Friday, September 19, 2008

Ihtifal Ihya' Ramadhan

Adik kesayangan saya request nak berbuka di rumah kakak...
kononnya nak mengajak kawan2 sekali..
Tapi yang sebenarnya nak introduce seseorang which is saya dah memang kenal...
tapi sajalah nak merapatkan lagi hubungan kan...
Takpelah..sebagai kakak yang sangat baik..saya pun memilih tarikh semalam..
Maka berperanglah saya di dapur bersama mr papa untuk menyiapkan juadah yang telah dipersetujui bersama..Menu : Nasi putih, masak lemak cili api udang + nanas, sambal sotong, udang goreng kunyit, ayam masak kicap n sayur kailan ikan masin.
Bahan untuk masak lemak n sambal sotong saya dah siap blend n simpan dalam peti
masa cuti umum Nuzul..so takdelah susah mana saya nak memasak..
Alhamdulillah, semua juadah sempat disediakan sebelum waktu berbuka..
Yang rumit dan perlu dimasak lama cuma masak lemak dan sambal sotong..
yang lain2 sekejap jer...Memang best lah memasak..sebabnya udang dan sotong fresh dari laut..
mr papa gi beli kat pelantar ikan kuala perlis...murah sesangat plus udang2nya bersaiz besar..
Sangat puas makan...yum yum yummiiieee...
Mr Papa juga ke Bazar Ramadan membeli sedikit kuih muih..as usual favourite dia ahh donut n keria plus sedikit kuih pelita...
Udang n Sotong close up nih sajer saya amik..
Nak tunjuk kat adik saya yang sorang lagi...
Cik Riben yang terlalu bz sampaikan tak balas sms n mms saya...
Sis..ur fav...sorrylah..habis licin adik2 makan...
i've invited u kay..so jgn nak mengamuk2 or marah2..
anggap je takde rezeki u makan udang sebesar ini..

Inilah tetamu2 saya...Belakang dari kiri mr jenglot, my bro achik with his girl ana..
Depan Mr Nazer and aikha ..
Diorang nih selain datang nak makan2 misi sampingan ialah nak menggomol
anak debab saya, Daniya Alesha..
(Saya dah diwarning jgn siarkan pix nih di blog..kononnya nak saman saya..Samanlah kalau berani )..
Nih aksi khusyuk bebudak nih layan citer Kekasihku Seru...yang tak pernah saya tau kewujudannya di TV..

Tapi sayang..Alesha nangis bila didukung oleh Mr Nazer (b4 this dia cukup suka ngan Nazer)..
So Nazer itu bererti Alesha dah terasa jauh dari Uncle..
Ubatnya senang ajer..belikanlah alesha baju raya..boleh?? hehehehhe..
Lepas kitorang berbuka je Alesha dah tido di pangkuan mr papa..
Alhamdulillah nyenyak betul tidonya sampai lah ke time sahur tadi..
baru celik matanya mintak susu...letih sungguh anak ummi..

4 memo menunggu dibaca:

*SiRibenMerah said...

wehhhhhhh..
sis, I jeles okehhh.. sgt marah nehhh.. x pe..x pe.. next time u kne masak untuk lauk yg I request pulakk.. ouhhh.. camne bakal adik ipar u tuh?? sesuai ke?? hahahaha..
Kalo abah jd g smlm camne yek?? hikssss.. mesti Gen da glabah bewak kann.. hahaha.. nk tunjuk kat abah pic tuh.. lalalalala =P

*I ngadu kat abah tau u mms pic makanan kat I* hampeh tul kne g bengkel repair kete time tuh.. bukan tanak balas mms le.. tanak posa I kurus sbb kutuk u je..ceshhh~
**Fathee da bwk I mkn char kue teow ada udang besar jugak smlm.. nnt I update entry tuh yek =P

MariaFaizal said...

Sungguh mencabar 'iman' tgh posa nih tebgok lauk pauk nih..Droolingggg.....

Diamilikku said...

hahahhahahah..kakak memang suka menjeleskan org...lalalallalala...


kak maria : sabar2 sabar ehkkk

achik said...

entry blog yang sangat menarik disertakan dgn gambar2 yg cantik sehinggakan ada org tu jelez dgn udang2 besaq..hahahaha..xgelabah pon cik riben o0o0oiii..hahaha

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin