Sunday, January 4, 2009

New Year 2009


Dah masuk hari ke-4 bulan Januari 2009..
barulah saya berkesempatan mencoret entry pertama untuk tahun ini...
terlalu bz sepanjang minggu pertama...
laptop ada bersama saya..tapi dah dicuba wireless di beberapa tempat..
tapi internet connection very the lembabs..
Ampun maaf ye untuk semua...(kalau ada yg rindukan blog ni la)..

so semalam 3 Januari..saya, mr papa, si kenit alesha n syfns bergerak dari Terengganu ke Kedah..
selamat sudah percutian seminggu kami di kg halaman mr papa...
almaklumlah jarang2 balik kan...kena cuti lama2 sikit..
bagi tok ma n tok ki puas main dengan alesha...
next plan nak balik tganu insya allah bulan 6 2009...lama lagi tu...
tapi kan.since alesha demam dan selsema..so agak kurang masa alesha dengan tok ma n tok ki..
asyik nak melekat dengan umie n papa je..
kitorang gerak kul 11 dari Kerteh...sepanjang jalan hujan yang tak de tanda nak berhenti..
sepanjang jalan jugak xcident merata2...sampaikan saya naik takut..
berkali2 pesan ngan mr papa..jgn laju..n for the first time..saya tak tido langsung sepanjang jalan..
temankan mr papa..risau nanti mr papa mengantuk drive sengsorang..
Alesha?? as usual..di kerusi..n also melompat sekejap di ribaan umie sekejap dengan mk lang SYFNS...sampai tol sungai siput..saya ambik alih tampuk penguasaan mr papa dr stereng "KCK"..sampailah ke alor setar..mr papa duk bz sms menghangatkan achik sabrosa yg nak gi stadium...hehhehehe..sian achik..sampai entry nih ditulis..achik masih terbaring kefrust'an'..tapi sebagai kakak yg baik..(azam 2009 nak jadi kakak yg baik)..saya siapkan bfast special untuk achik..dua bungkus nasi lemak..sebiji kuih masalodey...tunggu achik bangun je untuk makan..hope bfast yang saya sediakan tapi dibeli oleh abah ini akan menceriakan hari2 achik yang suram dan muram...sama seperti cuaca..yang diselimuti mega mendung kerna sang mentari berselindung di sebalik awan enggan menumpahkan cahaya untuk menyinari bumi kenari yang patah sayap serta pudar warna hijaunya...
2009 ini juga saya harap dapat membawa lebih kebahagiaan buat saya, mr papa n sikecil alesha...saya ingin menjadi isteri yang terbaik untuk mr papa..serta umie yang penyayang untuk alesha...banyak sebenarnya yang saya nak tuliskan pasal alesha..tapi takpe slow slow ehkk...
tag achik pun belum dibereskan lagi....
hurmmm..saya juga nak jadi anak yang baik untuk abah n bonda serta menantu yang baik untuk maa n ayah...harap2 saya akan lebih banyak bersabar tahun ni...saya tak nak marah2...tak nak mengamuk2..tak nak menangis2....saya juga nak jadi adik yang baik untuk abang n kak shana..abg long n kak long...kak za n abg jenal serta abg sadi....
dari segi kerjaya pulak..saya mengharapkan tahun baru 2009 akan membawa kejayaan untuk saya..saya ingin menjadi seorang wanita berkerjaya yang cemerlang..
saya ingin menjadi seorang pekerja yang baik..yang dapat melunaskan semua tanggungjawab dengan sempurna..saya juga inginkan peningkatan dalam kerjaya saya...saya harap tahun 2009 akan membiaskan warna2 indah dalam kalendar kehidupan saya keseluruhannya...

.
.
RECAP hari2 awal tahun 2009
2 Januari - bday abah kesayangan..happy 57th birthday abah..sorry tak dapat sambut sama2..
semoga abah dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki hendaknya...semoga kebahagiaan akan sentiasa menerangi hidup abah...
hari yg sama juga ticha mula mendaftar ke tadika..pagi2 lagi mommy dah mms kan pic tich di school..nampak sangat big gurl...comel sangat2 anak buah saya sorang ni...

hurmmm...apa lagi ehkk...nanti2 lah saya buat entry baru...ohh ya..esok saya akan mula bekerja..bukannya 6hb seperti yang saya tulis sebelum ini..tuntutan kerja memerlukan saya menyingkatkan percutian...takpe takpe...azam saya nak jadi pekerja yang baik kannnn.....

7 memo menunggu dibaca:

ei_da.. said...

Selamat tahun baru kak su... semoga apa yg di impikan akan tercapai dan 2009 memberi lebih kebahagiaan kepadamu sekeluarga....

MariaFaizal said...

Happy New Year 2009 to you and yours.Sue already a great wifee/umie.About work,I'm sure this year onwards will bring us more prosperity.Wishing you & family great health as well.

sabrosa said...

banyak la kedah manager...huhuh

ALUNAN TINTA said...

happy new year akak.may allah bless u n your family=P

Aleeya said...

Selamat tahun baru 2009, dah betambah usia kita kan he he...teruja lak nengok masalodey tuh hu hu..ai like!!my feverettt he he

Dj Epoi said...

Selamat Kembali.....!!!!!!!!!!!

*SiRibenMerah said...

welcome back.. Umie, I miss Alesha so much!!!!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin