Monday, February 7, 2011

Enjit Enjit Semut......


Poster credit to Murai.com....

Alesha skrg ni suka beno nak tgk citer hantu..
duk saja2 nak tgk citer hantu...
kat mulut tu tak berenti2 duk sebut.."ummi nak tgk citer hantu mai"...

sebab apa hantu mai?? sebab ummi selalu duk kata..haaa notty la..nanti hantu mai amik tak tau la...sekali lekat jadi sebutan dia pulak..so semalam achik pun pasang la HKLBR...
donload saje...save pendrive pasang kat DVD jimat belanja..
tak yah duk bayar di Astro First...opsssss....
lepas tu achik alesha duk mengusik dia la...
satgi hantu tu mai amik kakak...
awal2 part kan banyak je scene kak limah ngan rambut mengerbang...
nak tau apa jawapan alesha...???

Dengan relaxnya duk atas kusyen sorang2 dia (org lain duk baring atas tilam)...
dia jawab:

"tu bukan hantu mai la achik...tu ummi dia..ummi dia sakit"..

ayarkkkkkkkkssss..anakku baru first time tgk HKLBR...
boleh terus bagi jawapan kak limah tu bukan hantu..padahal baru 20 minit kot citer tu start...
yg ummi nih awal2 tgk wayang ngan papa dulu duk betoi2 ingat tu hantu...

cerdik sungguh aiihhh....pastu bila achik duk ngusik2...member rimas kot....
last2 tangan beraksi gaya cakap phone...

"Hello..hantu mai sat amik ummi, achik ngan adik aisy...
haa..tak boleh...takpa satgi boleh mai na..."

amik tahhhh....call hantu ok nak suh amik ummi, achik ngan aisy...
bertuah punya anak...

Dan mulut dia skrg tak henti2 duk layan lagu enjit2 semut..sapa sakit naik atas...
letih dah ummi duk dengar kakak...nyanyi la lagu anna rafali pulak..baru cun....



6 memo menunggu dibaca:

mummy_ayu said...

berani nya dia...Ayu yg dah besar nie pun takut gak tgkcita hantu nie..walaupun kelakar..takut sikit sbb takut terkejut...
cita nie lum tgk lagi..org kata kelakar kan...

Naddiea said...

hahaaha..aleesha lawak.buleh call hantu kak limah suruh mai amik mak dia.hehe...comey2..

yang jauh di sana said...

kak limah tak tengok akedemi fantasia ka...kak limah kan suka tengok ac mizal :p

SM79 said...

cerdik budak ni..siap kol hantu tu yg x tahan tu... hahahha yg syamim lak siap hafal dh dialoq... mcm gmbaq zombie dlu.. smp nipis CD dia tgk... rasanya yg ni pun sama...dok ulang 10 x dh pa...

ann @ hatiberbunga said...

pandainya si kakak.. tak tau takut plak tu! ann sendiri pun tak tgk citer2 antu ni. hehe..

p/s : dah smpai perenggan last, baru jumpa kaitan citer entri ngan tajuknya. hihi..

mama_iris said...

hahhaha....nurul crk donlon tak jumpa....tu yg p subscribe tu....pandai alesha....

enjit2 semut...spa sakit nek ataaas........

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin