Monday, September 1, 2008

Sahur pertama di rumah abah

KENANGAN TERINDAH....


Sahur pertama yang pastinya akan menjadi kenangan seumur hidup saya...28 tahun usia saya, ini kali pertama saya kira kami bersahur hanya ditemani cahaya lilin...hujan turun dengan lebatnya sejak jam 12 malam...kilat sabung menyabung, petir berdentum2...tetiba je terus blackout...tapi just turn on main switch dah okay balik...ada gak ahh tiga empat kali duk off n on the main switch..last sekali dalam kul 2 gitu, terus tak berfungsi lagi dah..so sy syak ada something wrong with pencawang tedekat ahhh...abah suruh call TNB...lepas call TNB kata sepantas kilat nak sampai...tapi hampeh..dari kul 2 call sampai ke pukul 3 lebih tak samai2 gak lagi...sampai call sekali lagi plak..tetap tak sampai...last2...tutup gate..tutup pintu sumer...masuk tido balik ahhh....

Kul 5, bagun panaskan lauk2 pauk..terus lah bersahur..pasang lilin..terus terasa romantika d' amour...hahhahahah....takpelah..janji bersahur...gelap pun gelap lah kan....lepas sahur tido balik..tapi takleh nak tido ahh sebab kepanasan..alesha pun terus bangun dah....tak boleh nak tido...kul 10 lebih baru ada letrik balik...rupa2nya..ada pokok tumbang atas kabel letrik..tu yang terus black out....

Bukan setakat pokok tumbang atas kabel, jalan pun kena block..pokok besar tu....


walaupun letrik dah okay..tapi pokok still tak dapat dialihkan...orang MBAS bercuti 1 ramadan...kena tunggu esok ahh jawabnya...

10 memo menunggu dibaca:

aramis2177 said...

Salam Sone,
waaahhh...romantik gitu makan soq ditemani lilin....huhuhuuh.....syok gak sekali sekala no......tapi tulah....paneh laaaaa....
anyway....
tq for the award..nanti kak farah pjgkan naa.....
Selamat Berpuasa!!!

Diamilikku said...

hahahhaha..sangat best...
menyambut soq ala2 candle light dinner..
okay..nanti buat ehhh..

*SiRibenMerah said...

hahahaha..
memang kenangan abes.. I'll link this to my blog..

shafa said...

Besok blh p kje tak nie? Jln kna block nak lalu mcm mana tu? Besar la pokok dia...Sempat tak masak hari ni?

Diamilikku said...

shafa...
hehehhe..jalan tu actually lorong je lah...ada lorong lain lagi yang boleh lalu untuk kuar ke jalan besar..

Hari ni still cuti..so sempat lah menyediakan sedikit2 juadah berbuka...

Diamilikku said...

siriben merah...
link jgn tak link

farah aminuddin said...

salam,

nasib baik nasik dah masak..
kalau x, cmne nk gune rice cooker..hehe

Purple 28 a.k.a Eija Sam said...

kenangan sangat tuh... salam ramadhan dan salam ziarah

*SiRibenMerah said...

farah, my sis terror masak nasi guna dapur gas.. hiksssss.. membodek neh.. so, kitorg mmg bertenang je time neh.. layan tidoooo lagi best.. hikssss =)

*bila jadi camneh, serahkan pada yg pakar =P*
lariiiiiiiiiiii~

Diamilikku said...

farah n ieka..
thnx for the comment...
actually farah..arwah my mom dah ajar dulu..masak nasi siap2 sebelum tido, bangun pagi panaskan jer...takut jadi apa2 time sahur..terlajak tido ke, blackout ke..kan susah...

BTW..siriben merah mengamuk pagi2 tuh sebabnya abg ipar duk nyakat sakan

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin