Sunday, March 14, 2010

Kisah 26 Jam.....

Kisah 26 jam...
apa tu??? hurmm....inilah kami sekeluarga..
mengharungi tempoh 26 jam yang banyaknya dihabiskan di dalam spider blue..
semata-mata untuk meraikan hari penyatuan cinta..
abag kesayangan mr papa...
Mr Nozrodi...bersama cinta hatinya Maizatul...
Pernikahan dijadualkan 13 Mac 2010 di Kuantan Pahang...
Disebabkan tuntutan tugas..saya dan mr papa sama2 tak dapat amik cuti..
satunya sebab mr papa bz dengan Sukan Pelajar Antara Pusat Pengajian..
Saya pula sibuk dengan persiapan Anugerah Seri Gemilang...yang berlangsung 12hb malam..
Selain tu kami berdua juga perlu menghadiri kursus Bimbingan PTK (sape2 gomen sure tau)..
so tak dapek nak amik cuti...makanya 12hb petang lepas kursus (kami dua2 tak hadir malam anugerah seri gemilang...dengan izin diberikan pelepasan)...
terus gerak balik umah abah di Alor Setar.,.tinggalkan aisy di sana..since aisy tak berapa sihat..flu n batuk2..saya takut aisy tak tahan travelling..so decide tinggal je..
Pukul 7 malam perjalanan dimulakan...mr papa drive al the way from alor setar..
half way..mr papa dah tak tahan ngantuk..tak larat langsung..so saya take over drive...
alesha memang nyenyak ketiduran...while saya drive mr papa tido disebelah...
kul 10.00 pm kami sampai di tapah..mr papa nak rehat...tapi alesha pulak terjaga..
terus semua tak dapat tido...so kami decide singgah di Tg Malim (umah kakak saya) untuk tumpang bermalam...esok jam 5 perlu mulakan perjalanan semula...-kata mr papa...
so kami ke umah Ude, rehat dan tido...jam 5 pagi bangun untuk meneruskan perjalanan..
melalu batang kali - gohtong jaya - genting sempah sebelum masuk LPT...
perjalanan agak mendebarkan memandangkan kabus tebal..tapi kamu harungi juga..sebabnya perlu berada di Kuantan untuk majlis akad nikah jam 10am...
mr papa still ngantuk...kesian dia...tapi nak buat camne..saya pun ngantuk juga..hahahahha..
kami sampai di Kuantan umah mak su mr papa jam 9am...terus bersiap n mandi2...
9.45am kami gerak dari umah maksu ke umah pengantin perempuan..alhamdulillah..just right on time..kami sampai serentak dengan rombongan keluarga mr papa dari dungun...
Di sini bermulalah kelasakan alesha..bermain sungguh2...sampai basah rambut dek peluh...
Paling seronok bila alesha duk main2 dengan cousin barunya..
Amsyar Najdad (now 4 month old)...tapi semangat juga badannya..
dah 5 kilo lebih dah...terus aisy teringat2 kat adik dia..duk aisy aisy aisy je...
sampai ada ketikanya dia kata kat papa...apa la papa ni..tinggal aisy...
lawak sehhh....
Ni semua gelagat2 alesha..tgklah sampai basah2 rambut..
baju bertukar dua kali dah..sebab basah peluh...tapi langsung tak layan..
duk main je dia tambah2 dilayan bagaikan puteri oleh abg2 sepupunya...
nak ajak bergambar pun susah..sebab nak main jer...
okaylah tu..sekurang2nya alesha meraikan pertemuan dengan family papa..
tho lama tak jumpa kan...
Mujur kami memanfaatkan waktu yang ada..
apa2 puns aya dah pesan kat mr papa..
kita kena bergambar dulu..kalau tak nanti dah susah dah nak bergambar..
langsung takde gambar kenangan...so inilah hasilnya yang sempat kami bergambar...

Inilah abag kesayangan mr papa..
beza dua tahun ngan mr papa..kiranya sebaya ngan saya ahhh..
YG baju purple tu lah ratu hati mr papa..
wanita yang melahirkan mr papa...ibu kesayangan..
merangkap ibu mertua saya..
kali kedua saya tgk air mata ma..pertama sewaktu kami berdua disatukan..
dan hari ni ia berulang lagi...tiada lagi anak bujang ma..semuanya dah bergelar suami org...
Beza kan kedua2nya??
hehehhehe...mr papa tinggi dan gelap..
abg mr papa tak begitu tinggi sedang2 tinggi lelaki..
dan agak cerah...
sungguh kalau org jumpa mr papa ngan abgnya org takkan percaya diorang dua beradik...
kalau ada yg tahu pun..semua ingat mr papa abg..abg sadi adik..
tapi hakikatnya mr papa anak lelaki bongsu dalam keluarga...
Ni gambar2 sekitar majlis akad nikah..
tema putih menjadi pilihan..
cuma kami je yang tak tukar2 baju...pakai jugak baju tu sampai la selamat sampai di umah abah..
Lepas selesai makan2 semua..lebih kurang jam 2 ptg kami dah siap2 nak gerak balik kedah...
alesha yang kepuasan bermain..terus lena tak sampai 3 minit kereta bergerak...
saya pun letih dan penat sangat2...nak tido..tapi kesiankan mr papa yang duk drive sorang2..
jadilah saya peneman setia...half way drive mr papa tak dapat tahan lagi..so saya take over..saya drive sampailah ke tg malim..terpaksa serahkan stereng pada mr papa..sebabnya alesha dah main susu tepung dalam bekas susu..habis satu kereta...hurmmmm..mr papa lah ni..biarkan sangat alesha bermaharajalela di seat belakang..suka lah dia...sudahnya hari ni terpaksa la mr papa gi cuci kereta...
kami selamat sampai di umah abah lebih kurang jam 9.30pm...sangat penat..
mr papa ngan alesha dah pengsan dua2...disisi aisy yang juga nyenyak ketiduran...
saya plak sembang2 ngan abah n bonda..mandi2 semua dulu baru ketiduran...
letih sungguh2...tapi alhamdulillah...
tertubai hajat mr papa nak tgk detik bersejarah abang sadi...

Potret keluarga tanpa Aisy...
saya bahagia jika dapat membahagiakan lelaki ini..
Love him so much....
** Rabu ini kami akan kembali memulakan perjalanan pulang ke Terengganu...
kenduri di umah family in law saya pada hari sabtu..so kali ini kami memang dah amik cuti... harap2 perjalanan kami dipermudahkan hendaknya...semoga kami selamat pergi dan kembali...**




7 memo menunggu dibaca:

lily azliyana @ mama zara said...

cantik gmbar bertiga tuh..kalau ada aisy mesti lagi cunnnnn...hehehhe

aramis2177 said...

aduhai sone.....kak farah baca sama naik letih ngan perjalanan hangpa yg sangat singkat tp jauh tuh.....huhuhu...sian mizan nooo kena drive.....sian sone gak kena teman.....mmg mujuq aisy xikut..kalau dak..sian dia.....anyway...alesha sangat cute ngan rambut pjg dia tuh!!!

Dj Epoi said...

Walaweiiiiiiiiiii......

Alhamdulilah....
semuanya berjalan lancar huhuuuuuu...

Untung ada dua driver heheheheh...
Untuk abg tersayang....ku korbankan jiwa dan raga wakakakakakakaaaaaaa..

Nota Buntut : Walauponk Gua dah banyak follower ,dan Lu cakap Gua dah glamour.....
Jangan lah takut nak tinggalkan komen kat Blog Gua Sue & Mizan

Korang kan best pren Dj Epoi

Diamilikku said...

lily : tu lah..sayang je bila tgk gambar tu..ish ish ish..aisy takde..bukan senang nak capture gambar kakak senyum2 gitu...

Kak Farah : memang sangat meletihkan..tapi nak buat mcm mana..kena jugak meraikan hari penting saudara terdekat kann....heheheheh...sian kat sone la kak farah lagi banyak berjaga dari tidoq...mr papa kalau sone drive dia bantai tidoq..

Bro DJ : hahahahhha....segan lah bro....takut komen kita dipandang sipi2 je...hahahahahah

Naddiea said...

sone,betui la..aku pun sama macam kak farah.naik letih sama bila baca entry hang.jauhnya perjalanan.hhuhuh..ehh aleesha dh susut kan.sama mcm harraz.

Diamilikku said...

nadd : tu lah pasai..aku terus demam nih...hahahahahha...

@>--ummi zahra--<@ said...

memang sangat memenatkan..
kite yang tukang bace pun dahrase letih..hehehe..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin