Saturday, January 10, 2009

Alesha lagi...

Minggu ni minggu yang sedikit tidak menarik...kesihatan saya berada pada tahap yang sangat kronik...letih, penat, mual, meloya segala2nya complete...
saya cuba bertahan...tapi akhirnya kecundang jua...semalam dengan ditemani mr papa..
saya ke klinik panel di Kuala Perlis...selepas dimaklumkan simptom2..terus dr bertugas mengandaikan saya pregnant...tapi sebagai tuan punya diri..saya yakin saya tak pregnant..
selepas diperiksa..akhirnya dr bersetuju...saya cuma penat dan gastrik..
masa nih mr papa terus bgtau dr..biasalah dr..orang tu tak nak makan nasi sekarang..tu yang jadi mcm tu...hamik...saya jugak yg kena balik kan...takpelah...
tapi sakit2 saya pun kan..saya sempat jugaklah merakamkan aksi si kenit alesha...
Cutest face...muka geram ni...umie..don't disturbe me...i'm playing with my toys n books...
masa ni sebab apa alesha boleh buat muka gtu?? sebab saya tarik2 muncung mulut dia..saya cubit2 pipi dia....akhirnya terjadilah reaksi sebegini...

Sampai nangis2 ahhh alesha sebab geram saya kacau dia main...tapi nangis buat2 jer pun...
takde kuar air mata pun..biasalah..drama queen kan si kenit nih...tunggu lah besar sikit lagi..confirm lagi banyak aksi2 drama akan dipentaskan oleh alesha..

Gambar ni kononnya aksi big girl..duduk kat baby chair..macam dah besar sungguh lagaknya..
sampaikan waitress yang amik order pun ingat alesha dah setahun lebih...

Alesha dah ready for a birthday party

Ptg semalam gak saya balik ke rumah abah di Kedah..pagi ni saya dan kengkawan opis dah plan nak gi main boling..untuk meraikan teman sepejabat yang akan beralih ke bidang perguruan...
so bila dah sampai umah abah...biasa lah...alesha menjadi mangsa achik...
digomolnya sampai menangis2...tapi as usual sekejap je nangisnya..berangan kan pix alesha nak gi birthday party...baru 9 bulan la sayang...hehheheh..sebenarnya umie yang letak mask tu..umie dapat masa birthday celebration tuanku syed faizuddin kat penang last tuesday...saja nak test...
Nih plak wajah kepuasan alesha dapat buli achik..selepas puas dibuli oleh achik..
seronok tgk alesha time nih...mcm tgh tunggang kuda pun ada..beringgut2 badan achik nak tahan...

7 memo menunggu dibaca:

MariaFaizal said...

Oh my...Alesha is officially the most gorgeous baby right now!!!
Pandai sungguh dia posing! Sue pleasebwk Alesha pi audition utk advertisement(baby products for e.g).She isso talented!

And, Sue please take care of your health.I know one thing about gastric (di+ pulak stress yg memanjang)"It'sreally PAINFULL!"
Alesha perlukan Sue, always...So take a good care of yourself.

ei_da.. said...

huhuhuu akak suspen je... dah terpikir gakingat aleysha nak dapat adik... hihi akak take care yerrr.. amik rest la...

aleysha semakin cute, cute n cute,... grrrrrrrrrrrrrrrr.. geram bangettt...

Naddiea said...

betul kata kak maria.hang bawak audition mana2.pampers ka apa ka.mesti best la.sebab aleesha gebu.eiii geram.hang bagi anak hang makan apa ekkk???harraz kurus n kecikl laaaa..cemana nk bagi demok?

Aleeya said...

eiii comelnye lesha, geram laaahhhh, makin lama makin besar betambah kiyutttttt...!!!!

Diamilikku said...

Kak Maria : Audition??? hahahahha...see how lah okay...

Eida : hehehhehe....suka pk lain2 tau....

Nadd : Alesha minum susu anmum jer...nanti aku nak try ahhh pi audition anmum..sebab hasilnya va va boooom...harraz lelaki kann...lasak kot tu yg kurus...

Leeya : tq tq tq...geram lah lagi...

Dj Epoi said...

Bulat mata dieaaaaaaaar....hahahha

Diamilikku said...

larrrr baru tau ker bro...
bulattttt besar....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin