Monday, April 4, 2011

Saya Terima Rezeki Kalau Allah Bagi

 Bila saya renung je anak2...
terasa cepat sungguh diorang membesar..
saya rasa tak puas lagi membelai bayi kecil dalam pelukan..
sekrang nih cukup susah nak memeluk..meronta sokmo nak lepas bebas berlari bermain..
masa tido je lah dapat menatap dan memeluk wajah kesayangan saya sepuasnya...
 Alesha dah nak masuk usia 3 tahun hari khamis ni...
Aisy pulak nak masuk setahun 7 bulan minggu hadapan...
rasanya dah sesuai kan untuk saya tambah ahli keluarga..saya tersepit sebenarnya..
antara keluarga dan study...
saya mampu ke nak belajar kalau tambah sorang lagi ahli keluarga??
hrmmm...saya redho kalau allah tentukan saya pregnant lagi..
*wink wink*
 
 Kakak pulak dah pandai nak bermake up sekarang...
so saya belikan dia beg make up consist of compact powder johnson, disney cologne, sikat n lip ice lip gloss..
harap2 takde la ganggu make up saya lagi..nak tau sebab apa saya beli...
sebab ada satu hari tu senyap je dia duk dalam bilik saya..
lepas tu dia kuar tanya saya : Ummi, kakak cantik dak..anak ummi ni cantik dak..
saya jawab..cantik...nape kakak...(tanpa duk tgk dia sebab buat keje lain)..
dia balas : "Kakak pakai bedak compact ummi ngan lipsik je"...
mujur la tak rosak nak oiii...
 Bila dah makin besar..dah makin pandai posing dah kakak...
macam2 gaya nak buat ala2 model..haissshhh sabar je lah ummi...
adik pulak terus dibotakkan lagi kepala..
naik je rambut kasi botak..
senang urus..nak2 adik kuat berpeluh....
semakin membesar adik semakin garang ok...
dah dua kali gigit kakat sampai bengkak...
adoyaiiii...memang sangat anak papa..
membals serangan kakak yang suka benor tarik baju adik nak suh tepi dari tv...
kakak jugak yang dapat sakit...
So conclusion entry nih ialah tajuk di atas ye kengkawan...
sekian terima kasih...
hahahahahhaha :)







9 memo menunggu dibaca:

LilyAzliyana@MamaZaraZareef said...

ehem2x..kak su dah kuar statement mcm ni kompemmmm tk lame lagi aisy dpt adek..hehehe

nway, btol la kak su..cepat sgt rase anak2 membesar kan..sy ni zareef baru sebulan lebey..tp dh terbayang mesti akan rindukan wktu die mase bby ni bile die dh besar karang..mase tu, konon nk planning keluarga 3 tahun tros cancel gamaknye sbb rindu bau baby..ekekekeke

Sha@Mama Tina said...

kuang3x..

aik sue..lain macam jek statementnya. Alah sue..kalau tuhan dah bagi rezeki, kita terima je kan kan kan?

hehehe...

marinahunny said...

alhamdulillah..tumpang gembira ;)

Ibu Aunis said...

berbalik pada main topic..aii..bunyi cam pasrah je..hahahah...anyway, go2 su!! i mmg surrender thn ni. (ahaks!jaga2 thn depan..marathon la beb insyaAllah)
Moga anak2 kite menjadi anak2 yg soleh dan solehah kan..:)

ann @ hatiberbunga said...

wah..! ok la tu. go 4 it, dear!
dgn sokongan en.hubby & insan sekeliling, insya Allah semuanya akan jadi mudah. ;)

Diamilikku said...

hahahahahahhaha...i reserve my comment ok kawan kawan....:)

Yan said...

salam su..
walanney.. rase cam sebulan sekali jek baru singgah ke sini hehe
harap semuanya sihat yer..

Alhamdulillah & tahniah klu 'ada' la yer.. tak nak komen lebih2 takpe.. kite tunggu aje hehe..

Klu qis.. psl yan tak bermekap langsung.. so diapun takde nak ikut2 kot.. tp penahla nampak dia poyo2 touch up muka.. mgkin sbb makcik2 dia rajin mekap.. dia nampak..

qis masih suka dipeluk.. kdg2 mcm setahun tak jumpe gayanye.. si adik tak taula besar sok cemane.. nak dipeluk ke idak.. almaklum dah jadi anak bujang nanti.. malu orang tgk hehe

Zue AnnaLeeya said...

jom su... kita berjemaah... muahhaaaa....
akak pon tgh plan gak nih...
nak ckupkn 2 psg...
klu ader rzki Insyaallah...

Diana said...

huhuhu....aku rasa hang dah bg hint tu, means dah ada kemungkinan but tunggu masa nak confirm kan?hihihi...anyway, aku ucap thaniah siap2...betui tu, kalau Allah nak bg kan, kita mampu merancang..mcm aku, dok kata takmau tup2 terrrr...but baru jer terbabas...takpe, takde rezeki, and anyway kami tak expect or plan so takde rasa apa2...just kene berhati2 le len kali...hehehe

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin