Monday, December 28, 2009

Owan rinduuuuu

Alhamdulillah...
Berakhir sudah tempoh 44 hari "tiadanya" abah dan bonda bersama kami di sini...
Dan berakhir sudah tanggungjawab my lil bro - Achik sebagai penjaga amanat2 abah...
Dan semalam juga berakhir sudah tanggungjawab saya sebagai "ibu rumah" dengan ketiadaan bonda...semua urusan kami dipermudahkan Allah SWT...

Hari Jumaat 25 Disember, saya menerima kiriman SMS dari abah...
** Flight abah tiba di KLIA 7am..dan insya allah sampai di AOR jam 10...Cadang tu nak buat sedikit jamuan lepas solat asar..nak panggil org masjid..cek prepare lah apa2...mee kuah ke bihun sup ke...**

woo...abah sudah order dari Jeddah la...so saya decide nak buat bihun sup..simple one...plus jelly laici...kebetulan my neighbour nak bagi ketupat..so saya plan masak rendang ayam...(feveret abah)...adik bonda juga tumpang kenduri dengan tepung talam plus karipap...abah disambut oleh achik, uncle man n mami sharom serta adik2 bonda...terus ke rumah...diterpa cucu kesayangan...saya dapat melihat ada air mata bertakung di kelopak mata abah...sungguh saya yakin abah rindukan cucu2nya...
Masuk kerumah, kurma, kacang2 makkah serta air zam2 menjadi santapan beserta ketupat dan rendang serta air teh o panas....selepas zohor abah terus kek kenduri di taman saya..while saya kembali sibuk di dapur untuk menyudahkan pembikinan bihun sup...
Alhamdulillah..selepas solat asar..semuanya tersaji di meja hadapan..
ada riak keriangan dan kepuasan di wajah abah...
kata seorang tetamu : isshh org datang nak jumpa org balik Haji nak rasa kurma n air zam2..bukan nak makan yang lain2...tapi dah kata rezeki..jgn ditolak....disambut gelak tawa tetamu lain...
Maaf ya..saya tak sempat mengambil sekeping pun gambar...
sebab terlalu sibuk menghidangkan juadah...dan melayan tetamu wanita...
Berakhirlah sudah hari pertama abah kembali...

Hari kedua abah dimulakan dengan melayan cucu2 kesayangan...
seronok melihat aisy yang sudah pandai bergelak ketawa....
Asyiknya abah melayan aisy sehingga terlupa Kakak Alesha..
merasakan diri tidak disayangi..kakak menyendeng tanpa baju meminta ciuman dan pelukan owan...itulah telatah anak2...dan petang hari kedua..kami anak beranak berangkat pulang ke Perlis...rindu pada abah dan bonda dah diatasi..
cuma kini rindukan mr papa yang masih belum kembali...

Wajah2 Aisy Mifzal yang terkini...
Gambar atas 26 Disember...
Gambar bawah dirakamkan pagi tadi jam 6am....
wajah baru bangun tido Aisy Mifzal...
umie gerammmmmmmmm..
kalau mengikut kata alesha : Aleca ayammm (alesha geram)...



11 memo menunggu dibaca:

@e_da said...

alhamdulillah abah dah selamat sampai... rindu terubat anak beranak ... seronok tengok...

Aleeya said...

yeayy abes da pantang yer..merdeka!emsemnya baby..mcm muka abah dia..

ietafakyra said...

wah! seronok tgk owan main ngan cucu2nya. rindu dendam la kata yer...hmmm...cumils sungguh anak2 kamu, dah sebijik muka hang la sone...tamak betoi!! ikikkiiki

SYAbAR said...

zure mizan geram tengok senyum dan keceriaan wajah anak lelakinya yang semakan motel ni kan... lepas rindu juga

@>--ummi zahra--<@ said...

tomei nyer aisy..dah makin nampak muka mizan..betul tak sue..???

Diamilikku said...

eida : tulah..bahagia ku rasa...

Aleeya : abah dia ke?? huhuhuu...bukan umie ka...

Ieta : komen yang kata ikut muka aku memang aku suka..hahahahha..aku memang tamak haloba.....

Kak Syabar : tu lah..mms pix nih kat dia...dia kata..rindunya anak papa..aisy dah makin besar dah...huhuhu

Mimi : hurmm ye ke muka mizan....

Naddiea said...

sone,aisy muka aleesha sungguh.alhamdulillah dh selamat sampai dh pakcik talib.ayah hang sihat ka???

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ said...

terharunye...
beruntung sape2 yang pernah jadi tetamu ALLAH

aramis2177 said...

alhamdulillah dah selamat sampai ayah & bonda sone....sure terubat rindu kan....esp cucu2 tuh kan....owh.aisy dah besaq....dh lain muka dia....mmg nampak muka boy dia tuh! mcm nih aunty fawaaahhh pun nak 'ayammmmm' gak laaa......
Note: bukan nak makan ayam tau! hehehheee.....
muahs to both kiddos!

lily azliyana @ mama zara said...

ayoo aisy..aunty pon nak 'ayammmm' jugakla..sweet betul tgk muka senyum die tuh..tolong peluk cium aisy bg pihak sy yek kak su..=D

Diamilikku said...

Nadd : alhamdulillah...ayah aku sihat..bonda ja batuk n selsema..tapi semua okay lagi....

Cik Aida : tu lah..bak kata bonda..rasa mcm tak mau balik...seronok sungguh duduk sana...

Kak Farah : Rasa2nya kalau alesha jumpa caca lagi dia ayammm kan....hahahahha...umie dia pun duk ayaammmm ja kat caca tu....

Lily : will do dear....dun worry..nanti kalau kak su ada gi kl kita jumpa2 ehhhh

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin