Monday, December 21, 2009

Pain Owan...Pain Maktok...Pain Papa....

Apa tu????...tak paham la...
Mesti ramai yang tertanya2 kan nape tajuk tu yang saya letak...
hehehehhe....mai nak citer...


nilah gelagat kakak alesha...tiap kali nak makan...
dulu masa kita suap dia makan..saya selalu buat sudu tu macam aeroplane...
so saya bunyi2 ahhhh....uiiiiieeeuuu...(ala2 bunyi aeroplane) nak terbang masuk dalam mulut...
so semenjak dua menjak ni dia nak makan sendiri...so saya biarkan...
dah lama saya noticed dia makan sambil cakap2..tapi malas nak layan..sebabnya dia memang banyak mulut sket...so semalam saya ada banyak masa..duk layan dia makan...
mula2 ayatnya...

Alesha : umie nak mamam??
nah....uuuuuuiii..(buat bunyi aeroplane)...saya pun nganga la dapat sesuap..

pastu saya cakap kat dia..alesha makan cepat sayang....

Terus dia bunyi plak...
Alesha : uiiiuuuiiiuiuuuu....pain owan...ammmm.. (masuk dalam mulut)...
second suapan...bunyi plane lagi....pain matok...ammmmm
lepas tu bunyi plane lagi....pian papa...ammmm...
Lepas tu berulang2 lah duk sebut sampai nasi habis semangkuk...

Lawak tul...minah ni lagi kreatif...siap bleh imagine duk makan aeroplane yang tok wan, maktok n papa naik...kalau saya cuma buat2 bunyi jer...clever girl sungguh....
Ni yang buat saya selalu rindu kan dia...rindu kan gelagat2 dan keletah2 dia ni lah...
tu yang sayang rasa kalau kena outstation...lebih rela biarkan budak2 lain kat opis nih pegi..
lagipun takde apa yang saya nak kejarkan dalam kerjaya...cukuplah apa yang dah ada..
saya dah cukup puas keje as a reporter..dah banyak yang saya lalui..
dah banyak pengalaman yang saya alami..dari sekecik2 manusia...hinggalah perdana menteri..
semua saya dah penah interview...skrg nih biarlah banyak masa saya dihabiskan untuk keluarga...saya nak tgk perkembangan anak2 saya sentiasa...bukan saya malas nak bekerja...
maksud saya..biarlah saya bekerja di ofis dan perlis sahaja...dan kalau boleh elak tugasan outstation saya akan elak....

7 memo menunggu dibaca:

hans said...

hahhahahaha
cuba kata waktu tu nak cepat
sah marah jer sebab tunggu makan lambat nak habis
asyik bunyi aeroplane je
huhu

SYAbAR said...

pain.. pain.. pain janji aleesha tetap ceria dan buatkan kita gembira

lily azliyana @ mama zara said...

ohoo..aeroplane rupenyer..mmg bijak alesha ni. pndai plak buat soundeffect smbil makan yer..=D

MariaFaizal said...

ha ha ha.. auntie ketawa bila dpt tahu that pain stands for aeroplane..he he he...

So really cute/adorable baby Alesha!!!

Nanti 'pain' auntie baby cute?Alaaa...auntie pun nak baby cute suapkan.. he he he.Mwah!!!!

Diamilikku said...

Hans : tu lah kadang2 rasa nak marah jugak..tapi bila tau tu je cara yang dia enjoy..so let her lah...

Kak Syabar : tu yang duk rindu dendam selalu...keletah budak cute...

Lily : haa tau takpe...

Kak Maria : finally ada jugak komen akak...heheheheh...nanti bila alesha jumpa aunty alesha suapkan aunty sekali ehhh....mwaaahhh aunty

Aleeya said...

Lesha...lamanye auntie tak tengok lesha, rindu laaa ..cam da kurus sket je lesha ni..diet ehh hehehhe

Diamilikku said...

Aleeya : bukan kurus sebab diet..tapi kurus sebab lasak tahap kronik..hahahaha

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin