Thursday, August 27, 2009

5th Ramadhan

Hari ni for the first time saya berbuka di luar..tanpa family..
Alhamdulillah..sempurna puasa hari kelima saya...
syukur kerana terus diberikan kekuatan dan kesihatan untuk menunaikan ibadat wajib ini..
semalam (perancangan saat akhir) diadakan majlis berbuka puasa Dato VC bersama media, pelajar antarabangsa dan pelajar-pelajar susah UniMAP.
Plan majlis ni memang asalnya dari saya..tapi masa saya brief Dato, saya just cadangkan satu majlis kecil2an antara Dato VC n students antarabangsa..tak perlu panggil semua just select dalam 10 org je..sebabnya reporter nak sangat buat story mcm mana pelajar antarabangsa ni sambut ramadhan di negara/negeri org...tapi sudahnya Dato VC cadangkan digabungkan terus dengan anak-anak susah..terus bagi sumbangan zakat..maka jadilah satu majlis yang agak besar2an..semuanya dirancang dalam tempoh kurang 24 jam tetapi alhamdulillah..dapat dilaksanakan dengan sempurna...
Lokasi pilihan majlis di Hotel Putra Palace Kangar, anggaran jemputan 200 orang...menu pilihan bufet masakan melayu...
Ni antara gambar yang saya rakamkan semalam..1st n 2nd pix gambar geng2 reporter duk sibuk interview Dato VC..3rd plak gambar seorang reporter duk interview student dari Iraq..while the rest duk menunggu kat belakang bikin kacau..heheheheh..mentang2lah awek Iraq tu cun..semua pakat nak tunggu lah kannn...and the last pix, group photo Dato VC, Datin n semua pelajar2 yang terlibat...

Ini plak menu hidangan saya berbuka...sedikit nasi putih, ikan bakar + sambal belacan, daging rebus + daging kambing bakar n air asam, keropok n sayur campur...sebelum makan nasi ni saya makan kuih che mek molek 3 ketul..teringin sangat2..mujurlah ada opis mate ke PARAM n berjumpa dengan kuih tu..merasalah saya sebelum melahirkan baby...saya gerak dari hotel lebih kurang kul 9 malam n sampai umah hampir2 ke pukul 10...terus kuar ngan mr papa n alesha kononnya nak gi makan tosei..tapi sedih gilers..bila dikhabarkan tosei sudah habis..alahaiii kempunan den tau...takpelah..malam ni kena gi lagi..mana tau malam ni ada rezeki baby...

7 memo menunggu dibaca:

fazemy said...

Hehe...kenapa smua entry perlu ada gambar makanan. Adeehhh lapar. Haha tghari dh ni.

Diamilikku said...

emy : saja nak saiko..hahahahaha

SYAbAR said...

Mlm ni dapatlah tosei tu dik... sesekali mkn kat hotel best jugak kan!!!

MiMiEZaN ZaHRa said...

sue ni suke amik gambor makanan..tergugat iman..hehe..macam budak kecik jer kite kan..dulu mase kite peknen kan zahra, dalam seminggu tu, gemar betul makan tosei..pegi lah makan malam ni..

Cik Jah said...

daging bakar ngan ayaq asam tu yg buat ayaq lioq aku meleleh ni wei...huhuhu.....sone raya thn ni ada rezki boley jmpa no?

sabrosa said...

mlm ni achik turut serta..mesti ada punya tosei..hehhe

Diamilikku said...

Kak Syabar : insya allah...hehhehe..harap2 ada lah...

Mimiezan : heheheh...inilah namanya ujian menguji tahap kesabaran dan keimanan..hahahahah...

Cik Jah : insya allah weh..kalau aku beranak dah hang kena mai visits aku lah no...

Sabrosa : acik kata ja..satgi kuar ngan zarpeno plak

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin