Wednesday, March 10, 2010

My Hubby...My Hero....


Dah lama saya tak ada rasa seperti rama2 beterbangan di dalam perut...
Saya ingatkan saya tak akan merasainya lagi..
tapi....rasa itu tetap hadir...menyinggah tatkala melihat aksi hubby di trek..
Hujung minggu yang lalu, masa saya dihabiskan berterik di trek UiTM..
menjalankan tugasan sambil2 melihat aksi2 suami tercinta...
selama ini saya hanya melihat aksinya di trek..bak kata alesha...
"umi, papa nak lawi (lari)"...
Kali ini saya melihat aksinya di balapan...to be exact melihat aksi lompatannya..
First time in his life mencuba acara lompat kijang....
dan hasilnya hubby meraih pingat emas dan memecahkan rekod kejohanan..
WOW !...memang mengkagumkan saya...
esoknya hubby mencuba aksi lompat jauh dan sekali lagi sejarah tercipta..pingat emas kedua beserta rekod kejohanan...sampaikan alesha yang melihat pun kagum...
"woo papa....!" sehingga mengundang tawa sukarelawan...
walaupun mr papa injured sewaktu lompatan kedua...tapi dia tetap hero kesayangan saya...
Hurmm...kejayaan hero saya tidak terhenti di situ...
hubby meneruskan aksi dalam acara trek 4x100m dan 4x400m...kedua2nya berjaya memecahkan rekod dan membolehkan tuaian emas berterusan...
love you sayang...am so proud of you...
malam penutup terus menganugerahkan cerita bahagia...
mr papa dianugerahkan olahragawan staf lelaki...
alhamdulillah..rezeki dari Allah....
dan saya percaya kejayaan itu disumbangkan oleh KEBERKATAN NOMBOR yang dipakainya...
211 - dan bukannya usahanya...hahahahahahhaha
TETAP nak jugaaa.....nombor yang membawa tuah aaa....
mana tak bertuah..kebetulan maaa dapat no bersamaan dengan tarikh lahir isteri...
kan sayang kan kan kan..... (",)

** dan skrg mr papa my hero mengadu sakit2 n bisa2 satu badan..
dek penangan tak pernah buat lompatan...
alesha pulak asal tgk je luka papa dia..
"ciann papa...papa atiiit...."
tapi ada masa dan ketika papa dia ralit..tetap ditekan tempat luka..
menjerit2 lah papa mcm anak kecil...
hahahahahah**


12 memo menunggu dibaca:

zue @ annaleeya said...

wahh... aktif sukan erk ur hubby... byk tu dpt pingat emas... congrats yer...

:: HUSNA :: said...

majulah sukan utk negara.... hehehe...

alesha tak nak ikut minat papa ke...

sabrosa said...

maunya xaktif..bekas Raja Pecut Asia Tenggara tuuuuuu..hehe..pasni bley jadi raja lompat plak..gud luck bro!!

SYAbAR said...

tuah isteri sentiasa ada pada suami... hanya suami yang tidak mencarinya sukar melihat di mana tuahnya isteri masing2

apa2pun congrate to mizan...kena perturun ilmu kat hakim sbb kat sukan sekolah di baru2 ni dia dpt gold dalam acara 100m & 4x400m. Silver lompat jauh. Mana tau pengganti kejayaan mizan ada pada hakim kan!!!!

Norazian said...

Congrats Mizan and Sue, no tu mmg betul2 bertuah k.. Actually my lucky no is 21. huhu.

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

caya lah mr papa. mmg hero ni. nmpk nya ummi kena la massage badan papa yg sakit ye slps ni..isteri mithali.

Diamilikku said...

Zue : hahahah..sukan dan dia memang ibarat jasad dan nyawa..

Husna : maunya tak..dah mula dah duk buat aksi2 lompat jauh kat umah..kadang2 dah buat aksi on your mark get set go...

Sabrosa : hahahahaha...jaguh lompatan in the making..tapi abg kata nak kena pi berguru ngan abg kie dulu..

Kak Min : kalau lah kita dekat..mizan confirm akan jadi coach hakim..dia memang suka nak latih budak2 sekolah...melentur buluh biar dari rebung..perturun by lisan jer tak cukup kak min...

Yan : tq yan...lucky number 21 yer...sebab tu yan maintain 21 look jer sampai skrg..heheheh..(kunci kebebasan kalau dikaitkan dengan age)...

Eza : aku massage dia ka dia massage aku...balik2 penutup tu aku migrain teruk..sampai muntah2..dia lah yang picit kepala aku...hahahaha...sian dia...

ietafakyra said...

wah! asyiikkkkk.... best lah menang222 dan menang lagik! congrates yer... hhmmm, sone hg furak2 migrain kah? kot la mau ngelat massage ur hubby? hik hik hik...

Diamilikku said...

weh ieta...tak baik tau..aku betoi2 la....dari petang lagi tapi ku tahan dan kugagahkan jua...sebab bekerja punya pasal...esok paginya aku memang takleh bangun ooo....

Diamilikku said...

weh ieta...tak baik tau..aku betoi2 la....dari petang lagi tapi ku tahan dan kugagahkan jua...sebab bekerja punya pasal...esok paginya aku memang takleh bangun ooo....

ietafakyra said...

lalalaa....yer, aku tau kalo dh berjemoq tu mmg cepat tangkap kepala. alhamdulillah aku sudah tiada masalah begitu skrg ni. cukup la zaman memuda dulu suffer migraine. AMIN... tcare beb.

@>--ummi zahra--<@ said...

tahniah yer mizan..masih aktif seperti dulu..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin