Thursday, January 29, 2009

Nak Amik Apa tu???

Sejak dah boleh meniti di titian sofa nih..
bukan main lagi tau si kenit yang bakal jadi kakak nih...
pantang ada benda2 atas sofa mula lah duk sibuk nak capai..
kalau remote tv lagilah dia suka..
pastu suka suki dia jer tukar ke channel lain...
kadang2 di offkan terus tv..adoyaiiii...
So hari tu saya saja2 ahhh letak toys dia atas sofa..
saja nak tgk princess nih nak tak jalan gi amik...
jom layannnn pix..

Dari jauh duk usha je...dengan wajah penuh excited tuh..
mungkin duk fikirkan strategi camner nak amik nih ehhhh...

Bibir dah dikemam2 kan...ish ish ish..
duk fikir nih boleh ke tak nih..masa nih saya duk bagi semangat je suh jalan..
kaki dah bersilang tuuu..

Dah dua langkah masa nih..tapi still tak boleh capai lagi...
muka dah nampak geram dah tu...dalam hati duk bengang je ni..
umie buli...hahahahhaha..

Bukan mudah mencapai kejayaan..langkah semakin menghampiri..
wajah sudah menggambarkan riak-riak keterujaan..
sila perhatikan biji mata yang terbuntang...membulat kerna objek semakin hampir digenggam..

Yesss..ketekunan dan kesabaran kunci kejayaan...
bukan niat saya mendera puteri kesayangan...
cuma saya nak alesha tahu..tiada jalan mudah untuk mencapai kejayaan..
jadi saya perlu lakukan sebegini..agar nanti tidak semua yang diingini akan diperolehi dengan sekali minta sahaja..saya tidak mahu terlalu memanjakan...biar belajar berusaha sendiri..tapi idaklah sampai suruh alesha cari duit sendiri...(ehhh alesha dah ada saving di SSPN tau)...
Wajah kepuasan dan keriangan puteri saya ni..
saya pun tumpang berbangga..kerna akhirnya alesha mahu juga meniti dan belajar berjalan..
suka suka...nak jadi kakak kan..kena cepat dan pantas..

Puas sudah hati kerna akhirnya objek milik abadi..
lepas jer dapat objek nih terus terduduk ye puteri saya ni..
penat agaknya selepas melalui sesi mendapatkan lesen L...
kiranya dah boleh ahhh ni lesen L...
lepas nih kena tekun belajar lagi sebelum test untuk Lesen P plak ehhh sayang...

** Kenapa la takde lalat yang komen saya obses dengan Alesha ehkkk..
padahal lagi banyak cerita alesha dari cerita dengan mr papa dalam ni..lalat ooohh lalat..
kenapalah perangai ngko sebegini...?? yg syoknya..ngaku anak jati perlis..
tapi guna bahasa KL..ngko ngko tak habis2..adoyaiiii...setakat manalah jatinya Perlis dia tu ehhh**

**FREE PALESTINE**

12 memo menunggu dibaca:

TiNiE said...

kaktini rasa kalau letak alesha ngan bblyana boleh kata kembaq..katam2 kaki n tangan depa sama..hahaha

aramis2177 said...

haaa....kakat2 kak tinie tu betui laa sone....sama2 jaa katam2 kak farah tgk....syok nyaaa...isk...iskkk.....pipi tembam2 sokmo!!!geram aihhh!!!!!hehehhee..xpa2 nak jadi kakak kena ghajin2 selalu.....cargas skit gerak sana sini nanti nk tlg umi jaga adik kan!!!!

ei_da.. said...

kak long alesya.... hehehhe mata tu geram tau auntie tgk.... bulat ajekkkk...

Baby Lyana said...

hehe.. alesya dan baby lyana sama tembam ok! kaki katam2..mata pun sama bulat...

sone! alesya kuat jerit tak? Baby Lyana sekang ni pandai jerit2.. ya Allah, cair tahi telinga...

Diamilikku said...

hahahhaha...
kembar ya kakak2....boleh ahh tu...jerit tak yah cakap lah..nyaring jerrrrrr...pastu mulut bising..dah macam2 bahasa german keluar dah...

Eida : bulat kan...sekali dia jegey..uishhh seriau tgk

*SiRibenMerah said...

alalalala.. omey2 ayang neh.. nak jadi kakak kne la belajar berdikari.. go alesha go.. ayang x sabar nk tg alesha leh jln.. hehehe.. puas nk kejar nnt..

MariaFaizal said...

So cute ! Alesha should be really thankful as Ummi pandai didik anak (& bukan buli yea?:) And of course , heartiest CONGRATULATIONS Sue & Mije as another bundle of joy is already on the way ***Huge,huge grin on my face***

Anyhow Sue, any mommy out there yg tak obses dgn own offsprings ker? Tak best nyer jadi mommy if like that, kan ?

Jgn tension2/stressful sangat especially early pregnancy nih. Take care.

CaBaiKeRinG said...

salam

comeinya anak!!!

saya melompat sini from maria punya belog!

maila tengok saya

www.cabai-kering.blogspot.com
www.juaimurah.blogspot.com

Naddiea said...

betul betul betul...dan saya sangat jeles melihat katam2 di paha gebu dua baby comel neh.hehhe...sone,pasni kalo aku dapat baby gurl sah2 aku nk anak mata bulat,comel n tembam cam aleesha n kembarnyer baby lyana.amin....

Diamilikku said...

thanx cabai kering...insya allah saya singgah

Nadd : aku nak anak lelaki plak boleh tak?? pastu bleh aku rest sekejap dua tiga tahun..sebelum sambung...hahahahhahaha

Coretan Hati said...

sue...alesha..dah susut sikit kan?ini mesti kes lasak ni...

Diamilikku said...

kak Mas : haah...dah susut banyakk...semakin menampakkan kepanjangan tubuh mengikut papanya

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin