Sunday, August 30, 2009

8 Ramadhan n MERDEKA !

Saya dalam mood sedih..
sebabnya Arsenal kalah ngan MU...padahal MU tak patut menang...
walaupun saya tgk takat Arsenal sumbat gol je pastu saya tido..
tapi die hard fan MU kat umah saya (mr Papa) sdr admit..gol MU gol kesian ja...
gol sendiri n gol dari sepakan panalti...hampeh!
Tapi tak kisahlah..sebab saya tetap suka gol Arshavin...sangat cantik....Go The Gunners..
btw...puasa semalam masih dapat diteruskan seperti biasa..
dah sempurna 8 hari dah puasa ramadhan saya...
dan seperti yang sayatulis sebelum ni..niat untuk buat cucur udang pun tercapai..
lebih menggembirakan dapat menghasilkan kuah kacang yang sangat sedap...
hasil resepi KAK SYABAR...thanx ye kak sebab sudi call su untuk bagi resepi tu..
Finally su dah dapat balik kuah kacang yang macam arwah mama hasilkan..
yg sebelum ni su cuba tapi tak jadi2...i love you kak...mwahhhhhsss..
Dan2 tu rasa macam nak bukak bisnes kat PARAM..jual cucur udang...hahahahahha...
Yang paling banyak makan sudah tentu my beloved hubby mr papa...
sampai ke saat MU lawan Arsenal pun duk ulang makan lagi...
Hari ni tak tau nak masak apa..jap lagi saya kena gi check up perut...
harap2 takde problem yang besar2...harap2 jugak baby membesar dengan sihat dan sempurna..
tapi tadi tgk kat dapur dah ada petai..udang pun ada..confirm ahh sambal petai udang menjadi menu hari ini...


Di kesempatan ini juga, saya dan keluarga ingin mengucapkan Selamat Hari Kemerdekaan yang ke 52..semoga negara kita terus dilimpahi rahmat oleh Allah...
Alesha jadi model bendera Jalur Gemilang...
Gambar nih duk rasa macam nak hantar contest kat blog Cat..tapi tgklah dulu nanti..masih lum ada idea...hehehhehehe...


7 memo menunggu dibaca:

Azure said...

share la sekali resipi kuah kacang tu, su. payah nak cari yg betul² kena dgn tekak.

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

salam singgah..cuti buat pe

lily azliyana @ mama zara said...

nmpak sgt sedaplah cucur udang tu.patutla mr papa tak berenti2 makan..hehe

soo comei alesha ngan bendera malaysia. malu ngan alesha sbb kat rumah kitorang takde beli bendera pon..semangat puasa smpai lupe nk smbut merdeka day..huhu

SYAbAR said...

Rezeki tak salahkan kita kongsikan dgn kawan2, lg dapat berkatnya. Tumpang Su masih ingat camna nak buat, so apa kata letakkan saja resepi kuah kacang tu kat entri. Tp jgn lupa letak tajuk dia KUAH KACANG KAK SYABAR... hahaha. Tak baik bulan2 posa ni akak megah diri... Istigfar byk2....

SYAbAR said...

lupa pulak... tahniah..tahniah, kan akak dak kata, pandai awas tgn mesti jdnya. Lgpun kan bonda selalu puji, su pun pandai masak... betul la tu

SYAbAR said...

Merdeka.. Merdeka... Merdeka. Jom baa Yaasin, syukur rahmat Allah pada kita anak merdeka... hidup aman damai dalam negara tercinta

Diamilikku said...

okay okay okay....su akan kongsikan resepi kuah kacang tuh...tapi kan..takde sukatan tau...main agak2 jer....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin