Friday, December 4, 2009

T.E.R.J.A.H - menerjah kah atau diterjah kah

Saya ke KL atas urusan kerja...(siang sahaja kerja)
Malamnya harus lah kebosanan....so saya text seorang kakak yang sangat baik hati..
"kak jom dating malam ni"
dibalasnya:
"Ko kat mana dik"
Saya balas :
"Kat KL kak..ada keje..esok tgh hari balik Perlis"
Balasan darinya :
"Nanti apa2 akak call..cyberjaya gelap nak hujan dik"

Ok...saya tak mengharap sangat...sebab niat asal pun kalau akak free kan...
tak sangka plak tgh landing baiiiikkknye atas katil..kak Syabar call..

"Su kat mana...jom keluar makan..akak ngan abg ni"
Walaupun tk larat nk demam...tapi sebab nak sangat jumpa kak syabar..ku gagahkan jua...
dan hasilnya....
Taraaaaaaaaaaaaaaa..ke restoran Chop n Steak di Kg Baru...
Dah nama pun blogger kan..harus lah mengambil gambow...
Anak teruna kak syabar malu2 je...sorry ye abg mizan takde..
kalau tak sure lagi "kecoh" lokasi ittew...
Menu kak syabar : Mix steak..
saya plak rib steak...
tapi kak syabar nyer sangat menariks...huhuhuuh...
Gambar2 nih semua kak syabar yang snap...
"su nanti akak emel gambar ehh..ko buat entry"
so inilah hasil entrynya....
Loving couple : kak syabar n abg sarjan..yang happily cuti sekolah nih sebab 3 out of 4 kids nyer dah dihantar ke Kg bersama bibik...enjoyce ye kak...
next week su gi KL lagi..lotih den...tapi suka jugak..sebab dapat ketemu rakan2...
"Sambil menyelam minum air kan"
bila niat kita bekerja...pasti ada peluang untuk pertemuan...
hiksss....."boleh buat ajaran sesat gitu???"

**Ieta next week aku nak date ngan hang ahhh...kita pi marche nak...??**


11 memo menunggu dibaca:

Dj Epoi said...

Su suruh....kawan Lu bawak duit banyak cikit untuk ke Restaurant LEMBU tuh.....

Boley Gua ikut sekali....

ietafakyra said...

sone : awat hg berdiri belakang kak syabar tu weiii??? isshh... wwuuuu, Marche, me likeyyyy!!! jom! jom! bila wei? jgn mai weekend 11/12/13, aku ke JB..
errrkk!! mr DJ, nnt ita suh sone mkn sup ja, murah skettt! kih kih kih...

Diamilikku said...

Bro DJ : hahahahahha....dia memang duit sentiasa banyak.....

Ieta : hang percaya lah cakap aku..bila plan takkan menjadi...hahahahahahha....tambah2 bila baca hang nak bagi sup je kat aku..lagi aku tawaq hati...berdiri belakang kak syabar..untuk mewujudkan ilusi kurus...hahahahahah...

lily azliyana @ mama zara said...

kalau ade peluang akan2 dtg, teringin gak nak dating ngan kak su. tp taknak jumpe ngan kak su sorang. nk jumpe ngan alesha n aisy yg penting..ekekekekeke..(jgn maraaaa..=p )

SYAbAR said...

malunya.... `loving couple' tu...
dik, weekend depan akak honeymoooon kat melaka tau.... hehehe

Diamilikku said...

Lily : haa yang tu susah sikit dik...biasanya kalau kita memang plan nak gi bercuti...memang teramatlah takde rezeki untuk sesi bertemu blogger....tapi kalau pegi atas urusan keje..sangatlah dimurahkan rezeki...hahahahahha...

Kak Syabar : see..mana su tak kata loving couple...gi honeymoon sokmo...huhuhu...jeles aiiii tau

Naddiea said...

ooo sone hang nk jumpa ieta sorang ja nooo....sampai hati hang x nk jumpa aku.huhuhuhu...

Diamilikku said...

nadd : hang tgh tak sihat...aku tak mau menyusahkan hang...sebab tu aku nak menyusahkan ieta...jgn sedih2 k..nanti hang dah steady balik kita lepaks2 k....i'll make sure aku jumpa hang plak

ietafakyra said...

sone : sup tu starter ja. pehtu kita rendek yg len pulak... tp hg tk risau ka kang balik Perlis berat dibundarkan jd angka len pulak...huuhuhuu. timakasih noo kata aku selalu byk duit, moga2 sentiasa murah rezeki aku nihhhh. AMIN!

s e n g e t m i n d a said...

ieta n sone: nak ikut laaaa......

TiNiE said...

sone taknak jumpa akak ker..sob..sob..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin