Tuesday, November 10, 2009

Membesar bagai JOHAN...


Ahaks...tajuk tak bleh blah...
Ni lah latest pics Aisy Mifzal yang kini berusia 57 hari...3 hari je lagi akan menginjak usia 2 bulan..pantas sungguh masa berlalu...sedar tak sedar umie akan mula bekerja...
Ahad ni aisy akan menerima suntikan pertama (tiga serangkai)...
hopefully semua akan berakhir dengan baik..
umie harap aisy pun macam kakak alesha jugak..tak demam setiap kali suntikan...
insya allah...anak umie kuat kan...
Cerita pasal Aisy..kami pulang ke Terengganu last weekends...
Kisahnya nama Aisy dah bertukar jadi AWANG di terengganu..
sebabnya tok ma n Atuk Aisy tak reti nak pronounce nama...
Tiap kali org datang tanya nama apa..confirm tokma Aisy pandang umie tanya umie..hehehhe...
A.I.S.Y (sebutannya AISH)...M.I.F.Z.A.L (mungkin susah sikit nak sebut bila F dan Z bersebelahan)....takpelah..nanti lama2 tokma taulah sebut kan....
Tokwan kedah panggil Ais Ketoi...hahahhaha...mcm2 nama Aisy....
Aisy sekarang dah menggeramkan...
tubuh sudah katang2...peha dan betis bagaikan ayam goreng KFC...
sedap kalau digeget...hehehheh...
Walaupun Aisy tidak lagi menyusu badan..(ya dengan ini saya mengumumkan berakhir sudah proses penyusuan badan Aisy dan ternyata saya tewas untuk kali kedua..gagal untuk memberikan sepenuhnya susu badan)...
Dan skrg aisy minum Anmum sama seperti alesha dulu...
Takpelah..walaupun FM saya tetap mengharapkan Aisy akan diberikan kesihatan yang baik dan tidak terdedah kepada penyakit2....amin....
Feel Aisy sekarang suka nak dipeluk...kalau tido dalam pelukan..
confirm nyenyak...once tangan dialihkan mulalah merengek2....
tapi semua tu bila umie n papa ada dekat je..kalau di rumah baby sitter..
Mak Cik Ana kata aisy sangat baik..merengek kejap2 je bila nak susu...
minggu ni saya dah mula hantar aisy ke baby sitter..
practise sebab minggu depan saya dah mula bekerja...
hope semuanya akan okay...


7 memo menunggu dibaca:

@e_da said...

Kak su.. baby aisy pun dam bam bam kan.. tgk pipi dan betis di pun tau,.. mika pun camtu...

kak su dah kering susu ek.. ida still perah lg bg kat mika tp campur gak ngan FM... sehari dapatla 3-4 botol 4oz setiap botol waktu tinggalkan g keje.. kdg2 kalau tak cukup susu baru bg Fm kat dia.. tp dia lg suka susu badan.. lajy je minum.. direct bf tetap taknak.. mama dia kena la perah hari2.. alhamdulillah masih ada walupun tak byk...

SYAbAR said...

takpalah su, nak buat camana bukan semua ibu dikurniakan air susu yang banyak dan bertahan lama. Akak paling lama bertahan cuma 6 bulan saja.

Yang penting anak2 kita sihat dan membesar dgn sempurna dan dikelilingi curahan kasih-sayang.

Tengok drama dak semalam...

ietafakyra said...

mmm...sory to hear that sone. apapun insya allah kita cuba yg terbaik utk anak2. aku pun terus2 doa supaya susu badan ni still dapat bertahan sebab aku tau mmg tk cukup bekalan ke nursery hari2 tu... huhuhuu... aisy bam bam!

Diamilikku said...

eida : haah...dah kering langsung...aisy pun suka susu badan..tapi nak buat camner...susu tak banyak dah puas perah2 pun...memang tak dapat..setitik dua je kuar...

Kak Min : itulah...semuanya kuasa tuhan kan...who knows untuk anak yang berikutnya su dikurniakan susu yang banyak...tak tgk kak min..ada tetamu kat umah...semua datang ziarah abah ngan bonda nak gi Haji kan...

Ieta : huhuhu..nagis wehh susu kering...hang proceed ja tau...biaq dani dapat minum susu badan...aisy bam bam mcm kakak dia jugak..tapi aku rasa progress aisy lagi cepat dari alesha

Naddiea said...

takpa la kalo dh x buleh..nanti baby no 3 hang cuba lagi noo...

ohh jadi awang pulak dah yer..hihi..sama mcm harraz dulu pun masa mula2 mcm2 nama dpt.tok sedara dia panggil harraz dgn nama Syawal.Mentang2 masa tu tgh bulan Syawal.hhihi...

Mutiara_Lezz said...

lorrr..dah abis ker sue, takpala nak wat camno..lg pun baby boy kuat nyusu..FM pun takpa janji baby sentiasa sihat...(ka cek p minum ayaq ais+ sejuk?hehehe jgn mare no......)org tua2 kata nak susu ada lama..kena minum ayaq suam saja selagi bby nyusu..tp..dah rezeki aisy nyusu sat ja..takpa la kan...janji mbam mbam....

@>--ummi zahra--<@ said...

nasib kite same lah..zahra 6 bulan dah reject BF..sedih oo..susu kite pun tak banyak..kadang2 tu punye lame pam..skit jer..paling banyak dapat 2 oz jer..
aisy dah makin tembam lah..makin besar dah nampak rupe papa dier kot..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin