Tuesday, December 7, 2010

Tahun Baru Sudahh....

Sekejapan sangat kan masa berlalu...
dah melangkah masuk ke tahun 1432 H dah...
hurmmmm...putera puteri saya pun semakin meningkat usia...
Hari ni 7 Disember 2010 bersamaan 1 Muharam 1432..
genaplah usia puteri saya Daniya Alesha 32 bulan....
menariksnya tentang 32 nih....sebab ummi alesha pun bakal menginjak ke 32 tahun....
phewwww....cepatnya masa berlalu...duk terasa macam zaman sekolah menengah lagi nih...
hahahahhaahahhaa....

Minggu depan pulak...15 Disember 2010...
genap lah usia aisy mifzal 15 bulan....
so last sunday...rutin bebudak tu..
bawak gi check up kat klinik ibu anak di alor setar...

perkembangan kedua2nya alhamdulillah...memuaskan..
aisy sekarang dah 10kg...dah lenguh2 dah ummi kalau dukung aisy..
alesha pulak 15 kg...semakin meninggi dengan jayanya...
bila tgk dua2 ni..rasa macam tak percaya pun ada...
dah besar dah anak2 ummi...tapi aisy kena sabar ehh..
ummi tak boleh bagi adik dekat aisy lagi...
ummi habiskan study ummi dulu ye sayang...
ummi rasa masa ummi sangat tidak cukup untuk anak2...
so biarlah ummi enjoy ngan kakak dan adik dulu k...
sekarang nih pun anak2 ummi kena tinggal...
ummi ada meeting di KL...papa pula perlu hadir penyerahan bendera..
kejohanan Asian Universiti Games di UPM..
tapi anak2 ummi faham kannn...ummi papa sibuk pi work...
nanti ummi papa belikan toys k...

~~ syahdu bila tgk perkembangan anak2....sekarang ni a bit worry..
last check up...aisy ada 3 bulan lagi nak improvekan dari segi pertuturan...kalau masih belum ada satu solid word pun yang boleh disebut..aisy kena masuk speech theraphy...
nih yang buat ummi risau...anak ummi kena cepat cakap ehhh....bulan 3 ni nurse akan check lagi...~~

Salam Maal Hijrah Untuk Semua Readers DIAMILIKKU



8 memo menunggu dibaca:

lily azliyana @ mama zara said...

Salam Maal Hijrah buat kak su n family jugak..smoga berjaya n kuat semangat utk further study tu ek..sy mmg kagum ngan org yg smbung balajr wktu dh beranak pinak nih..sbb tuh dulu smbung master tros baru pi kerja..sbb tau diri tk kuat n terima cabaran bile dh kawen n berkeluarga..huhu

marinahunny said...

salam maal hijrah buat su sekeluarga..semoga tahun mendatang memberi seribu kerahmatan..

;)

MariaFaizal said...

Sue dearest,
Happy New Yr 1432.Your babies have grown up so quickly!

Betul what you wrote,tht at times we can't believe our eyes seing our children growing up too fast,kan?

Semoga putera-puteri kita semua membesar dgn cemerlang & sihat walafiat.Ameen..

And,good luck wz your studies dear.

Diana said...

happy new year and good luck in your studies kawan :)

eh, about aisy kena speech theraphy, aku rasa nurse/doc tu over sket la...ada budak mmg lambat ckp, specially boys...Nisa dulu dekat sethn setgh baru ckp, mula tu diam seribu bahasa sampai kami risau but doc sendiri ckp nothing to worry about sbb other development dia either on par or above average...awal sgtlah hang nak risau...nnt jd mcm nisa, dah potpet xberenti la ni, nobody would guess dulu dia diam ja...hehehe

wati said...

salam maal hijrah su..

rasanya tak perlu pergi therapi speech la su...dari pemerhatian sy ada juga anak org lain usia 2,3 tahun yg berckp sangat kurang dan pelat tapi makin besar ok je...jgn risau lah yg penting dia sihat n perkmbngan lain normal

mama_iris said...

salam maal hijrah kak....

Naddiea said...

Salam Maal Hijrah to u too!! Makin lama kita makin tua tp by numbers saja.don't worry be happy.Anyway,pasal aisy x leh ckp banyak lagi jgn risau,slowly lah..mcm harraz skrg ckp kadang berbutir kadang x.boy mmg camtu kot.plus anak no 2.aku rasa la.tp once dh bercakap kdg2 mmg terkejut sbb x sangka idea bernas gitu.apa2 pun semoga hang sukses dlm study.insyaallah tanjah!!

Yan said...

ermmm klinik ape tu?? kerajaan ke swasta?? ade test bercakap plak tuk anak2..?? tak penah tau plak.. orang2 selalu cakap.. budak bercakap lambat ke cepat tak kesah.. lain budak lain perkembangannya.. tp skang dah lain eh.. ade speech theraphy tu... bahaya ke klu lambat bercakap?

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin