Saturday, December 19, 2009

Golek golek......Tp bukan ayam golek....

Aisy sekarang pantang...dibiarkan je mulalah nak meniarap jer...
golek sana golek sini..pastu nangis sebab penat....
tangan kaki tak cukup kuat betul lagi tapi sibuk nak eksyen macam big boy...
kadang2 tu nak tido pun sambil meniarap....adoi laaaa...Tapi yang syoknya sejak aisy dah boleh meniarap nih..
masa tido aisy menjadi semakin panjang...hahahhaha..penat punya pasal kan..
hari ni aisy bangun kul 9 (membolehkan saya masak bfast nasi lemak dulu)..
lepas tu golek sana golek sini nangis2 nak susu..
bancuh susu 150ml...habis sebotol lena sampai kul 11...tu pun sebab ada hasil pelaburan...
angkat gi toilet bagi mandi siap semua..minum susu lagi 120ml....terus lena sampai ke pukul 2.30pm...then meneruskan aktiviti golek2....sampai kul 3.30 tak nak tido...rupanya2 ada hasil pelaburan lagi...settle bersihkan semua..bagi susu 150ml...terus tido sampai skrg (5pm) masih sedap lagi lena di pembaringan....yg syoknya kakak pun sama naik lena...
sama naik nak susu....adik minum susu..kakak pun minum susu...
tapi hari ni saya puas hati..alesha makan sangat banyak...
semangkuk nasi lemak dengan telur dadar campur kuah sambal sikit je...
pastu susu 150ml..tido....bangun kul 12.30 makan calciyum dua bekas plus susu dutch lady yes...
lepas tu minum susu lagi 150ml...dan terus tido sampai sekarang jugak...
senang keje umie hari ni..boleh relax...sampaikan umie sempat layan pertandingan marching band kat astro supersport...bangga gila sebab my ex secondary school menang kejohanan dunia beb....cayalah SAS band....

Sebelum menokhtahkan pena..
dipersembahkan aksi alesha terkini..
pantang nampak kamera..mulut dia sendiri akan sebut "smile umie"...
dan inilah hasilnya........smile cara alesha...
hahahahhahaha.....esok sehari lagi saya bersama anak2 sepenuhnya...
lusa dah mula bekerja..dan selasa saya akan outstation ke penang..rabu baru balik..
nampaknya selasa malam both kiddo terpaksa bermalam di rumah pengasuh la..
sian anak2 umie...takpelah..umie sayang anak2 umie...
hari rabu umie balik ye sayang...nanti tido ngan umi balik...
khamis petang kita balik umah owan semula..nanti sabtu owan ngan maktok balik...
sabar ye..tak berapa hari je lagi....

** Abah gi shopping ngan bonda hari ni...abah kata nak beli kurma ja..yang lain2 tak beli..untuk alesha pun owan tak beli..takpelah abah..asalkan abah selamat balik..alesha dah rindu kat abah..tu yang tadi sedih semacam je bila dengar suara abah kat phone **

3 memo menunggu dibaca:

TiNiE said...

ahaaaa...
penah la dgr statetment ni 'baby, kalau kerap berak..cepat besar..pasal, pas berak pasti nak makan lagi dan lagi dan lagi kan'..insya-Allah

Mrs SM said...

wah dah tembam aisy sekarang.... mcm la ngan syamil.. minum berak kencing tdoq... heheheh

ietafakyra said...

hari2 menjadi sgt tenang bila dapat tgk anak2 tidoq dgn aman! beronggeng sakan la hang. seb bek mizan tadak haaaaaaaaaaaaa...jeng!jeng!jeng!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin