Sunday, December 13, 2009

Pening dan Meloya.....

Jgn terkejut membaca tajuk ittew...
jgn speku yang bukan2...
saya pening dan meloya sebab terlampau letih dan penat...
bukan sebab lain okay....
minggu ni sangat hectic...pack...masa yang ada untuk aisy dengan alesha sangat suntuk...
Dan hari ni...hari minggu separuh hari saya dihabiskan di Stadium UiTM...
ada kejohanan MTUN Sports meet...
MTUN stands 4 Malaysian technical universiti network...
ada 4 universiti semuanya...buat karnival sukan..
so as usual..selain menyokong mr papa tersayang...haruslah saya kena cover event tuh kan...
dan kali ni jugak first time saya meyaksikan mr papa tersayang menyertai acara lompat jauh..
perghhhhhhhhhh kagum banget....
bila tgk gambar mr papa terus gelak...katanya mcm monkey nyet nyet...
hahahahhaha...dia sendiri yang kata bukan saya...
Tapi betullah...memang ada gaya sket... (",)
So untuk MTUN ni mr papa dapat 4 gold...
100m, lompat jauh, 4x100m dan Cage Futsal...
jadilah kan...dapat medal MTUN...dah nak tgk medal Sukan Sea kempunan kannn...
takpe..usaha lagi..chaiyokkkk2 hubby...
event habis lebih kurang jam 1..kami terus bergegas balik ke kuala perlis..
amik anak2...nak terus bawak ke klinik untuk check up...
suppose alesha last week...tapi decide bawak this week je sekali ngan adik..
kebetulan tarikh adik kena cucuk 3 bulan hari ni...

Wajah2 3 bulan Aisy Mifzal..
Berat 6.2kg...panjang 62cm...
Perkembangan mengikut carta..so alhamdulillah....
For the second time aisy tak nangis waktu dicucuk...
memang hero lah anak umie...
cuma bunyi kejep je masa jarum dimasukkan..biasalah..
dia tgh nyenyak tido....diganggu...memang gitu ahhh....
dan skrg terus tido balik dengan nyenyaknya...memberi peluang umie mengadap lappy n buat entry baru......letih sangat2...mcm nak tido..tapi tak leh nak lelap...

Kakak pula dah mendapat berat asal semula...11.6kg....
lega rasa...memang dah makin kuat makan skrg...
harap2 terus lah menaik berat kakak...tak mo turun2 lagi....
semalam alesha cakap phone dengan maktok...
suka hati betul dia dapat dgr suara maktok...owan takdak...
lepas rindu kat maktok..tapi lepas letak phone...duk tanya owan2 pulak...
sabar ye sayang....dua minggu lagi owan balik....
nanti alesha boleh duduk ngan owan balik yer.....
owan pun dah rindu kat cucu2...duk msg tanya je...
cucu mcm mana...cucu okay tak...
penangan cucu kesayangan gitu ahhh..membesar depan mata owan...
insya allah...lusa abah akan bergerak ke madinah...sebelum berangkat pulang pada 25 disember..
dijangka tiba pada 26 disember....
nampak gayanya saya akan menyambut abah dan bunda dengan alesha dan aisy sahaja..
mr papa akan ke seremban starting this thursday sampailah 1 januari...
ada kursus kejurulatihan olahraga IAAF tahap dua...
alhamdulillah..walaupun tak dapat ke Sea Games...Mr papa terpilih untuk kursus ni..
bukan senang nak dapat amik kursus ni...(ayat menyedapkan hati sebab nak kena tinggal)...
heheheh...alesha pulak 1 Jan nak ikut mama n abahnya ke Taiping...
Beria diorang nak bawak...so saya pun izinkan lah...so maknanya 1 Jan tu saya akan bercuti...
sebab nak jaga aisy....dah pengasuh nak balik kg makan kenduri kan...
tak nak lah menyusahkan abah dan bunda yang baru je sampai ke tanah air...
takpelah...sehari je..saya join klang valley bercuti sambut new year...hehehhehe...
okaylah...alesha dah meragaih meja dah...mengganggu saya di depan lappy...

12 memo menunggu dibaca:

@e_da said...

aisy makin bam bam tp aleysha nampak susut ek kak ... penat jaga adik kot... hihihi

marinahunny said...

take care ye su..jaga kesihatan jg..su sgt hectic dgn kerja dan anak2 yg makin membesar..

mohdisa said...

wah, syg benor ng mr papa yerk. :)

s e n g e t m i n d a said...

mmmm...sone hang jgn la heavy duty sgt2. take some rest n relax. layan keja time keja ja......sian aku tgk hang, keja 1/2 nyawa pastu balik ngan anak2 lg. anyway sonok sgt tgk kwn2 happy.

Diamilikku said...

Eida : alesha memang susut..dua bulan lepas berat dia drop ke 10.6kg from 11.4kg....nih dah naik balik ke 11.6kg dah kira okay dah...aisy nampaknya lebih mbam2 dari kakak dia..masa alesha 3 bulan berat cuma 5.7kg je...

Marina : thanx dear...dun worry...

Isa : haruslah dik...suami kan..kalau tak sayang suami nak sayang sape lagi...takkan nak sayang isa plak kot...

Senget minda : hurmm...tu lah shira..wpun penat tapi aku happy ngan life aku..lebi beruntung aku dapat pengasuh budak2 tu yang sangat memahami dan sanggup menolong menjaga anak2 aku while aku bz...anak2 aku pun rapat sangat dengan diorang....

azam said...

hahah aku ingat dapat lagi satu lak bila tengok thread nih hahah

Diamilikku said...

ajamz : sabar dulu ehkkk..kasi aku rest dulu....

SYAbAR said...

title tu buat suspense je... baru je tanya pasal LOEETE

Naddiea said...

owhh ingat ka hang pregnant pulak.buleh join aku wehh..hihihihi

aramis2177 said...

Huhu..saspen tau tajuk u tuh!igt kan apa tadi..takkan laaa kan aisy nak dpt adik lg....tapi kalau dh rezeki apa salahnya kan..kan..kan...amin!
Anway...cepatnya aisy membesaq...dh mcm baby besaq laa dia...muka dia mmg nampak hero betui!alesha pun comei...dh besaq anak dara sone sorg tuh kan.....

Diamilikku said...

Kak Min : huhuhu...hahahahah...hihihihi...Loette tetap kak...

NAdd : nanti sat dulu...aku memang nak anak lagi tapi aku nak rehat sat dulu..nak bernyawa pun tak leh lepaih lagi nih..

Kak Farah : kan..kasi saspen sket...sone lagi gewaammm tgk chacha...adoi la...mbam2 sungguh da bomb...kalau peluk2 sure sedap tuh..aisy yang tak mbam2 sangat pun peluk2 sangat mantap...tu lah..alesha nampak big gurl sungguh...nanti kejap je aisy plak besar..pastu mula rindu baby balik kan...hehehehhe

@>--ummi zahra--<@ said...

aduh..letih nyer tengok sue..nak wat camner kan..terpaksalah berkorban skit kan..berpisah ngan anak2 atas sebab keje..
makin tomei2 lah alesha & aisy..alesha dah makin matang lah..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin