Sunday, August 23, 2009

2nd Ramadhan

alhamdulillah..masih lagi diberikan kekuatan meneruskan ibadat hari kedua..
lapar memang takde langsung..tapi rasa sakit2...lenguh2..n kengkadang rasa mild contraction je..
tq ya baby sebab bagi peluang umie berpuasa...Syukur Ya Allah kerana diberikan kekuatan..
sahur pagi tadi makan nasi sikit...plus roti butter scotch..air susu tak leh tinggal..juga spirulina..
berbuka hari ni sama seperti hari2 lain dari saya kecik2..bubur lambuk masjid..
cuma menu tambahan yang ada seperti chicken wings n kerabu taugeh n pegaga untuk menambahkan sedap...untuk lauk sahur..bonda masak asam pedas n sweet sour fish..
tadi jugak untuk berbuka saya teringin nak makan sardin roll..semalam tgk kat pasar ramadhan satu gulung 50 sen..dah la isi sardinnya sikit..so tadi suruh mr papa beli roti n sardin..
home made lagi puas makan...dengan bantuan achik..dapatla dalam 20 gulung..
alhamdulillah...
Yg syoknya puasa pastinya gelagat si kecik comel nih..
daniya alesha binti nazmizan yang tak habis2 menunjukkan pelbagai aksi..
memang keletah sungguh..geram saya..hilang semua sakit tau tgk gelagat dia..
yang paling saya touching..bila alesha datang dekat saya..usap2 perut sambil sebut baby..baby..
lepas tu di kiss n big hugnya perut saya..terharu sangat2...
gambar di atas dirakam beberapa minit sebelum berbuka tadi..hidangan semua dah tersaji di atas meja..tetiba je alesha datang sibuk nak nak nak...
so saya pun amik kesempatan rakam aksi2 bakal kakak ni...
cuma satu ahh..kali ni saya ditinggalkan berdua dengan alesha di rumah..
semua ke masjid berterawih..huhuhu..sedih sangat2...

10 memo menunggu dibaca:

lily azliyana @ mama zara said...

alesha dh semakin matang sejak2 nak bergelar kakak yek. Zara plak makin bertmbah2 kerenahnye. lagi2 tgh puasa ni. kdg2 sgt menacabar kesabaran mama die..huhu..

Smoga kak su tros diberi kekuatan utk berpuasa selagi mampu ye..=)

SYAbAR said...

alhamdulillah.... dah lepas ramadan hari kedua. rajinnya adik akak buat sardin roll. Kalau kita duduk dekat, rasanya tiap hari akak hantar makanan utk kau dik.

Sib baik ada aleesha temankan umienya masa keseorangan

Diamilikku said...

lily: hehehe..skrg memang dah makin matang...kengkadang nampak sangat kelaku big gurl dia..terasa la senang hati sikit..tapi duk berdebar jugak tunggu adik dia kuar..takut dia buat perangai nak amik perhatian..lagipun skrg akak cuti lagi..so dia rasa syok ahh umie dia ada umah..plus adik2 akak cuti sekolah semua ada kat umah..ramai yg nak melayan kerenah dia..cuba dah sunyi sepi minggu depan..confirm buat perangai sikit2.

Kak Syabar : kalau saya duk dekat ngan akak..saya pun akan jadi lagi rajin memasak..sebab dapat jiran yang rajin dan pandai memasak...hhehehehsardin roll guna rito gardenia je kak..bukannya guna tepung segala..

CintaMelya said...

wahh, mesti sedap kan sardin roll kak sue wat sniri..nak kena wat gak ahh cuti nanti... mesti sedap.. ;)

MiMiEZaN ZaHRa said...

sedap2 nyer tengok menu berbuke sue..paling suke tengok telatah alesya yang cute tu dan yang dah makin matang..mudahan sue terus diberi kekuatan untuk meneruskan puasa tahun ni..kiss kan alesya utk ummi zahra kat sini yer..

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

sone aku mmg terliur ni tgk sardin roll and asam pedas..even aku x leh posa tp aku ttp x dpt makan..huhu..aku nak sardin roll weh...hg posa ka preggy2 ni..alhamdulillah

fham5579 said...

best la dpt buat or pilih apa menu yg teringin nk di makan kan...x seperti diriku ini..sob sob...x puas kalau x blh pi tgk n pilih sendiri kt pasar ramadhan tuh....anyway selamat berpuasa...aku pn alhamdulillah masih ok posa kali ni

Naddiea said...

sone,orang mengandung mmg macam2 seleranya.hahahaa.tapi org yg x mengandung mcm aku ni pun sama la jugak.dua hari posa ni aku masak kat umah.cik apai langsung x mo pi bazar ramadan.nk special request dr aku suh masak.tp takpa lagi happy n puas hati kan bila masak utk family.

TiNiE said...

wah!! tahniah sone, masih mampu berpuasa..adeh, tgk foodies tu terus kaktinie teleyo..huhuhu

Diamilikku said...

Manja : sardin roll simple2 jer...tapi sedap aahh di mulut kak su n family..

Umie Zahra : tq singgah..hehehhe..alesha memang dah makin keletah..tunggulah zahra dah besar nanti..

Eza : ala..simple je nak buat sardin roll tu..hang pun leh buat laa...alhamdulillah..aku leh posa lagi..masih larat...tak tau lah ke hadapan..tapi aku doakan bagi dapat sempurna jugak..

Hanim : takpalah..nak buat mcm mana kan..dah nasib hang kena duk hospital..tapi at least hang merasa pengalaman baru jugak..nak makan apa mintak je kat hubby suh beli kay..takmo sedih2..

Nadd : itulah pasal..masak sendiri memang satu kepuasan wehhh...

Kak Tinie : posa2 ni memang begitu ujiannya..sone duk terliyor tgk blog kak min..huhuhu

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin