Monday, November 16, 2009

Tak Nangis Langsung

Lil Aisy dah genap usia dua bulan...
As usual, rutin check up bulanan...Lil Aisy perlu menerima suntikan...
Memandangkan tiada sesiapa di rumah, maka terpaksa la saya ke klinik bersama mr papa n kakak sekali...tapi disebabkan kelasakan kakak, makanya, tinggallah saya berdua ngan lil Aisy while papa sibuk mengepung kakak yang asyik la nak main tangga...
Kami ke klinik lebih kurang 2.30 pm....dalam kul 2.40pm nama Aisy dipanggil..

Aksi2 lil aisy sewaktu otw ke klinik....
Gambar tido tu masa lepas dapat suntikan...relax n cool je anak umie...

Proses pertama : timbang berat - 5.2kg (+ 800 gram masa check 42 hari)
Proses kedua : jumpa nurse - check carta berat Aisy (Pada kelompok normal)
- Rekod susu Aisy (120ml / 4oz setiap 3 jam)
- Perkembangan Aisy (dah boleh senyum, melonjak, mengiring)
- B.O dan P.U (lawas)
Proses Ketiga - Kebilik suntikan...(dimulakan dengan ubat titik polio) dan diikuti dengan suntikan di peha...
Alhamdulillah Lil Aisy langsung tak menangis....
Nurse bagi ubat demam...Aisy kena makan setiap 8 jam..
Hopefully Aisy tak demam lah....


Gambar2 kat atas ni ialah gambar peha n lengan Lil Aisy..
Katang kan??? ishhh geram sungguh..macam nak geget2 ja...
Owhhh rindunya kat Aisy...saya kan dah mula keje hari ni...
Cepat la pukul 5.10pm..nak balik amik kakak n Aisy...

4 memo menunggu dibaca:

ietafakyra said...

thumbs up to aisy! leh geng ngan dani...hero2 mana leh reyau, cengeng nanti! hahahaa...btw kaki tangan tu sume mmg mbam2 jugak, lebih kurang sama ja berat depa ni...tp dani masa 2 bulan 5.6kg, pehtu masa 3 bulan hari tu 6.3kg dah..semoga anak2 kita membesar sihat bagai johan yer...

Diamilikku said...

ieta...lojik ahhh dani dua bulan 5.6...dani lahir pun dah 3.3kg kan...aisy nih lahir 2.6 kg..so aku tak expect langsung berat dia lebih 5kg masa umur dua bulan...plus dia tak menyusu badan kan...huhuhu..tapi alhamdulillah..so far masih sihat dan membesar ngan baik kan....semoga Allah terus kurniakan kesihatan yang baik untuk anak2 kita...

kuina said...

dah 2 bulan.. cepatnya masa berlalu...

makin kiut.. tome..

Naddiea said...

booolatnya!!!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin