Thursday, April 28, 2011

Pengakhiran Tempoh Bertendang ....


tadaaaaaaaaaaa...inilah entry terakhir bagi tempoh bertendang saya...
pengakhirannya...centa hati saya warded untuk buat operations anklenya..
dari terengganu kami singgah kejap di Gombak jumpa baby rizq yang debab...
lepas tu terus balik umah abah..sampai umah abah pukul 1 pagi....
tido...awal2 pagi khamis bangun...breakfast then terus balik perlis...
drop anak2 kat umah mama n abah depa...then terus ke hospital...
hubby suppposed to be warded at 9 tapi kami sampai dah close to 11...
settle urusan "check in" melepak je lah kat katil...
nurse mai buat prosedur biasa..check bp and temp..then duk nganga...
tak tau nak buat apa...Tengoklah wajah patient pun ceria gila...
dah masuk bukan sebab sakit tapi sebab nak buang tulang lebihan di ankle dia..
yang selalu menganggu kala di starting block...
so keboringan lah...sudahnya...
dengan tag patient biru di tangan..
kami berdua turun ke kantin makan2 n minum...
naik2 nurse bising..kata doc bebel carik patient tak jumpa...
hahahhaha...sorry patient kaki kuat lagi..ginilah...
petangnya anak2 buah hubby yang duk trening datang visits...
bawak kfc....belasah jugak habis....hurmmm...memang takde ciri2 patient langsung..
pakcik katil depan terbaring je...yang mr papa...duk bergelak tawa...
takpe takpe....first day kan..tunggu second day...

Nahhh...baru nampak rupa pesakit...keluar je dari OT ngan OT cap masih dikepala...
muka lesu sembab...dek bius...
lalok je hubby...menitis air mata saya...tak sanggup tgk hubby dalam keadaan gitu...
selama ni ceria je kan...terus terbayang yang bukan2...
ye saya akui saya suka berfikiran negatif...titik.
dari OT terus gi buat scan..nak tgk sebelum dan selepas...
then terus masuk wad...
doc kata minum air dulu..makan slow2...sebab kesan bius..takut muntah...
tapi hubby bukan kisah pun..nasi beriani ayam habis sebungkus...
thanx to Pubalan and Vansanthan yang tolong belikan....
mula saya ingat saya nak makan..tapi hubby makan lagi laju dari saya...lepas tu achik pulak datang visits bawak KFC toasted pocket...hubby jugak yang makan..saya tgk aje....:)
takpelah...patient punya pasal....Thanx juga to Shikin n Anis Marini yg datang visit bawak kek coklat..hehehehhe :)...
hari kedua ni saya konon2 nak bermalam kat spital..tapi tak leh tahan derr
pakcik katil sebelah mengalunkan irama rock kapak yang sungguh merdu...
so kul 11 lebih saya ca alif but balik umah tido...niatnya pagi2 esok saya ke hospital semula...
Hubby masih lalok ubat bius..pagi2 saya ke hospital..uruskan apa2 yang patut..pagi ni hubby bfast capati kuah sardin...see...walaupun sakit hubby saya kuat makan..
heheheheh....tiga keping okay capati...suap mulut dia suap mulut saya...
lepas tu hubby lalok ngantuk..saya balik umah amik anak2...tiga2 zzzzzzzzzzzzz dalam sejuk aircond bilik tido...sedar2 dah kul 2...terus siap2 hantar anak2 gi kat hubby balik..
dah lewat nak mandikan hubby....
lepak2 layan maharaja lawak....kat youtube...
sampailah kul 7 lepas waktu melawat saya balik umah...
amik anak2...siap2 apa yang patut...tido.....
Hari keempat saya gi awal sebab doc kata nak bukak balutan...
so tunggu punya tunggu takde...dalam kul 11 baru datang...bukak balutan..tgk wound..spray then balut semula...semua ok..kecuali masih bengkak saja...
alhamdulillah...harap2 dapat keluar hari ni...
tetapi menipis je semua...
boring duk spital..hubby tido je lalok bius tak habis2...
saya balik amik anak2..lepak2 tgk hindustan then siap2 diorang...
kul 4.30 bawak diorang gi kat hubby....
inilah wajah2 keriangan dapat jumpa papa..
kakak berdrama sungguh..minum susu atas katil papa..
dalam pelukan papa kononnya...
adik pun sama...
puas papa gomol2 diorang..saya balik hantar diorang umah mama n abah...
beli dinner..gi spital semula..mandikan hubby..then dinner...
lepas tu terus balik umah tido ngan anak2....

itulah rutin saya..sehinggalah hubby discaj pada hari Isnin yang lalu...
penat..letih...tapi semuanya demi suami tercenta..
moga tiada sakit yang teruk2 selepas ni..
cukuplah sekali ini....

maka bermulalah minggu2 saya sebagai pekerja semula...:)

3 memo menunggu dibaca:

mummy_ayu said...

dah nak start keja balik la nie..lega hubby dah ok kan...

Diana said...

tabik spring kat hang weh!and tabik spring kat selera makan mr hubby, gila betui 1st meal dia beriani ayam terusss????respek respek...hahaha...aku buat caesar lalok 2 hari gak takleh mangkit, but aku happily nak tidoq pun..ngiiiiiiii

LilyAzliyana@MamaZaraZareef said...

kak su..header blog cantekkkkkkk!!!! tau tak saye baru perasan header tuh sbb b4 this kan tenet lembab giler kat kampung.so just dpt tgk background ngan entry jekla..tk abeh loading..arini br perasan..cun sgt2..jeles plak..hihi

nway, lame kak su tk berblog..rupenye cuti pnjang ye..=)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin