Saturday, December 18, 2010

Mak Sentap Okiessssssss !

Ini budak aaa...selalu tau sikalang bikin wa sentap...
ayat2 sangat menusuk dan menikam di kalbu ooo..
tak padan dengan 2 tahun 8 bulan...
sudah biki wa sakit jantung looo....

Scene 1 : Dalam kete otw to umah pengasuh

Alesha : ummi...ari tu kan kakak pi wim (swim) kat hotel kan..kakak bawak dora kan..
Me : ye sayang....masa ummi work kat penang..
Alesha : bila ummi nak bawak kakak lagi..ummi asyik work saja...
Me : SENTAP!...okay sayang..tunggu papa balik ummi bawak pi wim k....

Scene 2 : saya call dari opis nak borak2 ngan dia...

Me : Hello kakak....kakak rindu ummi tak?
Alesha : Hello ummi..nak cakap ngan papa...
Me : papa takde sayang...papa pi work....
Alesha : okay ummi bye..kakak rindu papa saja...
SENTAP!

Scene 3 :
Saya call balik...nak cakap dengan alesha...

Me : kakak tak mau cakap ngan ummi ke sayang?
Alesha : Sat lagi ummi balik kakak cakap la...bye ummi...
SENTAP lagi nokks!

Arghhhhhhhhhhhhhhh...anak dah pandai cakap nih...
jenuh umminya nak melayan haiiiihhhhhhhhh...
sabar je lah hati...
tunggu turn aisy pulak...:)







9 memo menunggu dibaca:

@e_da said...

aduhai alesha kesian ummi mu..........huhuhu

yang jauh di sana said...

ntah macam mana hari ni hari sentap aku jugak...

CatlinaFly said...

kids says the darndest things hihihi..comel & kita pun geram je dgr jawapan dia yang spontan tu..hihi

Diana said...

hihihi...kadang2 syok jugak jd budak ni, dia ckp camana pun org kena terima dan bleh terima...cuba kita yg besaq ni ckp, sure kena laser...huhuhu

Yan said...

seronok dengar keletah budak2

MariaFaizal said...

Ummi kena jaga jantung carefully nowadays as anak2 bila dah pandai ckp would constantly guna ayat2 sentap..he he he...

Cerdik sungguh baby Alesya nih :D

Mwahhhhs & plenty of kisses fr auntie here..

SM79 said...

dh pandai bt umi sentap nih..... hehehehhe sabaq ja la.. aku pun kdg2 kena ayat power cenggitu gak...

Naddiea said...

uuuhh sedihnya...kalo aku dh sebek2 kot..nasib baik harraz jenis anak mak.ikut jaaa ckp mama.tp kadang2 rebel juge.heheeh..

ann @ hatiberbunga said...

wah.. alesya sgt kejam di situ.. :P

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin