Thursday, August 20, 2009

Daniya Bertemu Dani dan Damia

Since hari ni saya cuti...so saya pun plan nak gi visits Dani Iskandar..putera baru Ieta dan Edy..
memandangkan Edy di KL..so saya memang dah plan tak nak gi ngan mr papa..
makanya bonda n my sis iyra yang menemankan..plus puteri saya daniya alesha..
bagus betul alesha nih..menunjukkan ciri2 kakak yang baik...muahahahahha..
di kiss baby dani slow2...takdelah ganas macam selalu..
agaknya dah mula realize kot dia nak jadi kakak in a few weeks time je lagi...
tapi sekejap je dia nak nengok baby dani..selebihnya duk sibuk nak ikut kakak damia main..
tak padan ngan kecik..nak join org2 besar plak...
aduhhhh....last2 lepaskan aje lah...

Kemain enjoy lagi dia jalan berpimpinan tangan ngan puteri sulung ieta..
nampak tak beza sungguh damia ngan daniya...
damia dah tiga tahun ...alesha plak baru setahun 4 bulan..
aduhhh....ieta citer damia yang tiga tahun pun kengkadang kasar gak ngan adik..
alesha nanti tak taulah...dahle sekarang dia suka menggigit orang..sangat bisa oooo...
jnganlah nanti baby digigit kakak...seraaammmm weeehhh..

Dah puas main..berebut bola ngan damia..last2 sibuk nak tido kat tempat tido dani..adoii..
kat umah pun macam tu jugak...sibuk nak gi tido kat atas tu...masa gi umah DJ epoi dulu pun dia naik tido atas tu jugak..**Ingat Lagi Tak BRO?**
macam nih ke nak jadi kakak?? duk rasa baby tak habis2 lagi..sian anak umie kan..
tapi nak buat camne..umie memang dah plan nak bagi adik cepat2..
lepas ni baru umie rehat pay attention kat dua2 anak umie ehhhh...

Hurmm..tadi announcement dah dibuat..lusa kita mula berpuasa..
so dikesempatan ini..saya nak ucapkan SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL MUBARAK untuk semua pengunjung diamilikku....semoga ramadhan kali ini akan membawa rahmat dan keberkatan untuk kita semua...doa2kanlah saya mampu melaksanakan ibadat puasa tahun ini ye...jgn membazir di bulan puasa tau kengkawan....



9 memo menunggu dibaca:

lily azliyana @ mama zara said...

Hee..ade few weeks lagi kan. bg alesha merasa jadik baby puas2 dl. pasni kenala die mengalah ngan adik plak..=p

Salam Ramadhan jugak buat kak su sekeluarga ye..smoga kak su diberi kekuatan melaksanakan ibadah puasa tahun ni..=)

SYAbAR said...

Amin.... moga puasa kita tahun ini lebih barakah dengan amal ibadah dan kebajikan.

Bulan ni banyak juadah, so makan saja apa yg teringin sebelum tiba hari melahirkan.

Su, nanti bila adik dah keluar, aleesha akan automatik pandai adjust diri dia. Mengacau adik tu tak kata la dia pun masih baby.

Naddiea said...

Sone,insyaallah aleesha x akan apa2kan adik dia.jangan risau.she is either akan merajuk ngan hang atau terlebih manja.itu je.jangan risau kay..anyway,ieta sudah kurus.huhuuh...aku jeles.

ietafakyra said...

nadd....ayat last tu aku nak tunggu sgt!!! tapi still bf kan, so part2 tertentu tu kena maintain besar lagi!! hahahaaa... kilang tuuuuu.

sone, thanx yer mai visit aku, cis! sempat lagi ko expose wajah burukku itu di sini...igt nak wat kezutan nnt. hahahahaa...nway selamat berpuasa.

Diamilikku said...

lily : thanx...hehhehe..memang tak lama jer lg..rasa tak sabar pun ada..tapi tetap kena sabar....hehehehhe..

Kak Syabar : kalau teringin nak merasa makanan yang akak masak mcm mana plak ehhhh?? ada jual tak kat pasar ramadan kat kedah nih??

Nadd : itulah pasal..muka sangat berseri..badan udah kurus...aku lagi lah jeles sebab tgk real life..tapi saja ja tak sebut depan dia..hahhahahaha..

Ieta : itu namanya blogger..tak leh simpan2..aku scoop hang dulu..almaklumlah kan..ex reporter

husna said...

kak selamat menyambut ramadhan al-mubarak... semoga amal ibadat kita diterimaNya...

MariaFaizal said...

Dik,
Happy Ramadhan Al-Mubarak.
Take care.

P/S: Baby cute Alesha dah besar Auntie tengok :) Rindunyer....

Dj Epoi said...

Bos!!!

Selamat Berpuasa dari kami sekeluarga Bossssss!!!

Dj Epoi Family

kuIna LadyInRed said...

salam...
selamat berpuasa.

kesihatan kena jaga ya... tambah saat menanti waktu dan ketika sebegini...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin