Wednesday, December 16, 2009

Wayne Rooney Singgah Kuala Perlis

Sure gempak gila kan....
kalau sungguh2 Wayne Rooney - Player Man Utd tu betul2 singgah Kuala Perlis...
Takde maknanya la hai...mai malaysia pun jejak KL je..
Tu pun penuh org duk kawal merata...
Tapi sungguh..semalam Wayne Rooney versi kecik datang singgah umah kitorang kat Perlis..
Tak caya ker??? tgk gambar bawah ni...

Heheheh...actually family angkat mizan datang nun jauh dari Melaka..
Destinasi percutian diorang di Langkawi..tapi sebelum ke Langkawi..singgah menginap di teratak buruk kami dahulu..so sempat la kami bawak gi makan ikan bakar Linda yang sangat sedap..the best in Kuala Perlis...Mak, Ayah, Alang n hubby plus tiga anaknya..anak alang yang bongsu masa kecik2 dulu sejibik iras Wayne Rooney (nama asalnya Hakim)..so mr papa plus adik alang yang bongsu (best frend mr papa - chuk) gelarkan si hakim nih Rooney..
sampai sekarang kalau chuk n mr papa berjumpa..mesti nama Hakim tak disebut..hanya rooney yang tak lekang di bibir...the last time kitorang jumpa family alang last year..november gitu..masa tu alang nak gi langkawi jugak...tapi mak n ayah tak ikut..
tapi kali nih since alang beli kete Exora baru..so ruang banyak ajak mak ngan ayah sekali..
rindu benor mak n ayah kat alesha..jumpa last masa alesha umur 5 bulan rasanya...
sekarang dah 20 bulan dah..besar panjang dah...

Paling seronok confirm ahh alesha..dia nih bukan boleh tgk kakak2 n abang2..
nak berkawan jer...excited kemain...sampaikan jenuh nak memaksa tido...
selagi lampu semua tak dipadam..selagi semua tak masuk tido..selagi tu lah alesha akan berlari..
duk kejar Rooney je lah..sampaikan rooney naik takut...
(bukan rooney yang ngorat alesha..tapi alesha yang ngorat rooney tau)...
Aisy as usual...maintain cool...org datang pun relax je tido...
dari kul 6.30 ptg aisy tido..sampailah ke pukul 7 pagi...
masa bawak gi makan kat Linda pun..aisy tetap cool je tido dalam carrier...
Cuma dalam kul 7 lebih tu..masa mr papa dah kalut2 nak hantar semua ke jeti...
barulah aisy bangun....sian nenek..tak puas nak main ngan aisy..
Takpe..insya allah..esok (17 dis) diorang balik dari langkawi...
boleh la main ngan Aisy puas2...cumanya esok saya melayan tetamu sendirian..
pagi2 esok mr papa akan terbang ke KLIA sebelum terus ke seremban...
untuk IAAF coaching course...mcm mana la nak jaga dua budak kecik ni sendirian...
hurmmm...
tapi takpe next week abah balik...

~~~~~~~~~~~~~~~~

**Tenang mendengar kata2 abah..."takpelah..minggu depan abah balik dah kan..abah ada dah nak jaga cucu2 abah..jgn duk risau**

5 memo menunggu dibaca:

SYAbAR said...

tengok tajuk mmg power... KU TERTIPU betul ka!

Dah tak sabar nak sambut owankan.... rindu bebenor la tu

Diamilikku said...

kak Min : heheheheh....jgn marah aaaa....gurau2 bawak bahagia...
sangat tak sabar...rindu sesangat....owan pun dah rindu kat cucu2...

ietafakyra said...

hg saja jer nk kasi owan risau, sure dia tak sabar2 nak balik jaga cucu2 dia...notty u aaa sone! btw selamat menjaga kekanak ribena itu yyooo...ihihihi...hav fun!!

Diamilikku said...

ieta : weh ayah aku duk makkah pun duk sibuk tanya tau..bola masuk final dak sea games...100m sapa menang...timing bape...msia bape dah gold medal..hahahahha..lawak tul ayah aku...aku bukan bg dia risau..aku cuma bgtau mizan takdak nak pi kursus..minggu depan takpa la duk ngan mama n abah depa..new year mama ngan abah depa nak balik kg ada kenduri...nak bawak alesha..takpalah..kakak dah amik cuti nak jaga aisy...tu yang abah aku jawab...takpalah..new year abah balik dah..abah boleh jaga cucu2....see..dia yg offer naa...tapi aku tak lah kijam..aku tetap akan cuti 31 ngan 1hb nih..nak spent masa ngan abah aku..since 2nd jan birthday dia...(",)

@>--ummi zahra--<@ said...

mak aiihh..gempak nyer tajuk..kalo tak confirm terus turun pi utara..hehehe..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin