Thursday, December 17, 2009

Sikit Habuk Aku Tak Kisah

Kalau ko rase ko hebat sangat dan gah....then teruskanlah....tapi bagi aku tak hebat mana pun kalau sentiasa nak overtake jalan orang untuk show off plus mencari2 pujian...tambah2 bila kena jadi parasit..bergantung kat org2 yang ko boleh makan semata2 nak tunjuk ko hebat...kita hidup ni kena berdiri atas kaki kita sendiri...kalau kita rasa suka nak aniaya org...biar org jatuh tersungkur lepas tu kita dengan bangga tepuk tangan sengih sampai ke telinga...tak kan ke mana bai...ingatlah...tuhan itu adil..satu hari nanti ko akan jatuh lebih teruk dari apa yang ko buat kat org...skrg nih ko nak buat apa ko buatlah...GUA SIKIT HABUK PUN TAK HERAN Baiiiii....

Ada satu lagu rakyat klate berkaitan hal nih..
yg saya sentiasa pegang sampai skrg..

Ada sekor anak tupa, atah jula mokte,
kudung ekor perot lapar, jale cari make,

Kejadian tuhan dipanggil nama tupa,
asalnyo dale hute, sejenis mamalia
kalu pasal jakit kot dahe, diolah yang paling panda,
jatuh jare-jare kerano dio tok soba,
pandai-pandai tupai melopat jatuh tanoh jugok,
nok wi gambar ko ore jahat, jange telajok manggok,
jange telajok manggok,

hurmmm...modd saya tak stabil..
saya sangat benci org2 yang suka melihat kejatuhan org lain..
yang suka nak menunjuk kehebatan diri...gua benci gila baiiiiiiii...
tak bley blah dah rase....

tambah sedih..hubby tersayang..takde di sisi...
dua minggu lagi baru nak balik...
confirm ahh mood tak akan okay sampai mr papa balik...
i miss you sayang....

tapi dalam geram2...saya tetap rasa happy n bangga...
bila aisy dah boleh meniarap pada usia genap 3 bulan dua hari lepas...
sampai hari ni dia cukup suka duk tunjuk skill meniarap dia tuh...
kiranya aisy nih cepat jugak ahhh as compared to kakak alesha..
i'm proud of u son...
mwahhhhsss...
(owan ngn maktok mesti terkeuj tgk nanti...hehehehehhe)
owhh ya..sian abah saya..semalam dia msg..
dah 12 jam berada di madinah..otw ke madinah bas rosak...nasib baik
cepat dibaiki...perjalanan makkah-madinah 10 jam...

To abah : alhamdulillah..abah dah selamat sampai...
tak sabar tunggu abah balik....yeayyyyyyyy.....8 hari lagi........

**bila ingat aisy..alesha..mr papa...abah n bonda...dapat plak makan ikan bakar ngan achik n kawan2 semalam..terus hilang kekusutan...terus terlupa kat "mangkuk" yang perasan bagus tu...**

7 memo menunggu dibaca:

ietafakyra said...

uuuiiisshhh...baguih punya marah nih! ihhihii...yer la kdg2 hati manusia ni susah nak jangka. nmpk baik2 ja tp, hati busuk mcm bangkai lagaknya! sabaq la weii...nnt cepat tua. *wink*wink*

SYAbAR said...

istigfar dan bykkan selawat, jd penawar hati kita..., selagi nama manusia, tak terlepas dr godaan syaitan... biarkan dia ikut telunjuk syaitan jgn kita dik.

ALLHA MAHA KAYA... kebenaran pasti menjelma

@e_da said...

Sabar ya kak su.. kdg2 mmg down dgn adanya org2 mcm tu... tambah sedih plak bila hubby berjauhan yek... abah n bunda pun takde,,.. tp takpe 2 peramata kesayangan kan ada.. kalau akak su tension baik kak su layan budak be 2 tu mesti sejuk je hati... lupakan segala2 yg kusut tu ok....

Diamilikku said...

ieta : tu la...kawan aku kata hati busuk nih buh clorox selori plus one drop perfume selori pun payah nak cuci dah...

Kak Syabar : sue duk pegang tu je kak...allah maha kaya..kebenaran pasti menjelma..dan harap2 dia akan mendapat balasan yang setimpal...

Eida : dua org tu lah penawar hati akak tau...huhuhu...

marinahunny said...

org mcm gtu mmg ada di mana2..even dlm opis sy pun ada sorang yg duk mengadu domba kat bos, sibuk duk perati hal org..

Azure said...

mira ngan azam suka nyanyi lagu anak tupai tu, tp versi diaorang la..

"ada sekor anak tupa, suka jalan bogel"

hahaha



eh, sabar yea su...

Mutiara_Lezz said...

sabaq banyak2...tak habis lagi noh agenda dia....dimana-mana pun mesti ada manusia cam gini...tak kemananya dia...selagi dia bertuhankan syaaitan....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin