Wednesday, May 4, 2011

Dadek dan Dekdek

Budak mbam mbam nih namanya RIZQ MUTALIB...
atau nama panggilannya DADEK....cousin Alesha dan Aisy...anak abg sulung saya...
skrg usianya 7 bulan..dan dia sangat michelin...dengan beratnya 10kg...
harus dijelaskan di sini...berat 10kg itu hampir menyamai berat Aisy ye...aisy =10.5kg...
so dia sangat menggeramkan semua org...bila gomoi dia akan ketawa mengekek...
cuti 1 Mei baru nih dadek balik...so puas la kena gomoi ngan semua org...
Yang berbaju belang pulak namanya AISY..tapi bila kita tanya....
adik nama apa...pasti akan dijawabnya DEKDEK....(pointing to himself sambil kata nih DEKDEK)...adoi laa....cakap pelat dik oiii....
tapi skrg vocab aisy dah banyak..lega hati ummi....
so bila DEKDEK bertemu DADEK...jadilah macam2 aksi...
bila tanya...adik buat apa...?
dia jawab : baby mmi....
adek nak baby? jawabnya : nakk.
jenuhssssssss ummi...
tapi bila tgk aksi2 Aisy pun memang nampak jelas dia sayang kan baby...
dipeluk cium dengan penuh kasih sayang...
siap nak dukung DADEK lagi...adoi laaa adoi...
hurmmm...kesimpulannya....
aisy dah ready nak jadi abang..sian dia..ummi dia je duk postponed lagi...
Ya Allah kau murahkanlah rezeki ku :)



4 memo menunggu dibaca:

@e_da said...

akak nak pgnant tunggu tau.. sama2 ar.. hahahhaha dadek tembamnya.. mcm anak mat saleh.. berat dadek dr mika.. mika br 9.6kg jek.. huhu

@>--ummi zahra--<@ said...

same lah sue..zahra pun skrg ni kalo tgk baby die akan cakap.."bibi..nak..."

Diamilikku said...

eida : hehehehhe..janji ehhh kita sama2...hahahahah:) macam boleh je kan....memang dadek ni putih gebus...tu yang tambah menggeramkan...

Mimi : haaa apa lagi ...zahra dah besar tu...hehehehhehe....cepat2 sementara umur masih muda kekdahnya :)

mama iris said...

uiishhhhh geramnyaaa tgk.....mmg bambam....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin