Tuesday, August 4, 2009

Silent Mode !

Ketika ini kurasa kehilanganmu
Ku mahu imbasi keadaan itu
Ketika ini ku rasa kehilanganmu
Ku mahu ingati keadaan itu lagi
Saya bru pulih dari stress!..stress jiwa stress minda stress fizikal..
i knew it's not good for my baby developement..tapi nak buat mcm mana..
i can't manage to control my feelings...
Jiwa kacau ayat yang paling tepat..tapi mujurlah ada puteri kesayangan yang menceriakan hati umienya yang gundah..
walaupun ada kalanya si kecil ini bikin ribut dan taufan..tapi tetap..dialah penawar kedukaan...i love you so much sayang....
Kesian alesha..skrg ni owan dah buat pagar..(hand made ya...) tak yah beli mahal2 kat kedai2 baby...sendiri bikin..yg syoknya masa owan duk paku kayu2 tu alesha pun sibuk sama membantu..tak tau kayu itu bakal menjadi pagar yang akan memagari alesha dari keluar masuk wet kitchen n dry kitchen...heheheh...sian dia...lepas dah dipasang apa lagi...
radio onnn...mana taknya..tgk maktok duk sibuk basuh baju kat luar..dia terkurung kat dalam..
tak dapat lagi nak main air...poor alesha..tapi takpe..bagus untuk anak umie kan...
tapi skrg maktok plak yg risau duk kat luar tu..sebabnya alesha dah pandai tutup pintu n kunci or selak...haaa..dah le kunci umah kat dalam..alesha sorang2 kat umah..owan biasalah kadang2 sibuk ngan keje2 masjid dia...satgi maktok kat luar alesha kat dalam..tak ke naya...bahaya oooo..budak kecik nih selalu buat org geram tau..

ada satu lagi kisah alesha...pagi semalam..saya terbaring di rumah tak sihat..semalaman tak boleh tidur..so saya lumur kaki pinggang dengan minyak panas...so lepas guna saya letak tepi meja kecik..alesha bangun je nampak botol minyak tu apa lagi..terus dicapainya..yg saya risau dia masukkan dalam mulut..terus ahhh bebel2..nak bangun tak larat sungguh2 ni..
"alesha..jgn la main minyak tu...tu minyak panas sayang..bukan toys"
NAK TAU REAKSI ALESHA...???
dia terus hembus2 botol minyak tu..(mcm kita tiup makanan panas nak bagi sejuk)..
sambil mulut n muka buat reaksi pegang benda panas..adoyai...terburai ketawa saya..
budak kecik kan..bila sebut panas je terus ingat benda atau makanan yang panas dan berasap..
adoiii...anak umie nih..bila saya citer kat owan n maktok..diorang ketawa sampai berair mata..
sebab tu saya kata alesha ni penawar dan penenang hati saya...banyak sungguh aksi2 dia yang mencuit hati...
Ni plak citer weekend lepas..
alesha ikut pengasuh jalan2..saya terus amik peluang meraikan teman sepejabat yang bertunang..congratulations...you're half way taken now..tapi ini bukan lesen lagi ye..
no no no..itulah gambar terbaru saya...huhuhu..sangat debab..
plus muka macam kusam n tak bermaya langsung..
memang rasa malas nak make up...dah le naik jerawat2 halus yang banyak...
lagi bikin saya stress!

hurmmm..ni plak baby sape ehhkk??
hehhehehe..ini lah baby kepada sepasang selebriti yang agak "panas" kisah mereka..
comel sangat2....geram saya....semoga kelahiran baby ini akan menjernihkan segala hubungan keluarga yang renggang...anak kan ibarat kain putih...bersih dan suci dari dosa...
kelahiran baby juga saya percaya..mampu merapatkan hubungan yang terpisah...
mendekatkan kasih yang renggang...usahlah kita memanjangkan persengketaan hanya kerana isu yang remeh temeh..jodoh pertemuan kan di tangan tuhan..siapa kita untuk menidakkan kuasa dan ketentuan Allah...kita hanya manusia....dipinjamkan sementara ke bumi ini...bukan selamanya di sini menongkat langit dan bumi..


13 memo menunggu dibaca:

@e_da said...

kesian akak.. dlm keadaan camni mmg mudah terasa kan.. harap akak dapat kontrol stress akak yer.. huhu aleysa dah kena kurung nampaknya... sian dia hehehe...

tu mesti anak rita rudaini kan.. dia berpantang kat perlis.. comel baby dia.. huhuh

kuIna LadyInRed said...

ehhh jgn stres.. get rest.. relex & control ur self.. waktu2 begini, saat penantian mcm nie mudah dinodai emosi.


http://www.kuina.kujie2.com

Ibu Aunis said...

sue, stress2 ni gi la shopping eh..hilang stress tuh..;)

btw aku tak tahu cmane aku ade mimpi ko n family beberapa hari lepas. Tak bape bagus sgt la..agaknye mmg masa tu ko tgh stress kot..(ade la masalah lain dalam mimpi tu)..aku tersedar and doa moga dijauhkan perkara tu dari ko..

Diamilikku said...

eida : biasalah..emosi org mengandung kan....heheheheh...comel kan baby tu...

KuIna : wow...rumah baru..best best best.....

Far : huhuhu..ko mimpi apa...ni yg buat aku tak sedap nih..aku pun mula stressed kisahnya dari mimpi ahhhh...

*SiRibenMerah said...

hohoho.. umie, jgn stress..
alesha jgn noti, nnt ayang babap..
kak rita n aidil, selamat menimang cahaya mata sulung.. cute cam bapak dia aihhhhh...

umie, org rindu!!

lily azliyana @ mama zara said...

jgn stress2 sgt yek kak su.nnti badan makin letih + tak larat plak.

hee..dh sarat pregnant,tak pelikla muka tmbah kusam. tk pe, tk lame lg bby nak kuar. lps abeh pantang nnti mesti muka naik berseri2 semula. pastu leh la mula wt plan diet.klu kak su dh kurus, lehla sy timba ilmu diet kat kak su plak..hehehe..

kem cium kat dak alesha comei. sian die kena kurung yek..=p

CatlinaFly said...

salam..samelah kite, tgh stress jugak ni..dah la nak tinggalkan anak utk g kursus...

re: alesha umo bpe bulan masa u start kasi soft food?pihak hospital bgtau umo 6 bulan baru bagi soft food...sekarang e-ein baru 4 bulan setengah...tapi mmg dah ramai sedara mara & kawan2 suruh bg makan cuma sy nak bwk g klinik dulu tny doktor dulu...petang ni kut bwk dia g klinik..lepas keje..

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

cute nya alesha, dah besaq byk la akal...lps tiup minyak angin dia buat apa lak.aku pun x sabaq nak tgk anak aku besaq. btw..hang mmg nmpk chubby sikit. tp biasa la pregnant.lama toi x tgk hg.

Mrs SM said...

sone, ak pun tembam gak ni.. br 26 weeks... adoi nk naik besaq mana pun x tau... nnti ak publish pic terkini ek.. hehhehe

bnyk akal la alesha ni.. x pa.. tu tandanya budak yg pintar...

Diamilikku said...

ayang : dh rindu balik ahh..tak reti2 lagi??? jgn lupa beli coklat2..alesha duk bising peti ais dah kosong...

Lily : dulu masa ngandungkan alesha takde lah seterus ini rasa..agaknya baby nih memang berat kot...letih plak bawak perut nih...sakit satu badan..

Cat : bab tinggalkan anak tu memang stress paling kronik...sedih oooo...rindu tak yah cakap ahhh

Eza : Dia buat muka cute sengih n gelak kat aku..geram sungguh aku..hang sabaq eza..irsa boleh akai nanti hang tak larat layan punya..sure rasa geram mcm nak gigit2 dia kadang2 tu...

Sue SM : haaa..letak jgn tak letak...boleh buat perbandingan...lepas nih boleh buat bukti sebelum dan selepas..hahahahahah

aramis2177 said...

salam umi & alesha,
hahahaha...ni aunty farah kat jeddah pun nak tergelak sakan bila baca entry nih.....kelakar laa alesha nih!mujuq sungguh dia tiup saja...buat dia pi buh lam mulut...mmg kes naya nih!eeeiiiii..geram laa kat dia....nanti kalau ada rezeki..kita jumpa raya noo!
take care umi....dah2..jgn stress2 ok!!!nanti baby lam perut pun susah nak senyum..stress jaa!hehehhe

ieza said...

hi dear....jgn stress nau ek..nnt baby kat dalam pun stress..take care

Aleeya said...

jap je masa da nak dpt adik lak tu..


jgn le stress kang baby dlm tu pun ikot stress kang he he..lek2 ek..semoga smuanye selamat nnt tau..take care su

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin