** Baju mandi tu alesha pilih sendiri..kami beli di penang...saya punyalah cari baju yang seksi2 untuk dia...member relax je gi sebelah baju tu duk tarik2 cakap nak nak nak...saya tunjuk yang lain pun tak layan dah...nak yang tu jugak....takpelah..bagus anak umie..kecik2 dah menjaga aurat..heheh..harap2 sampai ke besar lah hendaknya..amin**
Lepas je aksi terjun2..kami siap2...then terus check out..destinasi berikutnya ke Queensbay penang...membeli sedikit barang2 keperluan..baju2 untuk anak2...kasut baru untuk aisy...sebelum meneruskan ke Tasek Gelugor rumah tok mama diorang untuk lunch....dalam kul 4 ptg ahad..kami gerak balik ke umah abah....


12 memo menunggu dibaca:

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

alesya bakal jadi model baju muslimah nnti..kecik2 x mau pakai seksi2...nampaknya percutian hampa lebih kurang ditaja la kan..dah hotel provided...kalau cmtu tiap2 bln pun aku nak bercuti!!

Kmelya said...

a ah la kak sue.. alesha memang cam umie.. masyammm aje.. sbb tu org suka cop kata sombong kan.. tp hati baik.. :)

d u r a said...

alesha memang anak ummi lah..

wei ye ka gerai kat padang kota dah takda..tak best ah macam ni.
teringin nak makan pasemboq+ketam.

btw, Happy Anniversary.
May your love strengthened and grown, and you love each other more than ever.

Diamilikku said...

Eza : heheh..dia bukan suka sangat gown2 semua..prefer seluaq lagi...aku nih ciwi la nak tgk anak pakai baju2 feminin...haiyya....tapi takpa..harap2 dia menjadi muslimah sejati nanti..

Manja : nak buat gena..dah mcm tu kan...sebab tu pepatah ada menyatakan don't judge a book by it's cover..kenal dulu...kenal direct..bukan kenal melalui mulut2 org...sebab tam semua suka kita kann...hehehehhe..

Durra : yup tak dak dah..memang tak best..tapi ada tempat baru island plaza..kat situ dah jadi happening ala2 padang kota lama..lepas nih kalau pi penang aku nak pi situ..hari tu budak2 dah ngantuk..aku kesian la kat depa kan.. Thanx for the wish...hang tak balik kedah ka??

SYAbAR said...

Best kan dik... kalau dpt camni sesekali, kalau selalu mau pket kering...

Comel2 belaka dan anakmu membesor skrg. Alesha baguih tu, pandai pilih baju mandi yg gaya muslimah, dr kecil tak mau dedah2 sgt...

Mama dia makin slim melim... Mr papa dok camtu juga...

Diamilikku said...

kak Min : tu lah kak..rasa best je dapat enjoy sesekali...alhamdulillah..membesar dengan sihat sekarang...seronok tgk development diorang kak...bab selim melim tu illusi semata2 kak..duk tambah berat lagi duk ada kak....huhuhu..mr papa yess..memang maintain

lily azliyana @ mama zara said...

bestnya kak su..akhirnye ade juga kelapangan masa utk bercuti satu family kan..seronok dgr alesha yg enjoy berjalan..hehhee

cumei jek bj mandi alesha tuh..sbb kalerful kot, tu yg die berkenan sgt...

alesha n aisy mmg sebijik same la muka diorang..sungguh2 adik kakak..hehhee

aramis2177 said...

waa..syok nya pi penang! kak farah suka pi sana..coz mcm2 ada..makanan sedap2....view cantik....brg2 punbest!!!
eh, dua2 org kesayangan sone tuh mmg muka sone betui noo!!! huhuh..sejuk perut ngandung nih!
p/s: congrats jd best presenter! ada chance jd ahlil politik nih! :p

hans said...

comel2
wah,pi penang ka?
makan pasembor?

Qistina's Mama n Abah said...

sue..congratz..menang look alike contest!!!

@e_da said...

topi aisy sama ngan mika.. bambam la dia patutla berat sama ngan mika walaupun mika 6 bulan lebh dah... rasanya bdn aisy lebh besar dr mika ni...

lin said...

視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,色情

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin