Wednesday, January 12, 2011

Aisy nak adik !

Ayarkkkkkk...
apakah ini tanda?? iklan di tv yang ada gambar baby...
semua aisy akan lari dan peluk baby....(Peluk tv actually..pipi tekap kat skrin)...
pastu mulut tersengih manis je....
bila tanya...nape dik...
terus tunjuk gambar baby...
tanya lagi..adik nak baby...??
laju kepala mengangguk sambil senyum...
lepas tu lari peluk ummi...dah peluk ummi pegang perut ummi...
adoi la....anak dah besar rupanya...
tapi ummi tak boleh bagi adik lagi kat aisy...
tunggu ehh sayang....bulan 9 atau 10 nanti ummi ready to pregnant again...
skrg bagi ummi study dulu eh...

Kakak pulak sekarang dah makin drama queen...
last saturday kan ke dia flu..hidung berair je...
terbaring terlantar kat rumah...bila adik datang dekat...
terus buat dialog sedih :
"adik jgn la kacau kakak...kakak cecema (selsema)..
kakak demam ni..aisy tak kesian kat kakak ke"
Yang si adik pula macam faham..
terus tekap pipi kat kakak..pastu mulut pun berbunyi la muaaaahh...sambil senyum2...
Tapi dalam flu2 pun nak posing jugak...
gambar ni amik dua hari lepas..dia tgh baring...pastu nampak sy amik gambar adik..
terus bangun...
"Ummi kakak nak jugak...kakak nak smile mcm ni"...
tu yang posing tak hengat tu....
Posing orang sakit kisahnya...
hahahahhahahahahha......

*menu malam tadi - balance tom yam panaskan..pastu buat sambal goreng tempe n ikan bilis...alhamdulillah...kenyang..pagi ni mr papa suh goreng kepok lekor kawan dia bagi..bawak bekal gi pejabat...petang ingat nak goreng bihun je...tak boleh makan nasi tiap2 hari...
bahayaaaaaa*

14 memo menunggu dibaca:

Cik Jah said...

wawawwaaaa bestnya aishh nak adikkkk...:))...cepat skit ummi hiks.

@e_da said...

heheh pandai aisy mintak adik yek.... heheh kak su apalagi sila tunaikan hajat aisy.. ehheh

iEtaFAkyR@ said...

eleh... ummi dan dan tu buh ataih pala aisy. ka ummi yg nak tejangkit nih? mai nak tiup2 skit.... ekekekekeke

Diamilikku said...

cik jah : sabaq sat weh..aku memang nak...tapi sat dulu naa...

eida : hahahahahha...bagi mika ada kawan dulu..pastu baru aisy...aisy dah ada kakak dah..mika takdak adik lagi...

Ieta : cheh fomfuan ni...sibuk ja ...hahahhahaha mana tak teringin weh..janji aku dulu..tapi hang dah potong jalan...mana boleh tahan

mummy_ayu said...

wah..dia sudah minta adik...
Ian pun dah pandai minta baby...bukan 1, nak dua..alamak...relax dulu...

Danisha said...

so sweet.....haish..nak tambah anak ker..adoi..bila turn manja kan..hehe..caiyok2...

Zue AnnaLeeya said...

hohoho... pandainya aisy mtk adik kt ummi... hehehe....

Diamilikku said...

Ayu : ian lagi lah dah besar kan....lagi dia tau mintak..nih baru setahun 5 bulan dah pandai dah...

Danisha : wahhhh baru muncul setelah lama menyepi..insya allah..ada reseki punya...

Kak Zue : itulah pasai...macam nak rakam video je aksi dia...

mama_iris said...

heheh...apa lgi on je la....

Diamilikku said...

mama iris : kan akak janji nak tunggu nurul dulu :p

Yan said...

wah camtu sekali eh aisy nak baby.. nanti klu dah ade adik baby... aisy tlg ummi jaga adik bby tau...

fham5579 said...

aisy...bg umi perabih master dia dlu naih..sian umi..penat....

wati said...

dlm x sihat kakak alesya menten comel,pandai dia posing....

Diamilikku said...

Yan : kot dia jaga...takut dia lepuk adik dia ja..skrg ni kakak dia pun kena...hehehhe...

Hanim : hang sangat memahami...tq fwenss..

Wati : baru nak dirasuk hantu posing

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin