Wednesday, November 18, 2009

Bersabarlah sayang.....uhuk uhuk....

Hendak ku nangiss......tiada berair mata......
Tapi rasa sedih itu tetap ada....
Tetap tak mahu meminggir jauh dari diri ini...
Terus utuh bersarang dalam hati...
Sebak...hanya tuhan yang tahu...dan inilah namanya pengorbanan....
rutin saya kini seakan "tidak sihat" pada dasarnya...
tapi apakan daya....semuanya terpaksa saya lakukan demi mencari rezeki...
Bangun tido seawal jam 5.30am...berguling bergolek...(pastinya sambil memeluk putera kesayangan - aisy, please mark aisy okay not papa aisy)... :)
mandi siap semua berpakaian by 6.15am...tukar pampers alesha...bancuh susu alesha...
by this time mr papa dah panaskan enjin kereta...then bring in her princess yang masih sedap diulit mimpi...lepas peluk cium aisy n papa aisy...masuk kete n memulakan perjalanan ke Kuala Perlis (alesha's baby sitter hse)...Dalam perjalanan bagi alesha susu...kadang2 alesha akan tersedar..kadang2 terus tido senyenyak mungkin...lebih kurang 7.15 sampai kuala perlis...
hug n kiss my princess then terus headed to kangar...sampai kangar lebih kurang 7.40am...touch attendance masuk opis ngadap PC...sambil makan biskut/bun....

Kesian sungguh saya tgk wajah puteri saya...baik sewaktu hantar atau sewaktu jemput pulang..ekspresinya tetap sama...saya penat..si kecil ini lagilah penat...perjalanan yang agak panjang sedangkan waktu rehat tidak mencukupi...tepat 5.10 pm saya touch attendance, terus gerak ke kuala perlis..ambik alesha...then terus pecut balik ke alor setar nak ambil aisy pulak...
lebih kurang 6.40pm sampai taman, terus ambik aisy n balik umah...kiranya masuk umah b4 7ppm..terus melepaskan rindu dendam...dipeluk cium kedua2nya sepuas hati..ingatkan saya sorang yang merindu...rupanya alesha juga merindui adiknya...sempat ahh gomol2 sekejap b4 maghrib...by this time mr papa dah balik dari training di stadium (semalam petang mr papa ambik aisy sebab saya lambat..hujan sepanjang jalan..tak boleh laju)...
malam plak bermula rutin packing barang2 alesha dan aisy for tomorrow...kemas2 dapur...iron baju n tudung yang nak dipakai ke opis tomorrow....then terus tido......zzzzzzzzzzz
Rutin yang tidak sihat kan??
my quality time dengan aisy cuma less then 1 hour per day..alesha plak lebih kurang 2 jam...



10 memo menunggu dibaca:

@e_da said...

sangat mencabar kan kak sue... takpe la.. nanti dah besor ok sket kan...

lily azliyana @ mama zara said...

Huu..padat gak akt kak su sehari2. nape alesha n aisy tak dihantar kat tpt yg sama..at least 2 beradik ni leh habiskan mase sekali kat bbysitter..hehe..terharu tgk gmbar alesha cium aisy tu. nmpak sgt rindu adik..=D

Diamilikku said...

eida : tu lah..harap2 bila dah besar sikit nanti okaylah tu...

Lily : currently kak su duk umah parents kat alor setar..baby sitter kat alor setar nak ambik aisy sorang je since dia dah ada 5 baby/todd untuk dijaga..so alesha kena hantar baby sitter kat perlis...sampailah ayang n achik mula bercuti sekolah...baru tinggal alesha kat umah alor setar

Baby Lyana said...

penatnya...apa leh buat, semuanya perlu pengorbanan...terasa lambat nak cuti sekolah kan?

ietafakyra said...

yeah...but i've learn thru, life goes on beb. juz carry on. insya allah sume ok nanti.

Naddiea said...

mula2 je sone..insyaalllah lama2 ok la nanti..

I want to lose weight said...

Hai MUTIARA...

Akak takde terasa-terasa tau pasal pulut tu :))

U pun jgn ler terasa ngn akak..

Akak ni mmg tulis ala2 bahasa kasar..

Tapi akak ni baik heheh

Buleh gitu puji diri...

CHAIYOK !!!!

TiNiE said...

inilah yg dipanggil pengorbanan sone...yg penting hepi!!!

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

sone..aku pun kdg2 mengeluh mcm hang jugak. rasa x dak masa sgt2.
apa nak buat, nnti anak2 kita dah besar senang la sikit.kesian kan depa membesar atas keta ja.

Diamilikku said...

Kak Shaf : hurmm....tu lah...nampak gayanya cuti sekolah pun terpaksa hantar jugak perlis..rutin akan terus berulang...so sad...

Ita ngan NAdd : harap2 mcm tu lah...huhuhu...

I want to loose weight : mutiara tu kak cik mas..page lain..bukan saya..heheheh...

Kak Tini : tak boleh nak happy...huhuhu...

Eza : tu aaa..sian anak2 kita kann

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin