Thursday, December 10, 2009

Back To UKM AGAIN.....

arghhhh rindunya zaman belajar....
rindunya UKM tercenta.....
saya sms mr papa sebaik je jejakkan kaki kat UKM...
"rindunya zaman belajar kat UKM...huhu""
balasnya : "Haah....rindu zaman jadi playgirl dulu kan"..
Poyossssssssssss...
Semalam melangkah masuk balik ke UKM..rasa berderau darah....
rasa semacam jer....uishhh banyak tul kenangan kat UKM...
Tgk Dectar - teringat lokasi exam..teringat kenangan Konvokesyen tanpa kehadiran arwah mama...
Tgk court tenis - teringat zaman main tenis belasah2suka2 janji peluh ngan geng2 gila saya..
Tgk Fakulti Pengajian Islam - teringat "kenangan silam"...
Tgk Kolej Tun Hussein Onn - teringat tempat saya melepak di bilik bestfriends..
Tgk Kolej Dato Onn - teringat food cafenya yang wallllaaaaaaaa sangat lazat...
Tgk Kolej Rahim Kajai - teringat kehidupan asrama saya dulu...sangat aktif bersukan..handball, netball, taekwando...
Lalu je Bangunan Canselori - teringat lecturer2 PRO (En Yahya, En Izzat, En Asri dan En Razuan)....
Tgk FSSK (Dulu FSKK) - Teringat lecturer2 subjek minor mass comm yang sempoi...plus abg2 "veteran" yang sangat baik bagi saya tiru assignment...
Pendek kata banyak sungguh kenangan saya di UKM....kenangan zaman belajar memang susah nak dilupa...pasti terpahat kemas dalam ingatan...
Sekarang pun saya di universiti jugak...heheheh..cuma beza sekarang saya bekerja..dah takde zaman gila2 mcm dulu..
Kenapa saya ke UKM semalam??
Ada perasmian Festival Kebudayaan Universiti-universiti Malaysia (FEStKUM)...
Bos saya aka Dato VC mencetus idea penganjuran festival tu..
tahun ni klang valley dipilih sebagai penganjur...dan insya allah tahun hadapan ke utara pulak..
dan kami mungkin menjadi tuan rumah..
sangat meriah dan citrawarna malaysia...
cuma frust sikit sebab siangnya tak sempat nak bergambar kenangan..
mcm2 yang jadi buat saya dan kengkawan kelam kabut ke sana sini..
sudahnya malam sudah gelap..bergambar pun tak nampak apa...tambah2 pakai camera phone..
camera saya tertinggal di umah abah...huhuhuu...
Ilmu, Mutu dan Budi...
itulah pegangan kami....
Hidup siswa siswi....
Harapan ibu pertiwi...
(ni lirik lagu UKM)...owhh saya masih ingat lagi ooooooo...
hebat kan saya...

8 memo menunggu dibaca:

SYAbAR said...

`tempat lama lg dikenang' katakan....

Azure said...

rindu jugaa...huhuhu..cayalah su ingat lagi lirik lagu ukm tu...zura hampeh satu pun tak ingat :P

lily azliyana @ mama zara said...

huu..samela..sy pon rindu ngan my utm. bezanya klu kak su aktif bersukan, sy dulu aktif berdating ngan papa Zara..ekekkeke..

ietafakyra said...

wah! so...apa lagi...meh masuk skolah balik weiiii. hmmm...aku tgh mencari kekuatan nak sambung lagi 3 sem ni, cemana la hai...adusss! kena pi UPM gak aaa amik aura nih...hehehehee

@e_da said...

wow mengimbas kenangan lalu.... best kan zaman stusy kak su.. lg2 kalau time tu ada boypren.. kukuikuiiii

Diamilikku said...

kak syabar : ya...betul...inikan pulak tempat tetttttttttttt...

Azure : heheheheh...semangat UKM merasuk diriku....

Lily : oowhhh kak su takde dating2 sangat dulu.....sebab takde Bf pun...heheheheh..

Ieta : harus u olsssss.....tunggu ya...akan ku join kelab mu ittew....

Eida : kak su takdak boypren....heheheheh..kak su budak baik dulu....hahahahahahah

Mimi Sharif said...

Sone,
Sekali-sekala singgah syok gak kan...
Mengimbau kenangan lama...

azam said...

hahah dectar teringat aku perang dectar kajai dengan kolej alumni hahaha

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin