Tuesday, April 12, 2011

Her 3rd Birthday

Hari ni dah 12 April..
dah lima hari berlalu..baru nak citer birthday Alesha yang ke 3 nih..
nak buat mcm mana...ummi sibuk sesangat...
hehehehe..alasan terbaik ummi buat masa sekarang...
Actually we did plan something special for her 3rd birthday..
tapi due to Perlis yang dilanda banjir..semuanya kelam...
end up just plan a simple makan2 with mama n abah diorang...
n my beloved achik...then hubby insist nak panggil budak2 yang duk trening ngan dia..4 ke 5 org...dia cakap dah selalu diorang duk tanya bila nak buat makan2...so takpelah...count them in..
so semuanya diserahkan kat mama n abah alesha...untuk prepare laksa...
bila difikir2kan balik...ish nak buat makan2 kat umah..takkan tak panggil jiran kot...
tak patut la kan..at least jiran kiri dan kanan umah...so sudahnya up sikit lagi kuantiti makanan...
so total numbers supposed around 15-20 org...
tapi on the event itself jadi lebih 30 org...
last minute invitation baru teringat anak mak angkat mr papa ada sini..pastu jiran sebelah umah mama n abah alesha "abang-abang" yang selalu duk layan alesha turut dijemput memeriahkan majlis...so sudahnya party alesha dipenuhi "kaum lelaki sahaja"...yang perempuannya boleh dikira dengan jari...suka lah alesha...sebab awal2 lagi dia dh bgtau..abang saja tau ummi...kakak tak mo..chaishhh...anak sapa la nih kan...sohih anak papa...
okaylah...tak mo type panjang2 lagi...layan je lah gambar yang sedikit cuma nih..
kalau nk tgk lagi sila ke FB saya yer...
owhh ya...saya pada ketika party ini berlangsung sangat tidak sihat..disebabkan...
kunjungan hormat Miss P yang terlewat 9 hari...
so paham2 je lah ye...Aisy belum dapat adik...*wink wink*
Theme purple seperti blog ku jua...i like..ummi memainkan kuasa mandatori..semua wajib purple...muahahahahah....the 3 of them pakai baju baru...me sorang je baju lama..padan muka den..sapa suh pilih warna purple...depa takdak purple...gue je yang banyak baju purple...
Anak jiran i...alesha feeling2 kakak big gurl..
duk baca buku cerita ceriti kat adik2...
padahal bukan beza sangat pun...

Sate dan laksa sajian malam tu..
aisy botak yang sentiasa duk ngan mama dia je...
kakak diap cakap..aisy memang anak mama...

Nih semua geng2 rumah sewa achik...
plus bakap adik ipar saya...
depa pun tetap kena purple jugak..hahahahah...
kejam sungguh ummi...
Kek Alesha...simple jer..janji ada character Dora kesukaan Alesha..
suka kemain dia dapat potong kek..
cuma ummi punya sibuk..candle pun tak beli...
hwaaaa...sian anak ummi...
inilah yang dinamakan unplanned birthday party...
dan inilah birthday girl saya yang dah masuk usia 3 tahun...
sila tatap puas2 wajah alesha berambut panjang..kerna selepas ini..
Alesha akan berambut baru..muahahahahahha...
ummi dah rimas nak mengikat rambut kakak...
mata tu tak lekang dari tv...haishhhh...susah sungguh nak snap picca comei2...
plus ummi pun sangat tidak larat...
so malas nak paksa2...
layankan aje lah...

Happy Birthday Sayang...
ummi sayang kakak...

12 memo menunggu dibaca:

LilyAzliyana@MamaZaraZareef said...

ala..baru nak puji cantiknye alesha ngan baju purple siap ikat2 rmbut bagai..mcm princess..rupe2 ummi nak kerat dah rmbut tu yek..heheh

nway, sweet tema purple..=)

mummy_ayu said...

wah..bestnya celebrate buzzday..in purple lagi..meriah gitu...
Ayu pun dah rimas ngan rambut Iris..tapi sayang pulak nak potong..tak tau lagi la..

Zuwairi Aiman said...

Salam kunjungan... singgah la ke blog saya ;)

Ibu Aunis said...

Happy Birthday Alesha..Moga menjadi anak yg solehah ye..

~ yus ~ said...

salam kenal....

Selamat Hari Ulangtahun yang ke 3 buat Alesha ya..

p/s: suka sangat tengok header blog ni...nice!

mama iris said...

alaaa jgn la kerat rambut diaaaaaaa....

Naddiea said...

sone,kalau ad hoc birthday party mmg camni lah..tp kalau semua buleh ikut theme color mmg hebat la tu..hehehe...eeehh aleesha makin kurus nooo..ikut pak dia aku tgk.koi tinggi bila kuruih.

wati said...

salam...

slmt hari jadi alesya,dh makin besar dh kakak..moga mmbesar menjadi anak yg solehah...aminn

Cute MuM said...

happy birthday Alesha..
semoga jadi anak yang baik yer..
cantik warna purple..
i like tooo!!!

Yan said...

salam su & famili..
tema purple yer bday kakak..
yanpn ms nikah sil aritu..
yan pilih kaler purple..sbb baju kurung yan kaler cam purple.. tp kain kurung tu dah lame beli.. tp anak2 & hubby takde kaler purple.. besla diorang dpt baju baru.. sbb nak purple jgkkan.. hehe

@e_da said...

besday alesya ngan untie dekat2 la... kakak nampak semakin matured tak mcm umur 3 tahn.. moga kakak terus sihat dan jd anak yg bijak ya...

Diana said...

sorry teramat belatednya ucapan auntie ni, but rasanya dah ucap kat post sbl ni or fb kot...hihihi...saja memujuk ati...happy birthday alesha, dah bleh dpt next adik tuuu...huhuhu

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin