Friday, November 20, 2009

One Happy Family

Hurmm...
Adakah anda familiar dengan ayat2 ini....
"Nak Mr Dauber....Mr Pot....Do u have daughter of Dose...tommy tack??? owhh yesss...
ONE HAPPY FAMILY"
heheheheheh....ternyata sesungguhnya satu kerugian bagi sesape pun yang tidak berpeluang bermain game kad ini...sungguh mengujakan...terasa seakan mudah untuk membentuk sebuah keluarga...apabila cukup ibu, bapa, anak lelaki dan anak perempuan..maka lengkaplah keluarga itu...itulah pemikiran saya sewaktu bermain kad ini di zaman persekolahan dulu...
Dan kini, apabila telah memiliki keluarga sendiri ternyata..ia bukanlah semudah yang disangkakan..sukar sebenarnya mewujudkan sebuah keluarga yang bahagia...
amat sukar dan memeritkan......
Abah ... i really miss you...
Seronok dan bahagia membaca kiriman SMS abah yang rindukan Alesha dan Aisy...
tetapi teramat lega apabila abah mengatakan kedua2 mereka sihat dan sudah mula mengerjakan umrah...keadaan cuaca juga alhamdulillah.....
Saya tahu abah tak dapat membaca blog ini....
tapi abah percayalah...anak2 abah disini akan memikul tanggungjawab yang abah tinggalkan dengan sebaik mungkin...kami tidak akan sesekali mengingkari perintah dan larangan abah..
Aisy dan Alesha juga sihat semuanya....

Owhh ya...back to happy family game kad ni..
Bermula hari ini keluarga saya tidak akan lengkap...
Mr Papa berada di Perak untuk competition Perak Open...Ahad baru kembali..
Daughter of Mr Papa (alesha) akan saya tinggalkan bermalam di Kuala Perlis bersama pengasuhnya....owh ya...hari ini saya terpaksa membawa kedua2 anak saya Alesha dan Aisy ke Kuala Perlis...ini kerana pengasuh di Alor Setar ke Terengganu menghadiri kenduri kahwin...
Pagi tadi takpelah...saya bersama mr papa..jadi senang menguruskan kedua2 anak..alesha pun tak buat hal kalau duduk dalam baby sit sebab ada yang menemani di sebelah...
Tapi masalahnya petang nanti..saya tak mampu untuk handle kedua2 anak saya yang diletakkan dalam baby sit...Jika Aisy diletakkan di hadapan..Alesha pasti mengamuk di belakang...Dan jika Aisy diletakkan di belakang..bimbang Aisy menangis...(sudah menjadi rutin Aisy tidak akan tidur sebelah petang sehingga Maghrib)...Saya tidak kisah jika sekadar perjalanan yang singkat...tapi ini mengambil masa sejam...dan saya tidak mahu mengambil risiko...dan mujurlah saya mendapat pengasuh yang baik dan menyayangi Alesha seperti anak sendiri...
Alesha sayang....tido dulu di rumah mama ye...
esok umie ajak achik gi ambik alesha kat umah mama....
Hari Ahad papa balik...dan kita akan kembali menjadi...
ONE HAPPY FAMILY....
Tetapi hanya untuk seketika...
Bermula Isnin saya akan ke KL untuk tugasan luar dan hanya kembali ke Kedah petang sebelum Hari Raya (I'll be away from 23-26)...Harap2 sempat sediakan juadah raya untuk Mr Papa, Alesha dan Achik dan semoga hari raya kita akan bererti walau tanpa abah dan bonda...Kerna saya bukanlah isteri dan kakak yang suka mengabaikan tanggungjawab serta amanah kedua ibu bapa....


*Kata kawan saya...syukurlah su..pengasuh alesha baik...Kadang2..org luar lebih boleh diharapkan berbanding keluarga sendiri*


2 memo menunggu dibaca:

ietafakyra said...

hmm...kdg2 aku rasa nak brenti keje ja! "shall i proceed?".....

Diamilikku said...

ieta : aku pun...tapi ekonomi keluarga aku tak stabil beb...aku tak tau la hang....aku nak duk umah..masak untuk anak2...jg anak2...best kan??

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin