Monday, September 8, 2008

@LesH@ 5 mths


Semalam 7 September 2008 genaplah usia Alesha 5 bulan...best sangat rasa..si kecik nih dah boleh meniarap..dah bising...dah nakal...dah kuat ketawa...rasa skrg mcm tak sabar plak nak tunggu alesha boleh merangkak n berjalan...So as usual semalam rutin bulanan, check up di klinik kesihatan..Mula2 sampai timbang berat...dah 8.2kg skrg...naik 0.8 kg frm last mths...saya ngan mr papa ingat okay lah kot..

Then bila jumpa nurse..dia buat carta berat alesha...ada dua bar lagi sebelum masuk ke kawasan berat obesiti..OMG..terkejut saya ngan hubby..nurse tanya dah bagi makan ke?..sy ckp belum lagi..susu jer..tapi semalam dah cuba bagi dia bubur nasi...hurmm..dah kena kawal nih..jgn bagi dia makan apa2 lagi..tunggu enam bulan dulu...lagi 0.2 kg baby akan masuk dalam kategori obesiti..kita kalau boleh tak nak terlalu berat...kalau ringan sangat pun kita tak nak..nak berada pada paras yg selamat ok...duhhh...semangat sungguh anak ummi ni...tapi takpelah..saya yakin..once alesha dah mula lasak, beratnya akan semakin berkurangan...

Semalam juga alesha cucuk tripple dose yg terakhir..alhamdulillah..tak demam..lepas nih monthly check up just timbang je lah..next cucuk masa alesha dah umur setahun..lambat lagi tuh...

8 memo menunggu dibaca:

*SiRibenMerah said...

gemoknya anak ayangggggg..

huhuhu..
umie, ayang windu la..
salam sayang dari kejauhan..
ceshh..konon2 shahdu la tuh =P

Diamilikku said...

ceshh poyos tahap maksimum..

MariaFaizal said...

Alesha dekat2 dgn nama Ayesha d.o Kak Maria a.k.a Kimi :) Soooooo cuteeeee....

Diamilikku said...

heheheh..k kimi..
nak dekat sama kan..

akusyahril said...

nak nyanyi lagu birthday orang-orang kat Indon,

Panjang umurnya, panjang umurnya
panjang umurnya tetamulia, tetamulia,
tetamuliaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

p/s: semoga bijak macam ibunya, dan cergas macam bapanya!

marinahunny said...

salam kenal,

sihat sungguh baby alisha ye...hrp membesar bagai johan nanti.....hehehe

saya link awak ye.........

Diamilikku said...

bapak syahril...
thnx banget ya atas lagumu ittew..
thanx juga atas doamu itu..
btw (bijak ke ibu dia)????

Diamilikku said...

maria hunny..
thnx so much 4 droppin' by..
okay..tq..nanti sy link awak jugak

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin