Friday, November 13, 2009

Cahaya Hidupku

Alhamdulillah....
Baru menerima panggilan dari Abah...semuanya selamat di sana...
Abah baru belajar menggunakan Talian Celcom Blue khas untuk Jemaah Haji...
Ayat Abah :Na..abah tak reti guna kad celcom blue ni...nih abah call mcm biasa ja..rate mahal la"
Takpelah abah...nanti cuba belajar pelan2 ye...as long as kami di sini dapat dengar suara abah..and tahu abah selamat dan sihat kat sana...
Insya Allah malam ni abah akan mula buat umrah...katanya Tabung Haji tak benarkan jemaah keluar lagi sebab terlalu ramai org....Hurm...Ya Allah kau permudahkanlah urusan kedua ibu bapa ku di Sana...
Amin...
Okay..hari bni juga bermula rutin sebagai housewife..kena pikirkan apa nak dimakan..
Ptg semalam saya masak nasi goreng udang...menghabiskan nasi yang ada plus sambal udang tinggalan bonda...oter2 sket sampur sayur jadilah nasi goreng yang sedap...malam tadi kitorang gi makan McD kat pacific...pagi ni saya gi buat pap smear kat Mahsuri...berat duk maintain 68...ish tak turun2 pun ni...disebabkan ramai patient..saya kuar brunch dulu ngan hubby, alesha n ayang...so tak yah fikirkan lunch...balik umah bukak peti..tgk apa yg ada untuk dimasak...
hurmm ada kueyteow..ayam pun ada..suh mr papa beli taugeh n kucai...
ptg ni boleh goreng...untuk dinner....senang keje....
kejap lagi nak gi amik Aisy..sian dia hari jumaat pun umie antar baby sitter...
Aisy Mifzal yang genap 2 bulan hari ini....Ahad ni akan menerima suntikan pertama...tubuh dah semakin semangat..
Saya dapat merasakan keberatan aisy setiap kali didukung...
Kiranya udah lenguh2 tangan saya mendukung si kecil ini sekarang....
Dah pandai gelak2...bagi reaksi bila kita bercakap...owhh sungguh mengujakan...
Tapi mr papa kata...Alesha dulu lagi katang dari Aisy kan sayang...
Aisy nih nampak panjang je...Balas saya..Aisy berat tulang..mcm papa dia...

Ini plak antara wajah2 terkini kakak...
gambar atas tu kakak yang ralit main blocks hadiah dari kak Tiqah (wife Abg Zaki Sadri)..
suka sungguh dia main...tapi lepas tu bersepah aaahh umah...
so skrg umie dah kutip n simpan dulu..nanti plak main k sayang...
Alesha dah semakin meletihkan skrg..sangat aktif...agak rebel sket..
suka mengamuk..bebai tak yah cakap ahh...
kalau marah kat umie atau papa kira main gigit terus je umie n papa...
terus berbekas2 lah umie n papa...
ngan adik pun kadang2 dia tunjuk geram dia jugak...
nak fully attention kat dia..ye lah..siang adik gi baby sitter..dia sendiri2...
conqeur umie n papa...bila adik balik..
mulalah nak berebut2...
Nih plak alesha feeling2 kat cameron highlands...ahhhahahaha...
saje saya try jaket yg baru dibeli...
senang untuk bawak alesha gi Genting atau Cameron bila2 nanti...hehheheh...
Bilalah nak boleh bercuti...
skrg ni rasanya Raya Haji pun kat Kedah je..since saya kena gi kursus dari 30 nov - 3 Disember..
aduh..serba salah nih...
keje vs family in laws...


6 memo menunggu dibaca:

kedaigambarkami said...

su, contact sy kat emel catlina7@yahoo.com.. leh cerita pnjg! ;)

SYAbAR said...

dalam setiap ujian, setiap perkara yg kita rasakan pening dan berat melakukannya.... intipatinya adalah keindahan yang hanya dapat dinilai oleh tuan empunya badan.... itulah berkat keyakinan diri dan kesabaran

lily azliyana @ mama zara said...

Alahai..geramnye tgk pipi aisy mifzal yg bam2 tuh..hehe

@e_da said...

KAK Su aisy dah curik ketembaman kak dia la.. nampak pipi dia lak lg montel dr alesha.. ehhehe

MariaFaizal said...

Sue dear...
Aisy looks so good & happy 2 months dear handsome boy! Auntie belum sempat jumpa lagi handsome boy ni :)

Alesha's dah semakin cantik bergaya.Dah jadi kakak but auntie tetap nak panggil baby cute Alesha.Muwah!!!

Take care Sue.

p/s : Boleh ke skip kursus tu dear?

Qistina's Mama n Abah said...

Rasanya memang nampak sangat pun la sue aisy tu 'tembam' ... penat ek..bila dah ada 2 org? ... hmm...tu yang lemah tu nak menambah...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin