Sunday, November 15, 2009

Owan Daniya


Owan Daniya suka sangat tgk citer Awan Dania...
everytime tengok mesti duk sebut kat cucu..
Nanti kita buat citer owan Daniya pulak ehhh...
Sampaikan alesha pun dah kenal "aeroplane"..
Tapi tak reti sebut duk sebut "pain"...Alkisahnya hari khamis lepas nak gi airport antar owan ke Makkah..
Alesha nampak je Aeroplane terus sebut..umie pain...
Pastu excited tak hingat....
itu sebelum owan berangkat...
dan sekarang bila owan dah berangkat dan selamat dah sampai di Makkah...
Alesha tgk je aeroplane..dengan nada sayu terus sebut...
"owan..pain"...hurmmm sian plak saya dengar..
maknanya alesha faham kan owannya dah naik aeroplane...
Skrg nih tgk iklan Awan Dania pun alesha dah menjerit2 owan pain...umie pain...
Sian Anak umie...sabar ye sayang...hari ni baru hari ke4...ada 40 hari lagi sebelum owan balik..
nanti 26 Disember kita pi amik owan kat airport k....

Antara ayat lengkap yang boleh alesha sebut sekarang :
1) Nak air umie..
2) Papa nak nenen...

Alhamdulillah...teruskan belajar lagi my lil princess

Owan kata..owan balik makkah nanti alesha pandai cakap...
Aisy pandai jalan dah...(yo yo oooorr je owan)..
agak2 la..takkan 40 hari pegi aisy dah boleh jalan kan...
meniarap mungkin aaah...


3 memo menunggu dibaca:

SYAbAR said...

`owan pain' ada gak persama bunyi... amni dulu dok sebut `kisamsi' suruh dia tunjuk apa bendanya, dia tunjuk pokok `krismas'.... jauh lari bunyinya, hahaha

Diamilikku said...

Kak Min : Tu Lah..alesha nih sebut apa semua kita boleh agak apa yang dia maksudkan...memang ada bunyinya....ramai yg su jumpa cakap alesha nih cepat boleh cakap...belum dua tahun org dah boleh faham apa dia sebut...
bila tanya nama apa..dia jawab "ica"..baby nama apa dia jawab "a-ih"

ietafakyra said...

budak2 la ni super fast depa leh catch up dgn new knowledge...apapun hg akan enjoy dgn tiap patah yg dia sebut, tingat masa damia dulu bila dia terer wat sesuatu dia sebut "MIA LAH JULALA"...maksud dia, JUARA! tet!!!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin