Sunday, December 20, 2009

I can survive !!!!

Ntah hape2 tajuk kan...
tp dah tkde idea...letak je lah...
Tp mmg sy boleh survive pun...
tkde mr papa pun tk kisah...
Takde abah n bonda pun tkde mslh...
Sy tetap boleh jalankan rutin2 biasa...

Rutin pertama bgn of coz kena golek2 with the 2 kiddo...
sonok tul gomol2 dua2 org...lg seronok bila dpt nyakat kakak...
alesha bukan blh sy syg adik dia lebih2....
kuat jeles...so sudahnya...sorang peluk dgn tgn kanan...sorg lg tgn kiri...
mengekek ketawa dua2...adik lg lah...dah pandai nk main skrg...
jenuh kakak melayan....masing2 mungkin rasa happy..sebab dah tiga hari umie attend diorang betul2...selalu pagi2 dah hantar ke rumah pengasuh...ptg baru umie amik..itupun kalau takde assignment atau tugasan..kalau ada kadang2 malam baru amik..
kiranya memang manfaatkan masa untuk bermanja dengan umie sungguh2....
alesha pun mulut tak berenti2 duk umie2....bukan panggil nak apa2 pun..
saje suka2..bila kita sahut..nanti dia snegih ahh panjang..cheeky girl sungguh..
Rutin kedua hari ni saya ke pasar beli lauk basah untuk dimasak...balik umah siang udang ngan ikan, potong sayur terus tumis. sambil2 tu basuh baju....hasil menu Sambal udang petai, sayur kubis masak lemak plus ikan kembung goreng..done settle..untuk acik je pun...saya dah nak balik perlis jap gi..siap semua by 11..terus mandikan budak2...alesha dah mandi pagi2 tadi sebelum ikut saya gi pasar...tapi mandikan sekali lagi sebab dah comot makan coklat...
skrg both kiddo tido selepas masing2 menghabiskan 150ml susu...sempat la saya rehat2 kejap..
Kejap lagi nak kena keluar..gi kedai beli susu2 diorang...susu kat umah pengasuh dah habis...esok nak kena bagi susu baru ahhh....dah le masing2 kuat menyusu skrg...harap2 kakak akan mbam2 balik...insya allah....ptg ni balik kuala perlis...
spent nite with the two kiddo...hurmmm...sayang anak2 umie...

Buah hati pengarang jantung..my cheeky princess...
alesha sayang...be a gud girl k...
umie sayang alesha sangat2....
Pagi nih princess buat hal..memang menguji kesabaran..
gi pasar beli nasi lemak bungkus..saya letak dekat seat belakang..while alesha duduk seat depan..
lepas tu sampai umah saya turun nak tutup gate n amik lauk2 basah tgk2 dia dah kat seat belakang duk pegang sebungkus nasi lemak dan terus jatuh berderai..tumpah atas alas kaki...
adoi la...tau la lapar sayang..sabar le sampai masuk dalam umah...
dah rugi sebungkus nasi...nasib ada sebungkus lagi..
habuan alesha ahh...habis sebungkus (nasi lemak 3 segi tu)...
memang lapar sungguh anak umie....nak marah pun tak jadi tgk dia makan banyak2...plus bersungguh2 menyuap..langsung tak bagi tumpah plak tu...
mesti alesha tahu dia dah buat salah tadi kan...so terus behave...
hahahhahaha...takut sungguh kena marah ngan umie...

My handsome Lil Aisy...
dah pandai skrg..org2 tua2 kata dah boleh akai...
kalau tido tak berpeluk langsung tak layan..
pejam mata sikit pun tak...tapi kalau dapat peluk...umie tepuk2 sikit je dah lali mata...
notty boy....makin besar saya nampak aisy dah makin ikut rupa saya..
hahahahha....saya memang tamak plus gila kuasa..
dua2 anak ikut iras saya...mr papa???
Sorry...anak umie dua2....

6 memo menunggu dibaca:

marinahunny said...

ooh seronoknya kalu dpt jd suri rmh layan anak2..

Mimi Sharif said...

Yes... U will survive... Kita smua ibu2 hebat!!!
Sone, anak teruna hg dh makin hensem la...
Dh berisi ni nk muka Alesha dah...
Kira gen hg lg power dr Mr Papa...
Xpa, gen bersukan ikut Mr Papa lak...

lily azliyana @ mama zara said...

chaiyok2 kak su..kire tererla tu dpt jaga 2 budak sorang2..sy ni still tk dpt bayangkan nk jaga 2 budak sndiri..tu yg lom sedia bg Zara adik..hehehehe..tgu die besar sket n pndai berdikari kot...=p

ietafakyra said...

alah bisa tegal biasa nampak umi!! hebat lah cenni...bagus22...mmg best dapat jaga sendiri anak2 kita ni. even utk 2 3 hari dah cukup bagi kepuasan kan!

Diamilikku said...

Marina : tu lah pasal...tapi nak buat macam mana..kewangan seorang je tak mengizinkan den jadi housewife..terpaksa la jugak den keje..tapi hopefully one day dapat gak attend to the kiddo full time..

Mimi : hahahah..confirm hubby aku jeles...bila baca statement hang..tapi itu memang hakikat...lalalalalal...(jgn marah mr papa)...hurmm gen sukan??? jeng jeng jeng...cukup2 ahh papa dia sorang bersukan..den tak sanggup lagi dah..

Lily : sebab tak jadi...tu yang rasa tak boleh...cuba dah jadi mesti boleh punye...hehehehhe..(ayat2 motivasi untuk lily menambah koleksi)..come on..zara dah besar tu...hahahahah...

Ieta : tu lah..puas sangat2..masuk opis hari ni tak rasa tensen..sebab masa kualiti untuk anak2 sepanjang tiga hari...the best theraphy beb...

lin said...

視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,色情

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin