Tuesday, March 1, 2011

Penangan Ayat Anakk....

DiSENTAPkan oleh anak...dek sebab itu...
ummi mengalah...huhuhu...
"ummi ni asyik work saja..kakak nak pi Mekdi (McD)...nak main playground.."
ayarkkkkkkkk....8 malam ok....
hurmmm..niat nak kuar gi Hafifah Kangar beli pampers n susu bekalan anak2 untuk sebulan sajo...
he tgk me...me tgk him...
angguk angguk geleng geleng....
lets...!!!! walaupun bekalan pampers dan botol segalanya tak dibawa langsung...tapi tetap
meluncur lah laju spider blue dari kuala perlis menghala ke Alor Setar....mengejar kedai Cina Batu 2 Jalan Langgar dulu...nak beli pampers ngan susu...
settle 4 pack pampers...8 bungkus susu....
zasssssssssssss ke mcD...main lah puas2 nak....
ummi gi beratur beli makan...adik pun lega dapat kuar dari stroller...main berdua bercampur ngan kekanak ribena lain...

anak2 happy ummi pun happy...
letih penat tolak ke tepi...
asal tercapai hajat dihati...
menghiburkan hati putera dan puteri...

Settle main...terus pederaih balik umah abah...dah alang2 sampai aloq staq takkan tak singgah bersalam2 dulu kot kan..haahhahaha..salam la sangat..yg sebenaqnya dah lama tak makan nasi kat umah abah kannn...so melantak la sepuasnya...lauk apa yang ada kesahnya..
kata abah.."awat tak habaq nak balik...nih lauk simple2 ja"...
"simple simple pun takpa..janji kenyang perut.."
hahahahahha...owan n mak tok layan cucu2...
kul sebelas malam lebih baru gerak dari alor setar...gaya nak gerak anak2 menjerit nk susu...
aduh sudah...botol takdak..susu tak bawak...
sudahnya..amik paket baru beli..mujur ada botol susu (hadiah beranak dolu2..yang memang ditinggalkan di umah abah)...terus bancuh susu sorang satu...
tak dan sampai mergong lagi dah zzzzzzzzzzzzzzzz...terlena keletihan...

puas hati ... :)

Day 2 Playground
Nih plak hari minggu...saya seharian sibuk dengan tugasan...
tapi tgh duk buat keje duk teringat anak...
huhuhuhuhu..sabarla wahai hati...
sian anak2 lama tak bersuka ria...
sudahnya..selesai tugasan..call mama n abah depa..
siap budak2 makcik..nak bawak jalan2....
terus ke Pizza hut...layan makan dulu...
pastu ke The Store beli toys...
sebelum singgah di playground..kasi bebas sket...
main la sampai puas nak....

Duhai hati bersabarlah...
allah berikan kekalutan...allah berikan kesibukan..
untuk dikurniakan kesenangan di kemudian hari...

:)

8 memo menunggu dibaca:

Zue AnnaLeeya said...

kang dah kene dgn anak... sabo jer erk... tulah... klu anak tak bunyi, xdenya nak bwk gi main kt PG kan???? bkn tuju kt su jer tuh... akak pon slalu terkena gitu jgk... huhuhu...

kita mak bapak terpkasa ngalah dgn anak2... yg penting bdk2 nih hepy... betul tak??

iEtaFAkyR@ said...

sian budak2 nih... ummi pun bz banget nih. camno. sama la ngan anak2 aku, bila dh rasa sesak nafas asik dgn rutin biasa, mula la rasa dpt melompat di mekdi pun jadik aaa kan. depa dh pandai demand skrg nih. :D

Anonymous said...

comey naw mereka berdua....haish...
sis, i terpaksa private blog lg..banyak sungguh mata2 yg memandang...ditambah plak dengan kutukan2 lalatssss nie..huuuhuuuu.... takleh dah guna Ada Aku Kisah.. sbb dah gewam...

yang jauh di sana said...

aku pon bz minggu ni...purse dh tercabut zip...tak dan nak pi beli lagi...malam tadi siap termimpi2 beli purse baru huhuhuhuhu :p

Diamilikku said...

kak Zue : anak dah pandai ok...terpengaruh ngan tv la ni...duk menyentapkan mak ayah...hahahahahhahahaha....

Ieta : nak buat gena...aku bukan keturunan senang..kena susah2 sket la carik duit....

Anon : uiksss....terpaksa privatekan?? hurmmm...invite i ok...i nak baca blog u....emel i nanti i sms okeh...

Eta : gittew...termimpi purse baru yer....hurmmm..aku duk mimpi result mba aku cenna???

marinahunny said...

adus alesha sayang dh gege mulut ye. nanti blh lawan sembang dgn umi dan papa..tu tak masuk aisy lagi..hahah kalah la umi nanti..

aramis2177 said...

hohoohoh...alesya dh pandai demand noo umi...xpa la umi, asaikan anak2 happy kan....

Anonymous said...

i follow

- the flying turtle-

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin