Friday, April 29, 2011

Penangan HKLBR

Minah kecik nih sekarang suka bagi org gelak tau...
semalam masa nak tido tetiba phone saya berbunyi..tgk2 ada one staf nih call hp saya sebab nak cakap ngan mr papa..dia call mr papa tak dapat..so takpelah...saya pass phone kat mr papa..
mas atu jugak tetiba kakak menjerit menangis..rupa2nya...
piranha yang bernama aisy mifzal sudah gigit belakang kakak...cepat2 saya angkat kakak turun bawah...peluk2 n cium sambil pujuk2...taknak la bising papa duk cakap phone..
*notes : papa cakap tganu pekat sebab yg call budak tgnau*

lepas habis papa cakap phone...
alesha ngan sedihnya gi kat papa dia..dan berlakulah diolog ini..

Alesha : papa...dengar dak..tgk ni aisy gigit kakak kat belakang..
Papa : laa...guane gamok gigit ni...takpe nanti kite kabor ke tokma ye (masih terikut dialek tganu)..

dan jawapan alesha yang mengundang tawa kami semua...

Alesha : nanti kita bakor tokma tau....

hahahahahahahahha....kita sebut kabor dia sebut bakor..memang penangan hantu kak limah kuat sungguh haihhh...sampai tak leh beza tau kakak ni...bila kami berdua gelak..budak2 kenet ni pun sama naik la gelak termasuk kakak...

hurmmmm *bahagianya punya keluarga*

Gambar ini dirakamkan bersama hadiah birthday alesha yang diberikan oleh officemates saya IS...

8 memo menunggu dibaca:

bersama kak Es said...

sweeet..kite bako kite bako

@>--ummi zahra--<@ said...

mesti comel mase alesha sebut kan...hehehe..nasib baik alesha tak sebut sambil goyang2 kan tangan..

mama iris said...

dah komen kat fb...tp nak gelak gak baca kat sini....lawak la si kakak nih...

Zue AnnaLeeya said...

hahaha... kite bakor jer... kite bakor...

anak2 akak pon skrg nih suker ckp bakor tuh jgk... pastuh siap wat tgn mcm usop wilcha tuh... mmg lawak bebudak nih... hehehe..

ieda said...

ekekekke kita bakoor yeee :) so cute alesha nie :)

LilyAzliyana@MamaZaraZareef said...

kak su..zara pon sgt terpengaruh ngan citer HKLBR nih..die paling suka bab ucop sebut 'kita bakor jek' smbil goyang2 tangan..pastu nyanyi lagi 'hepi bday to me' ngan lagu kak limah 'enjit2 semut' tuh..hehehehe

Sha@Mama Tina said...

Lama tak datang sini tengok sue & family.. rindu jugak nak jenguk aleesya & aisy.. :)

oh ye..kalau2 rasa berkenan dgn bengkung tu nnt bolehlah ctc sha ek.. :) ada beberapa lagi produk nak post tapi tak dan..letih la melayan tina lately nih..

Yan said...

klu qis.. bile sebut hantu kak limah.. dia mesti cakap.. "tu bukan antu kan ummi.. tu orang giler"..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin