Monday, August 10, 2009

My Lil' Apple Dumpling

Semalam merupakan tarikh untuk kami bawa lil' Apple dumpling gi check up..
She's turn 16 months last friday...so kena lah gi check up ada problem or not kan..
Sampai2 je tgk tak ramai org...so agak menenangkan hati di situ..
bila turn alesha je terus kena timbang..berat alesha sekarang 11kg which is tak berubah since last check up (dua bulan lepas)..
So nurse tanya alesha tak makan ke?? hurmmm mcm mana nak jawab ehhh..
Bukannya tak makan..alesha makan banyak sangat2..tapi tahap kelasakan juga meningkat dengan mendadak...kalau boleh buat n tunjuk dalam graf lah kan..
memang sangat2 lasak...asyik nak berlari n bermain jer...
tapi overall nurse tu kata memang takde problem lah..
may be dia boleh tgk sendiri tahap kelasakan alesha kat klinik tuh..siap lari2 satu klinik..
dah tu ramah tamah menegur semua org..ada je mana2 baby siap nak gi kiss lagi..adoiiii...
Lepas check up mr papa mengidam nak makan KFC..so kitorang terus ke KFC Jalan Stadium..
lagipun mr papa dah promise ngan alesha nak bawak main kat playground kan...
so kiranya nih nak menunaikan janji ahhh....hehehhehe...
kemain syok lagi alesha main...berlari sana sini..happy jer tgk dia..
she's really enjoying herself...makan pun banyak...
tapi tak nak spend lama2 sangat kat playground..sebab cuaca agak panas..
dalam 15 minutes je biar alesha pusing2 n main2 apa yang dia nak...
kiranya masuk dalam kete lepas tu..dah takde bising2 ahh..
may be sebab dia puas hati dapat main...
This whole week saya akan sibuk..sabtu ni istiadat konvokesyen..
so banyak lagi benda yang saya belum settlekan..
maybe takde masa lansung nak update blog atau melawat blog kengkawan...
nanti kita jumpa lagi yer...kalau saya ada masa...


9 memo menunggu dibaca:

Baby Lyana said...

hmm tak dapat bayangkan lyana punya lasak bila dia dah bleh jalan..now pun tak larat kepung...huhu

Diamilikku said...

kak shaf : yg pasti badan dia akan menyusut jugak macam alesha....huhuhuu

Cik Jah said...

hmm aku pun tak kesah sgt kalau berat baby tengah lasak ni tak naik atau beratnya susut. janji dia sihat dan lalu mkan...itu dah cukup baik kan.

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

like daddy like doter..suka berlari. aku suka tgk bdk2 yg pipi chubby..mcm alesha ni..w'pun berat x naik x nmpk ketara sgt perubahan kekurusan dia.janji sihat k la..

Diamilikku said...

cik jah : bab makan memang no 1 okay...laju ja dia kalau aku suap nasi...

Eza : pipi chubby dia macam mak dia lah kan..macam apom gitu...hehehehhe...

CatlinaFly said...

alesha aktif tu sbb tu bdn tak naik...janji sihat..takpelah,jgn dia tak mkn sudah...risau betul kalo ank taknak menyusu/mkn...

Naddiea said...

aleesha 11 kg yer..harraz lagi kurang pada tu.lasak nyer masyaallah.penat aku.opah datang dr kampung sampai naik pening tengok kelaku cucu2.hihhii..

CintaMelya said...

kak sue dpt award dari manja.. view my blog ok!

Dj Epoi said...

Salam Sue & Mizan...

Heheheeh Gua suker tgk gambaw gibik2 dok dalam teworong tuh heheheh Cute sangat siut!!!

Owh.....menantu Uncle dah makin lasak eik!! nih ikut saper nih?

Ok lah tuh......lasak bebudak tuh!!

Gua ponk dah tak leh nak kontrol dah skank nih.....asal naik dalam kereta.. ada jew kerja si Robocop & Spongebob tuh......bukan boleh dok lama sikit.....ada yang nangis lepas tuh heheheh

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin