Tuesday, August 18, 2009

Seminggu Yang Sibuk

Macam2 dugaan buat saya sepanjang minggu lepas...
memang sangat perit..tapi terpaksa menahan jugak..
dah le minggu lepas minggu yang agak bz..minggu konvokesyen..
dengan aktiviti yang pelbagai..
dateline akhir untuk pihak2 media submit suplemen..set up page..pilih pic...aduhh memang pening..dalam duk kalut ngan keje..dalam duk sibuk ngan tugasan..alesha pulak demam..
mula2 petang isnin..balik umah mr papa bgtau...(dia yang gi amik anak)..alesha demam..
tapi takde apa..mama dia (pengasuh) dah bubuh obat montot...
tapi memang malam tu dia okay...tak panas...esoknya nampak cam okay...tapi hari rabu sebelum subuh lagi alesha dah menggelisah...menjerit2 meracau2...check2 temp 38.9'c..mak aiii...
tak leh jadi..kena bawak gi klinik...terus set apptmt ngan doc guna di PMC..kul 11 katanya...
kami sampai tgk patient ramai sesangat..luckily kami dah booking turn..
so alhamdulillah..dapat masuk jumpa doc..check temp alesha dah jadi 40.1'c...memangsangat panas...terus doc bagi berjenis2 ubat plus masuk montot sekali...
balik umah duk merengek..sambil2 duk jaga alesha..mr papa plak mengadu nak demam..
sakit tekak batuk semua...aduhh...sambil2 menjaga dua2 baby ni sambil2 siapkan keje opis...
siapkan iklan siapkan suplemen..siapkan teks ucapan..memang tak menang tangan..
tapi dah tanggungjawab..kena buat jugak..family tetap family..tapi keje tak leh abaikan..
malam tu perasmian festival konvo..demam alesha dah kurang..so terus gi std untuk perasmian..
tapi tak tunggu lama..lepas gimik2..terus ajak me papa balik..(dia nak teman jugak walaupun sakit..)..sampai umah amik alesha...-Wajah lalok alesha lepas makan ubat-
terus bagi ubat then semua tido ngan nyenyaknya..
Khamis alesha dah getting better...mr papa je duk demam tak hilang2 lagi..batuk semua teruk..tapi degill tak nak gi jumpa doc..nak jaga mr papa lagi susah dari nak jaga alesha..
manja terlebih...sekejap2 nak suh check temp dia..padahal takdenye demam pun..
duk "mengerekot" macam org sakit..kesian tgk tapi apakan daya..keje banyak..
jumaat memang sangat bz..siapkan teks dato untuk dinner istiadat malam tu..ke dewan warisan rehearsal..final draf iklan...lunch dengan tetamu dari mauritius...memang agak penat..
tapi layankan aje..dalam hati duk pk nak cuti je next week..sabar sebab nak settlekan konvokesyen je...padahal sakit pinggang..sakit tulang montot..kaki bengkak gile..
memang bertahan sungguh2 lah...jumaat malam dinner...alhamdulillah semua settle..
keje terlaksana...sabtu pagi2 lagi 6.45 dah sampai dewan 2020...istiadat konvo hari ni..
kena sampai awal sebab nak uruskan distribution paper percuma utusan, kosmo, bh n nst...bertungkus lumus ngan dua staf...alhamdulillah..b4 8am paper dah settle..so gi bfast..then tunggu reporter2 mai..

Perarakan ketua jabatan masuk ke dewan..plus perarakan canselor...
rindunya kenangan konvo kat ukm dulu..huhuhuu..nak kena sambung master nih....
habis konvo bawak reporter makan..pastu sibuk plak diorang nak buat press conference..
adoyai...jam dah kul 1.20..jap gi sambung sidang petang plak..dato vc duk makan ngan canselor lagi..mcm mana ni...dalam hati dup dap dup dap..nak ke dato vc ni..jgn kena sembur dah ahh..
pelan2 masuk khemah jamuan tanya dato boleh tak nak pc..then dia setuju..terus proceed ke bilik pc...masa ni perut dah krok kreeeokkk lapar..tahankan aje...
Lepas dah settle pc..call mr papa...terus gi kat anjung keli nak lunch...
memang tak tunggu istiadat petang dah sebab reporter sumer dah tak datang petang plus nak attend kenduri lkawin my cousin plak kat kuala kedah...
lepas lunch..kemas2 barang semua..baju tak tukar..terus balik kedah..gi kenduri direct..sampai pun org dah nak bungkus khemah dah..takpelah..janji tunjuk muka..diorang tolong banyak masa sy kawin ngan mr papa..so kena attend la...membalas budi...
Gambar dengan reporter2 perlis masa dinner istiadat ngan istiadat konvo..gambar bawah masa dinner...

Lepas tu terus balik umah abah...ahad seharian kena gi check up...
pagi di KKIA bakar bata..petang ke klinik mahsuri...
alhamdulillah semuanya okay..posisition baby pun dah kat bawah..
insya allah bersalin normal lagi kali ni...
Achik pun ada kat umah..seminggu kena gi SBE kat sekolah taman uda..lepas tu cuti sekolah plak seminggu..alesha pun apa lagi..memulakan aksi2 manja bersama achik tersayang..
berkepit tak ingat...okay..bermula khamis ni saya akan mula menetap di Alor Setar...
menjalani ibadah puasa di umah abah plus menunggu saat melahirkan baby..
semoga semua urusan dipermudahkan....
aminn...

8 memo menunggu dibaca:

SYAbAR said...

samalah kita dik, minggu2 yg sudah begitu memeritkan dan memenatkan, tp alhamdulillah.

Rasnya kau lebih mudah bersalin kali ni dik sbb byk exercise. Amin.

ietafakyra said...

wah! very the bz... rindu pulak nak ngadap keje2 ofis. tp bila dh keje, rasa nak muntah jer hari222! hahahaaa... patut la hg tk sampai2 lagi rumah aku ni. heehheee... k beb, bz tu mmg la bz, tp kesihatan kena jaga beb. jgn sampai terlampau letih nnt...k tcare.

Diamilikku said...

kak Syabar : amin..moga dimakbulkan dan moga diizinkanNya...

Ieta : tau takpa..aku tak mau pi kelam kelibut..nak pi relax2...nak peluk dani puaih2...heheheheh...

Mrs SM said...

sone.. keja2 juga... kesihatan hg penting saat2 mcm ni... dh sarat tau... mkn minum tuk diri sendiri kena jaga... k take care & rest ckp2 pas ni...

lily azliyana @ mama zara said...

aduhai kak su..baru bace entry nih dh rase sesak napas. ape lagila org yang mengharungnyer kan..tak sangka lame menyepi rupe2 bkn stakat bz kerja, dua2 org tercayang pon tk sihat rupenyer. harap kak su rest byk2 lps ni sementar tgu kelahiran bby kan..


p/s: selama 2 kali konvo ni tk pernah memikirkan penat lelah org belakang tabir. tp bile bc blog kak su n sorang lg member, barula tau cmner susah pyhnye commitee utk organize pesta konvo yg gilang gemilang tuh..huhu..

kuIna LadyInRed said...

pesta konvo patut la kangar sesak bkan main

fuadnis said...

salam kenal..dekat je kita ni rupenye..sebut mahsuri..baru je i bsalin kat situ bulan lepas..

Dj Epoi said...

Salam....

Wow!! best lah eik.....boley duduk Aloq Setaq!!

Gibik2 Alesha ponk dah nampak muka macam bersedia nak dapat adik huhuhuuuuuuuu.....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin